Rundringning: Nye Borgerlige-lokalformænd foretrækker Boje

Lars Boje Mathiesen og Pernille Vermund fra Nye Borgerlige taler med pressen efter regeringsforhandlinger på Marienborg i Kongens Lyngby tirsdag den 8. november 2022.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. januar 2023

Bang@Radio4.dk

Bang@Radio4.dk

Hvem skal være ny formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund?

Den diskussion er kun taget til, efter Vermund i sidste uge meldte ud, at hun trækker sig som formand efter partiets næste årsmøde.

For at finde ud af hvor baglandet står, har vi her på Radio4 foretaget en rundringning til samtlige 63 lokalformænd i Nye Borgerliges lokalforeninger.

Og af de lokalformænd, der vil svare, foretrækker langt størstedelen Lars Boje Mathiesen som ny formand for partiet. Ud af 63 lokalformænd er der ni, der peger på Lars Boje Mathiesen som deres foretrukne kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige.

Én foretrækker Mikkel Bjørn. 40 vil ikke svare på, hvem de foretrækker. De resterende 13 er det ikke lykkedes os at få i tale.

En af dem, der fortrækker Lars Boje Mathiesen er Allan Kølby, formand for Nye Borgerlige i Ringkøbingkredsen.

“Han er højtrespekteret folketingsmedlem, han er altid velforberedt og klar i mælet, så der er ingen tvivl i mit sind om at han vil være den rigtige formand,” siger Allan Kølby.

Hør Allan Kølbys begrundelse for at pege Lars Boje Mathiesen her:


Nye Borgerlige har indkaldt til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag eftermiddag for at drøfte valget af en ny formand. Der er endnu ingen, som har meldt sig som kandidat til at stå i spidsen for partiet.

Blandt de lokalformænd, der har svaret på Radio4s rundringning, peger flere af dem på Lars Boje Mathiesen og en af dem er altså Allan Kølby.

“Jeg beundre ham meget. Han er en arbejdshest og jeg ser ingen andre kandidater lige nu”, siger han.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

OVERSKUD

14:05
15:00