Nyhedsartikel

Rusland ville trække sig fra Kiev. Men Jonas kalder det “en af de værste nætter”

Mikkel Juul

Ifølge russerne vil man skrue ned for aktionerne i Kiev. Sådan er virkeligheden ikke, ifølge borgere i byen.

I går var der forhandlinger mellem Ukraine og Rusland i Istanbul. Herfra lød det, at man ville skrue radikalt ned for sine militære aktiviteter.

Alligevel fortæller Jonas Skovrup Christensen, der bor i Kiev med sin familie, at natten til onsdag har været en af de værste siden krigens udbrud.

“Denne nat er i top fem af de værste nætter, vi har haft,” siger han.

“Mens vi taler sammen nu, er der luftalarmer – det er tredje gang den sidste time. Vi har haft en fem-syv stykker (luftalarmer, red.) siden i aftes. Kampene er ikke inde i centrum i Kiev, men uden for byen. Alligevel er det en af de værste nætter de sidste fem uger.”

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om natten herunder:

Den virkelighed, som Jonas Skovrup Christensen fortæller om, har fået ham til at se yderst kritisk på de russiske udmeldinger.

“Man kan ikke helt stole på, at det Rusland siger, også er det det gør. Det har vi lært hernede,” forklarer Jonas Skovrup Christensen til Radio4 Morgen.

 

Foto: Maca Vojtech Darvik/CTK/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet