Nyhedsartikel

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg.

Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet.

”Vi kigger mere på provinsen – hvordan er økonomien indrettet? Hvad gør vi for at hjælpe borgerne på landet med energipriserne? For der har regeringen ikke gjort noget.”

Du kan høre hele interviewet med Peter Skaarup her:

Men analysen bekymrer ikke justitsminister Mattias Tesfaye. Han peger på, at centraliseringen af samfundet er sket under tidligere regeringer – blandt andet med Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, som minister.

”Der er ikke nogen grund til at lytte på, hvad der bliver sagt de næste tre uger. Kig på resultaterne. Socialdemokratiet har været med til at skabe en langt bedre balance mellem byerne og de små lokale samfund. Det har mange borgerlige politikere bakket op omkring, så jeg forstår ikke helt, hvorfor der skal være kritik af Socialdemokratiet på det her område.”

Du kan høre hele interviewet med Mattias Tesfaye her:

Modsat både Danmarksdemokraterne og Socialdemokratiet peger Johannes Andersen, lektor emeritus på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, slet ikke på politik når han skal beskrive de to partiers forskelligheder.

”I tilfældet med de to partier handler det om en fornemmelse mere end det handler politiske programmer. Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne appellerer til, at ’noget’ ikke har været rigtigt under socialdemokratiets ledelse, og at de er mere retfærdige.”

Du kan høre hele Johannes Andersens analyse af vælger-kampen mellem Socialdemokratiet og Danmarksdemokraterne her:

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet