Nyhedsartikel

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg.

Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet.

”Vi kigger mere på provinsen – hvordan er økonomien indrettet? Hvad gør vi for at hjælpe borgerne på landet med energipriserne? For der har regeringen ikke gjort noget.”

Du kan høre hele interviewet med Peter Skaarup her:

Men analysen bekymrer ikke justitsminister Mattias Tesfaye. Han peger på, at centraliseringen af samfundet er sket under tidligere regeringer – blandt andet med Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, som minister.

”Der er ikke nogen grund til at lytte på, hvad der bliver sagt de næste tre uger. Kig på resultaterne. Socialdemokratiet har været med til at skabe en langt bedre balance mellem byerne og de små lokale samfund. Det har mange borgerlige politikere bakket op omkring, så jeg forstår ikke helt, hvorfor der skal være kritik af Socialdemokratiet på det her område.”

Du kan høre hele interviewet med Mattias Tesfaye her:

Modsat både Danmarksdemokraterne og Socialdemokratiet peger Johannes Andersen, lektor emeritus på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, slet ikke på politik når han skal beskrive de to partiers forskelligheder.

”I tilfældet med de to partier handler det om en fornemmelse mere end det handler politiske programmer. Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne appellerer til, at ’noget’ ikke har været rigtigt under socialdemokratiets ledelse, og at de er mere retfærdige.”

Du kan høre hele Johannes Andersens analyse af vælger-kampen mellem Socialdemokratiet og Danmarksdemokraterne her:

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet