Nyhedsartikel

Rundringning: Nye Borgerlige-lokalformænd foretrækker Boje

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Hvem skal være ny formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund?

Den diskussion er kun taget til, efter Vermund i sidste uge meldte ud, at hun trækker sig som formand efter partiets næste årsmøde.

For at finde ud af hvor baglandet står, har vi her på Radio4 foretaget en rundringning til samtlige 63 lokalformænd i Nye Borgerliges lokalforeninger.

Og af de lokalformænd, der vil svare, foretrækker langt størstedelen Lars Boje Mathiesen som ny formand for partiet. Ud af 63 lokalformænd er der ni, der peger på Lars Boje Mathiesen som deres foretrukne kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige.

Én foretrækker Mikkel Bjørn. 40 vil ikke svare på, hvem de foretrækker. De resterende 13 er det ikke lykkedes os at få i tale.

En af dem, der fortrækker Lars Boje Mathiesen er Allan Kølby, formand for Nye Borgerlige i Ringkøbingkredsen.

“Han er højtrespekteret folketingsmedlem, han er altid velforberedt og klar i mælet, så der er ingen tvivl i mit sind om at han vil være den rigtige formand,” siger Allan Kølby.

Hør Allan Kølbys begrundelse for at pege Lars Boje Mathiesen her:


Nye Borgerlige har indkaldt til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag eftermiddag for at drøfte valget af en ny formand. Der er endnu ingen, som har meldt sig som kandidat til at stå i spidsen for partiet.

Blandt de lokalformænd, der har svaret på Radio4s rundringning, peger flere af dem på Lars Boje Mathiesen og en af dem er altså Allan Kølby.

“Jeg beundre ham meget. Han er en arbejdshest og jeg ser ingen andre kandidater lige nu”, siger han.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet