Nyhedsartikel

Rusland ville trække sig fra Kiev. Men Jonas kalder det “en af de værste nætter”

Mikkel Juul

Ifølge russerne vil man skrue ned for aktionerne i Kiev. Sådan er virkeligheden ikke, ifølge borgere i byen.

I går var der forhandlinger mellem Ukraine og Rusland i Istanbul. Herfra lød det, at man ville skrue radikalt ned for sine militære aktiviteter.

Alligevel fortæller Jonas Skovrup Christensen, der bor i Kiev med sin familie, at natten til onsdag har været en af de værste siden krigens udbrud.

“Denne nat er i top fem af de værste nætter, vi har haft,” siger han.

“Mens vi taler sammen nu, er der luftalarmer – det er tredje gang den sidste time. Vi har haft en fem-syv stykker (luftalarmer, red.) siden i aftes. Kampene er ikke inde i centrum i Kiev, men uden for byen. Alligevel er det en af de værste nætter de sidste fem uger.”

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om natten herunder:

Den virkelighed, som Jonas Skovrup Christensen fortæller om, har fået ham til at se yderst kritisk på de russiske udmeldinger.

“Man kan ikke helt stole på, at det Rusland siger, også er det det gør. Det har vi lært hernede,” forklarer Jonas Skovrup Christensen til Radio4 Morgen.

 

Foto: Maca Vojtech Darvik/CTK/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet