Nyhedsartikel

Rejselysten er tilbage

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker.

Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona.

Ifølge rejsebureauet TUI har de i de seneste fire uger solgt 46 procent flere julirejser i år sammenlignet med samme periode i 2019 – altså sommeren før corona.

Hos Bravo Tours kommer de også til at sende flere gæster end i 2019 afsted i både juli og august. Og samme tendens gør sig gældende hos Spies, hvor de sender omkring 3000 flere gæster afsted i sommersæsonen.

”Der er en kæmpe opsparet rejselyst. Vi kan se, at folk booker de klassiske sikre rejsemål i Sydeuropa, at folk bruger lidt flere penge på hoteller, end de har brugt før. Og at flere gerne vil på aktiv ferie,” siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies.

Hør interviewet med Sofie Folden Lund her:

En af dem, der skal på sommerferie for første gang siden corona-pandemien brød ud, er Tanja Møller. Hun skal til Mallorca med sin mand, to voksne børn og svigerdatter for at fejre parrets sølvbryllup, som de ikke kunne komme til forrige sommer.

Derfor har hun og familien gjort lidt ekstra ud af det i år:

”Vi har givet den lidt mere gas, end vi normalt ville have gjort. Blandt andet har vi booket et lækkert hotel og valgt all inclusive alle de dage, vi skal afsted. Og så har vi valgt ti dage i stedet for syv. Så vi får vores drømmerejse,” siger hun.

Hør interviewet med Tanja Møller her:

Potentielt flykaos

Men Tanja Møller og familien har som mange andre danskere købt deres flybilletter hos SAS, hvor piloterne har varslet strejke fra på onsdag, hvis ikke de bliver enige med SAS om en ny overenskomst. Det bekymrer hende lidt:

“Jeg følger nøje med, og det er lidt forvirrende, om vi kan regne med at komme afsted eller ej. Men det er her ’ferien’ for os, så vi skal afsted. Hvis der kommer strejke, må vi ringe til rejsebureauet og høre, hvad vores muligheder er, og så tager vi gerne et andet sted hen,” siger Tanja Møller.

Hvis man skal afsted på ferie med fly, så skal man væbne sig med tålmodighed, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank:

”Det kan blive noget bøvl. For mange så handler det måske bare om, at man skal være i lufthavnen tidligere end ellers. Men flere end normalt vil komme til at opleve aflysninger eller flytninger af deres rejsetidspunkt med kort varsel. Eller man vil opleve, at man ikke kan komme hjem fra det feriested, man er,” siger han.

Hør interviewet med Jacob Pedersen her: 

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet