Nyhedsartikel

Rishi Sunak fyrer sin formand Nadhim Zahawi efter skatteskandale

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Storbritanniens premierminister Rishi Sunak har fyret Det Konservatives Partis formand og tidligere finansminister Nadhim Zahawi. Der er opdaget ‘alvorlige brud’ på ministerloven, efter at Nadhim Zahawis skatteforhold er blevet undersøgt. Premierminister Rishi Sunak bestilte selv undersøgelsen, men det er et kæmpe nederlag for ham, at han bliver nødt til at fyre Nadhim Zahawi fra regeringen.

Det vurderer journalist Morten Rønnelund, der dækker Storbritannien for Radio4. Rishi Sunak var selv med til at vælte den tidligere premierminister Boris Johnson. Så det er ikke godt for premierministeren, at han selv har omgivet sig med folk, der har været på kant med reglerne og uansvarlige.

Nadhim Zahawi forsøgte at undgå anklager om problemer med sine skatteforhold ved at sige, at der var tale om en ‘rendyrket smædekampagne’. Den udtalelse rettede han i sidste uge, og her oplyste han offentligt at have indgået en aftale med de britiske skattemyndigheder i sagen.

Den seneste udvikling kan kun tolkes som en regulær fyring, siger journalist Morten Rønnelund. Hør hans vurdering her:

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet