Nyhedsartikel

Rejselysten er tilbage

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker.

Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona.

Ifølge rejsebureauet TUI har de i de seneste fire uger solgt 46 procent flere julirejser i år sammenlignet med samme periode i 2019 – altså sommeren før corona.

Hos Bravo Tours kommer de også til at sende flere gæster end i 2019 afsted i både juli og august. Og samme tendens gør sig gældende hos Spies, hvor de sender omkring 3000 flere gæster afsted i sommersæsonen.

”Der er en kæmpe opsparet rejselyst. Vi kan se, at folk booker de klassiske sikre rejsemål i Sydeuropa, at folk bruger lidt flere penge på hoteller, end de har brugt før. Og at flere gerne vil på aktiv ferie,” siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies.

Hør interviewet med Sofie Folden Lund her:

En af dem, der skal på sommerferie for første gang siden corona-pandemien brød ud, er Tanja Møller. Hun skal til Mallorca med sin mand, to voksne børn og svigerdatter for at fejre parrets sølvbryllup, som de ikke kunne komme til forrige sommer.

Derfor har hun og familien gjort lidt ekstra ud af det i år:

”Vi har givet den lidt mere gas, end vi normalt ville have gjort. Blandt andet har vi booket et lækkert hotel og valgt all inclusive alle de dage, vi skal afsted. Og så har vi valgt ti dage i stedet for syv. Så vi får vores drømmerejse,” siger hun.

Hør interviewet med Tanja Møller her:

Potentielt flykaos

Men Tanja Møller og familien har som mange andre danskere købt deres flybilletter hos SAS, hvor piloterne har varslet strejke fra på onsdag, hvis ikke de bliver enige med SAS om en ny overenskomst. Det bekymrer hende lidt:

“Jeg følger nøje med, og det er lidt forvirrende, om vi kan regne med at komme afsted eller ej. Men det er her ’ferien’ for os, så vi skal afsted. Hvis der kommer strejke, må vi ringe til rejsebureauet og høre, hvad vores muligheder er, og så tager vi gerne et andet sted hen,” siger Tanja Møller.

Hvis man skal afsted på ferie med fly, så skal man væbne sig med tålmodighed, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank:

”Det kan blive noget bøvl. For mange så handler det måske bare om, at man skal være i lufthavnen tidligere end ellers. Men flere end normalt vil komme til at opleve aflysninger eller flytninger af deres rejsetidspunkt med kort varsel. Eller man vil opleve, at man ikke kan komme hjem fra det feriested, man er,” siger han.

Hør interviewet med Jacob Pedersen her: 

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet