Nyhedsartikel

Rundringning: Nye Borgerlige-lokalformænd foretrækker Boje

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Hvem skal være ny formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund?

Den diskussion er kun taget til, efter Vermund i sidste uge meldte ud, at hun trækker sig som formand efter partiets næste årsmøde.

For at finde ud af hvor baglandet står, har vi her på Radio4 foretaget en rundringning til samtlige 63 lokalformænd i Nye Borgerliges lokalforeninger.

Og af de lokalformænd, der vil svare, foretrækker langt størstedelen Lars Boje Mathiesen som ny formand for partiet. Ud af 63 lokalformænd er der ni, der peger på Lars Boje Mathiesen som deres foretrukne kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige.

Én foretrækker Mikkel Bjørn. 40 vil ikke svare på, hvem de foretrækker. De resterende 13 er det ikke lykkedes os at få i tale.

En af dem, der fortrækker Lars Boje Mathiesen er Allan Kølby, formand for Nye Borgerlige i Ringkøbingkredsen.

“Han er højtrespekteret folketingsmedlem, han er altid velforberedt og klar i mælet, så der er ingen tvivl i mit sind om at han vil være den rigtige formand,” siger Allan Kølby.

Hør Allan Kølbys begrundelse for at pege Lars Boje Mathiesen her:


Nye Borgerlige har indkaldt til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag eftermiddag for at drøfte valget af en ny formand. Der er endnu ingen, som har meldt sig som kandidat til at stå i spidsen for partiet.

Blandt de lokalformænd, der har svaret på Radio4s rundringning, peger flere af dem på Lars Boje Mathiesen og en af dem er altså Allan Kølby.

“Jeg beundre ham meget. Han er en arbejdshest og jeg ser ingen andre kandidater lige nu”, siger han.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet