Nyhedsartikel

Rundringning: Nye Borgerlige-lokalformænd foretrækker Boje

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Hvem skal være ny formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund?

Den diskussion er kun taget til, efter Vermund i sidste uge meldte ud, at hun trækker sig som formand efter partiets næste årsmøde.

For at finde ud af hvor baglandet står, har vi her på Radio4 foretaget en rundringning til samtlige 63 lokalformænd i Nye Borgerliges lokalforeninger.

Og af de lokalformænd, der vil svare, foretrækker langt størstedelen Lars Boje Mathiesen som ny formand for partiet. Ud af 63 lokalformænd er der ni, der peger på Lars Boje Mathiesen som deres foretrukne kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige.

Én foretrækker Mikkel Bjørn. 40 vil ikke svare på, hvem de foretrækker. De resterende 13 er det ikke lykkedes os at få i tale.

En af dem, der fortrækker Lars Boje Mathiesen er Allan Kølby, formand for Nye Borgerlige i Ringkøbingkredsen.

“Han er højtrespekteret folketingsmedlem, han er altid velforberedt og klar i mælet, så der er ingen tvivl i mit sind om at han vil være den rigtige formand,” siger Allan Kølby.

Hør Allan Kølbys begrundelse for at pege Lars Boje Mathiesen her:


Nye Borgerlige har indkaldt til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag eftermiddag for at drøfte valget af en ny formand. Der er endnu ingen, som har meldt sig som kandidat til at stå i spidsen for partiet.

Blandt de lokalformænd, der har svaret på Radio4s rundringning, peger flere af dem på Lars Boje Mathiesen og en af dem er altså Allan Kølby.

“Jeg beundre ham meget. Han er en arbejdshest og jeg ser ingen andre kandidater lige nu”, siger han.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet