Nyhedsartikel

Rusland ville trække sig fra Kiev. Men Jonas kalder det “en af de værste nætter”

Mikkel Juul

Ifølge russerne vil man skrue ned for aktionerne i Kiev. Sådan er virkeligheden ikke, ifølge borgere i byen.

I går var der forhandlinger mellem Ukraine og Rusland i Istanbul. Herfra lød det, at man ville skrue radikalt ned for sine militære aktiviteter.

Alligevel fortæller Jonas Skovrup Christensen, der bor i Kiev med sin familie, at natten til onsdag har været en af de værste siden krigens udbrud.

“Denne nat er i top fem af de værste nætter, vi har haft,” siger han.

“Mens vi taler sammen nu, er der luftalarmer – det er tredje gang den sidste time. Vi har haft en fem-syv stykker (luftalarmer, red.) siden i aftes. Kampene er ikke inde i centrum i Kiev, men uden for byen. Alligevel er det en af de værste nætter de sidste fem uger.”

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om natten herunder:

Den virkelighed, som Jonas Skovrup Christensen fortæller om, har fået ham til at se yderst kritisk på de russiske udmeldinger.

“Man kan ikke helt stole på, at det Rusland siger, også er det det gør. Det har vi lært hernede,” forklarer Jonas Skovrup Christensen til Radio4 Morgen.

 

Foto: Maca Vojtech Darvik/CTK/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet