Nyhedsartikel

Regeringen peger på Vestager til ny toppost i EU-bank

Ritzau
Redaktion@radio4.dk
Margrethe Vestager er indstillet til toppost i Den Europæiske Investeringsbank, fortæller hun til medier.

Den danske regering har indstillet Margrethe Vestager som kandidat til posten som formand for Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Det bekræfter Margrethe Vestager over for Jyllands-Posten og Financial Times.

– Jeg er glad for, at regeringen har peget på mig med henblik på at blive vurderet som mulig kandidat til formand for Den Europæiske Investeringsbank, siger hun til mediet.

Den danske konkurrencekommissær i EU siger, at hun afventer bankens godkendelsesprocedurer og ikke har yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt.

Den Europæiske Investeringsbank finansierer projekter, som hjælper med at nå EU-mål både inden- og udenfor EU.

Den nuværende formand er tyske Werner Hoyer, der har siddet på posten siden 2012. Ifølge Jyllands-Posten udløber hans periode i december i år.

Hvis Margrethe Vestager bliver godkendt af banken i den første del af processen, ventes hun at tage orlov fra sin rolle som EU-kommissær, skriver Jyllands-Posten.

Hvis hun får jobbet, stopper hun som EU-kommissær.

Margrethe Vestager har siden 2019 været ledende næstformand for Kommissionen med ansvar for et Europa, der er klar til den digitale tidsalder og konkurrence.

Det er hun frem til efteråret 2024.

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet