Nyhedsartikel

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg.

Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet.

”Vi kigger mere på provinsen – hvordan er økonomien indrettet? Hvad gør vi for at hjælpe borgerne på landet med energipriserne? For der har regeringen ikke gjort noget.”

Du kan høre hele interviewet med Peter Skaarup her:

Men analysen bekymrer ikke justitsminister Mattias Tesfaye. Han peger på, at centraliseringen af samfundet er sket under tidligere regeringer – blandt andet med Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, som minister.

”Der er ikke nogen grund til at lytte på, hvad der bliver sagt de næste tre uger. Kig på resultaterne. Socialdemokratiet har været med til at skabe en langt bedre balance mellem byerne og de små lokale samfund. Det har mange borgerlige politikere bakket op omkring, så jeg forstår ikke helt, hvorfor der skal være kritik af Socialdemokratiet på det her område.”

Du kan høre hele interviewet med Mattias Tesfaye her:

Modsat både Danmarksdemokraterne og Socialdemokratiet peger Johannes Andersen, lektor emeritus på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, slet ikke på politik når han skal beskrive de to partiers forskelligheder.

”I tilfældet med de to partier handler det om en fornemmelse mere end det handler politiske programmer. Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne appellerer til, at ’noget’ ikke har været rigtigt under socialdemokratiets ledelse, og at de er mere retfærdige.”

Du kan høre hele Johannes Andersens analyse af vælger-kampen mellem Socialdemokratiet og Danmarksdemokraterne her:

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet