Region Hovedstaden har brugt 15 millioner kroner på bevogtning af værnemidler

Hygiejnesygeplejerske i Lolland Kommune Anette fortæller om problemer med div. værnemidler.

Skrevet af

11. november 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Hovedstaden er den region, der har brugt flest penge på vagter til at passe på regionens værnemidler under coronakrisen.

Det viser tal, som Radio4 har fået fra landets fem regioner.

Region Hovedstaden har i alt brugt 15 millioner kroner på vagter efter tyverier på Herlev Hospital og Rigshospitalet.

I alt har der været tyverier og indbrud på mindst 17 danske hospitaler, sygehuse og plejehjem, siden coronapandemien brød ud.

Men Anklagemyndigheden oplyser til Radio4, at der kun er faldet én dom; en 51-årig mand der fik fire måneders ubetinget fængsel for et tyveri begået mod Middelfart Sygehus i april. Der har ikke været nogle domme efter sagerne i Region Hovedstaden.

Alligevel mener Christoffer Buster Reinhardt, konservativ formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, at de 15 millioner er godt givet ud:

”Det er på grund af et konkret trusselsbillede, vi har haft, og på grund af konkrete episoder. Jeg synes, det er trist at skulle bruge 15 millioner kroner, fordi der er nogle tosser, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt,” siger han til Radio4 Morgen.

Christoffer Buster Reinhardt har ikke tal på, hvor mange indbrud regionen har undgået som følge af de ekstra sikkerhedsforanstaltninger:

”Det er svært at sige, hvor meget man har undgået, for det har også været en forebyggende og tryghedsskabende indsats. Men vi kan se, at vi blandt andet havde et raid imod Herlev og Gentofte Hospital. Tiden var en anden i foråret. Der var mangel på værnemidler,” siger Christoffer Buster Reinhardt og fortsætter:

”Det var helt gale tider i foråret, og derfor bliver vi også nødt til at beskytte de værnemidler, vi har på lager,” siger Christoffer Buster Reinhardt, som bekræfter, at regningen sendes videre til staten.

Radio4 har spurgt alle fem regioner, hvor mange penge de har brugt på ekstra vagter siden Covid19-pandemien ramte.

Region Nordjylland og Syddanmark har begge brugt 0 kroner.

Region Sjælland har i år brugt 2,1 millioner.

Og Region Midtjylland har brugt 4,2 millioner kroner på vagter.

Hør hele interviewet med formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, her:

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

09:05
11:00