Nyhedsartikel

Rusland ville trække sig fra Kiev. Men Jonas kalder det “en af de værste nætter”

Mikkel Juul

Ifølge russerne vil man skrue ned for aktionerne i Kiev. Sådan er virkeligheden ikke, ifølge borgere i byen.

I går var der forhandlinger mellem Ukraine og Rusland i Istanbul. Herfra lød det, at man ville skrue radikalt ned for sine militære aktiviteter.

Alligevel fortæller Jonas Skovrup Christensen, der bor i Kiev med sin familie, at natten til onsdag har været en af de værste siden krigens udbrud.

“Denne nat er i top fem af de værste nætter, vi har haft,” siger han.

“Mens vi taler sammen nu, er der luftalarmer – det er tredje gang den sidste time. Vi har haft en fem-syv stykker (luftalarmer, red.) siden i aftes. Kampene er ikke inde i centrum i Kiev, men uden for byen. Alligevel er det en af de værste nætter de sidste fem uger.”

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om natten herunder:

Den virkelighed, som Jonas Skovrup Christensen fortæller om, har fået ham til at se yderst kritisk på de russiske udmeldinger.

“Man kan ikke helt stole på, at det Rusland siger, også er det det gør. Det har vi lært hernede,” forklarer Jonas Skovrup Christensen til Radio4 Morgen.

 

Foto: Maca Vojtech Darvik/CTK/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet