Nyhedsartikel

S-kredsformand: Venstre var vores modstandere

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Socialdemokraterne, Moderaterne, Venstre og Radikale Venstre er stadig med i regeringsforhandlingerne efter en nat omkring forhandlingsbordet.

En konstellation af partier, som oprindeligt er modstandere. Det påpeger Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk Kommune.

“Jeg er opvokset i DSU, og Venstre var vores modstander. Dem, der er i VU, de er opvokset med, at Socialdemokratiet var deres modstander. Men til hverdag samarbejder man også i Folketinget. Men det er klart, det bliver da noget nyt,” siger han til Radio4 Morgen.

Han tror, at det kan blive et godt samarbejde henover midten, såfremt der er et ordentligt regeringsgrundlag.

“Det allervigtigste er jo, hvad står der i det regeringsgrundlag. Jeg håber da, det er et regeringsgrundlag man kan genkende sig selv i, men det er klart, at i sådan en forhandling skal man tage og give, og det største offer, det er nok i virkeligheden for Venstre. Det er klart, når man har malet sig op i en valgkamp, så er det svært pludselig at skulle gå i regering med os. Men jeg ser frem til at se regeringsgrundlaget. Jeg håber, det er meget omfattende og konkret, så det bliver en handlekraftig regering,” siger han til Radio4 Morgen.

Ifølge ham kan det gå to veje med det brede samarbejde.

“Det kan blive en ændring af dansk politik, at man fremover samarbejder over midten, men ikke har rød og blå blok på den måde. Men det kan jo også ende i handlingslammelse. Det har man nogle gange set i udlandet med nogle meget brede regeringer, men det kommer jo helt an på hvad man har aftalt; hvad regeringsgrundlaget er, og hvad spillereglerne er,” siger han.

Hør interviewet med Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk kommune, her: 

Venstre og Moderaterne ønsker ikke længere en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen, selvom de inden valget stod fast på kravet om en.

Et løftebrud, der har fået Venstres bagland til at reagere. Men der er brug for at trække en streg i sandet, hvis man skal indgå i en regering sammen. Det siger Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk Kommune.

“Man kan jo ikke indgå i en regering, hvis man skal fortsætte med at have undersøgelser om det ene og det andet og det tredje. Der er man nødt til at sige, man starter på en frisk. Og det har de jo sagt, og det er klart, det giver nogle problemer i deres bagland. Men jeg har den opfattelse, at hvis det ellers er et omfattende regeringsgrundlag, og det kører godt, så er der nok ikke ret mange, der snakker om det om et års tid,” siger han.

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet