Nyhedsartikel

Regeringen vil gøre det nemmere at sætte vindmøller op – men kan ikke forklare hvordan

Anne Sofie Feld & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Regeringen vil sætte flere vindmøller op på land – og processen med at sætte dem op skal gå hurtigere end i dag. Det fremgår af regeringens nye reformudspil “Danmark kan mere II”.

Frem mod 2030 vil regeringen firdoble produktionen af energi fra solceller og vindmøller på land. Det skal blandt andet ske ved at forkorte “langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen”, som der står i udspillet.

“Det skal gå hurtigere, end hvad der er muligt i dag. Både for klimaets skyld, men også i lyset af det der sker i Ukraine. Man kan blandt andet overveje at kigge på høringstider. Og så er der nogle hensyn til natur og klima, som vi måske bør se i et nyt lys,” siger Anne Paulin, der er energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet.

Hør hele interviewet med Anne Paulin om, hvordan det skal gå hurtigere at få sat vindmøller og solceller op i fremtiden, her:

I regeringens udspil står der, at “tempoet i den grønne omstilling skal op. Det er en udfordring, at langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen forsinker eller bremser udbygningen af energi- og klimaprojekter”.

Ifølge hovedstadens forsyningsselskab HOFOR, så er der i dag offentlig høring i otte uger, hvor man som borger eller organisation kan komme med indsigelser, hvis der skal opføres vindmøller tæt på ens matrikel.

Anne Paulin afviser imidlertid at blive konkret i forhold til, hvor meget der eventuelt skal skæres i høringstiderne.

“Det kommer jeg ikke til at sætte nogle præcise tidspunkter på,” siger hun.

Men bliver den offentlige høringstid mindre end otte uger?

“Det kommer jeg ikke til at sige noget konkret om. Det her er jo bare én del af rigtig mange forskellige led fra, at et projekt er i idéfasen til, at vindmøllerne eller solcellerne er kommet op”.

Men høringstiden var jo ét af de eksempler, du nævnte, da du skulle fortælle, hvor man kunne spare noget tid?

“Ja. Det er jo et eksempel på det. Men som sagt, så er der mange led i sådan en proces. Jeg kommer ikke til at sige lige præcis, hvilke steder der skal ændres. Vi kommer til at tage en drøftelse af det,” siger energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet, Anne Paulin.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet