Nyhedsartikel

Rejselysten er tilbage

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker.

Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona.

Ifølge rejsebureauet TUI har de i de seneste fire uger solgt 46 procent flere julirejser i år sammenlignet med samme periode i 2019 – altså sommeren før corona.

Hos Bravo Tours kommer de også til at sende flere gæster end i 2019 afsted i både juli og august. Og samme tendens gør sig gældende hos Spies, hvor de sender omkring 3000 flere gæster afsted i sommersæsonen.

”Der er en kæmpe opsparet rejselyst. Vi kan se, at folk booker de klassiske sikre rejsemål i Sydeuropa, at folk bruger lidt flere penge på hoteller, end de har brugt før. Og at flere gerne vil på aktiv ferie,” siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies.

Hør interviewet med Sofie Folden Lund her:

En af dem, der skal på sommerferie for første gang siden corona-pandemien brød ud, er Tanja Møller. Hun skal til Mallorca med sin mand, to voksne børn og svigerdatter for at fejre parrets sølvbryllup, som de ikke kunne komme til forrige sommer.

Derfor har hun og familien gjort lidt ekstra ud af det i år:

”Vi har givet den lidt mere gas, end vi normalt ville have gjort. Blandt andet har vi booket et lækkert hotel og valgt all inclusive alle de dage, vi skal afsted. Og så har vi valgt ti dage i stedet for syv. Så vi får vores drømmerejse,” siger hun.

Hør interviewet med Tanja Møller her:

Potentielt flykaos

Men Tanja Møller og familien har som mange andre danskere købt deres flybilletter hos SAS, hvor piloterne har varslet strejke fra på onsdag, hvis ikke de bliver enige med SAS om en ny overenskomst. Det bekymrer hende lidt:

“Jeg følger nøje med, og det er lidt forvirrende, om vi kan regne med at komme afsted eller ej. Men det er her ’ferien’ for os, så vi skal afsted. Hvis der kommer strejke, må vi ringe til rejsebureauet og høre, hvad vores muligheder er, og så tager vi gerne et andet sted hen,” siger Tanja Møller.

Hvis man skal afsted på ferie med fly, så skal man væbne sig med tålmodighed, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank:

”Det kan blive noget bøvl. For mange så handler det måske bare om, at man skal være i lufthavnen tidligere end ellers. Men flere end normalt vil komme til at opleve aflysninger eller flytninger af deres rejsetidspunkt med kort varsel. Eller man vil opleve, at man ikke kan komme hjem fra det feriested, man er,” siger han.

Hør interviewet med Jacob Pedersen her: 

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet