Nyhedsartikel

Regeringen vil gøre det nemmere at sætte vindmøller op – men kan ikke forklare hvordan

Anne Sofie Feld & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Regeringen vil sætte flere vindmøller op på land – og processen med at sætte dem op skal gå hurtigere end i dag. Det fremgår af regeringens nye reformudspil “Danmark kan mere II”.

Frem mod 2030 vil regeringen firdoble produktionen af energi fra solceller og vindmøller på land. Det skal blandt andet ske ved at forkorte “langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen”, som der står i udspillet.

“Det skal gå hurtigere, end hvad der er muligt i dag. Både for klimaets skyld, men også i lyset af det der sker i Ukraine. Man kan blandt andet overveje at kigge på høringstider. Og så er der nogle hensyn til natur og klima, som vi måske bør se i et nyt lys,” siger Anne Paulin, der er energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet.

Hør hele interviewet med Anne Paulin om, hvordan det skal gå hurtigere at få sat vindmøller og solceller op i fremtiden, her:

I regeringens udspil står der, at “tempoet i den grønne omstilling skal op. Det er en udfordring, at langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen forsinker eller bremser udbygningen af energi- og klimaprojekter”.

Ifølge hovedstadens forsyningsselskab HOFOR, så er der i dag offentlig høring i otte uger, hvor man som borger eller organisation kan komme med indsigelser, hvis der skal opføres vindmøller tæt på ens matrikel.

Anne Paulin afviser imidlertid at blive konkret i forhold til, hvor meget der eventuelt skal skæres i høringstiderne.

“Det kommer jeg ikke til at sætte nogle præcise tidspunkter på,” siger hun.

Men bliver den offentlige høringstid mindre end otte uger?

“Det kommer jeg ikke til at sige noget konkret om. Det her er jo bare én del af rigtig mange forskellige led fra, at et projekt er i idéfasen til, at vindmøllerne eller solcellerne er kommet op”.

Men høringstiden var jo ét af de eksempler, du nævnte, da du skulle fortælle, hvor man kunne spare noget tid?

“Ja. Det er jo et eksempel på det. Men som sagt, så er der mange led i sådan en proces. Jeg kommer ikke til at sige lige præcis, hvilke steder der skal ændres. Vi kommer til at tage en drøftelse af det,” siger energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet, Anne Paulin.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet