Nyhedsartikel

Regeringen vil gøre det nemmere at sætte vindmøller op – men kan ikke forklare hvordan

Anne Sofie Feld & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Regeringen vil sætte flere vindmøller op på land – og processen med at sætte dem op skal gå hurtigere end i dag. Det fremgår af regeringens nye reformudspil “Danmark kan mere II”.

Frem mod 2030 vil regeringen firdoble produktionen af energi fra solceller og vindmøller på land. Det skal blandt andet ske ved at forkorte “langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen”, som der står i udspillet.

“Det skal gå hurtigere, end hvad der er muligt i dag. Både for klimaets skyld, men også i lyset af det der sker i Ukraine. Man kan blandt andet overveje at kigge på høringstider. Og så er der nogle hensyn til natur og klima, som vi måske bør se i et nyt lys,” siger Anne Paulin, der er energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet.

Hør hele interviewet med Anne Paulin om, hvordan det skal gå hurtigere at få sat vindmøller og solceller op i fremtiden, her:

I regeringens udspil står der, at “tempoet i den grønne omstilling skal op. Det er en udfordring, at langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen forsinker eller bremser udbygningen af energi- og klimaprojekter”.

Ifølge hovedstadens forsyningsselskab HOFOR, så er der i dag offentlig høring i otte uger, hvor man som borger eller organisation kan komme med indsigelser, hvis der skal opføres vindmøller tæt på ens matrikel.

Anne Paulin afviser imidlertid at blive konkret i forhold til, hvor meget der eventuelt skal skæres i høringstiderne.

“Det kommer jeg ikke til at sætte nogle præcise tidspunkter på,” siger hun.

Men bliver den offentlige høringstid mindre end otte uger?

“Det kommer jeg ikke til at sige noget konkret om. Det her er jo bare én del af rigtig mange forskellige led fra, at et projekt er i idéfasen til, at vindmøllerne eller solcellerne er kommet op”.

Men høringstiden var jo ét af de eksempler, du nævnte, da du skulle fortælle, hvor man kunne spare noget tid?

“Ja. Det er jo et eksempel på det. Men som sagt, så er der mange led i sådan en proces. Jeg kommer ikke til at sige lige præcis, hvilke steder der skal ændres. Vi kommer til at tage en drøftelse af det,” siger energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet, Anne Paulin.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet