Nyhedsartikel

S-kredsformand: Venstre var vores modstandere

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Socialdemokraterne, Moderaterne, Venstre og Radikale Venstre er stadig med i regeringsforhandlingerne efter en nat omkring forhandlingsbordet.

En konstellation af partier, som oprindeligt er modstandere. Det påpeger Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk Kommune.

“Jeg er opvokset i DSU, og Venstre var vores modstander. Dem, der er i VU, de er opvokset med, at Socialdemokratiet var deres modstander. Men til hverdag samarbejder man også i Folketinget. Men det er klart, det bliver da noget nyt,” siger han til Radio4 Morgen.

Han tror, at det kan blive et godt samarbejde henover midten, såfremt der er et ordentligt regeringsgrundlag.

“Det allervigtigste er jo, hvad står der i det regeringsgrundlag. Jeg håber da, det er et regeringsgrundlag man kan genkende sig selv i, men det er klart, at i sådan en forhandling skal man tage og give, og det største offer, det er nok i virkeligheden for Venstre. Det er klart, når man har malet sig op i en valgkamp, så er det svært pludselig at skulle gå i regering med os. Men jeg ser frem til at se regeringsgrundlaget. Jeg håber, det er meget omfattende og konkret, så det bliver en handlekraftig regering,” siger han til Radio4 Morgen.

Ifølge ham kan det gå to veje med det brede samarbejde.

“Det kan blive en ændring af dansk politik, at man fremover samarbejder over midten, men ikke har rød og blå blok på den måde. Men det kan jo også ende i handlingslammelse. Det har man nogle gange set i udlandet med nogle meget brede regeringer, men det kommer jo helt an på hvad man har aftalt; hvad regeringsgrundlaget er, og hvad spillereglerne er,” siger han.

Hør interviewet med Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk kommune, her: 

Venstre og Moderaterne ønsker ikke længere en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen, selvom de inden valget stod fast på kravet om en.

Et løftebrud, der har fået Venstres bagland til at reagere. Men der er brug for at trække en streg i sandet, hvis man skal indgå i en regering sammen. Det siger Leif Luxhøj-Pedersen, kredsformand for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk Kommune.

“Man kan jo ikke indgå i en regering, hvis man skal fortsætte med at have undersøgelser om det ene og det andet og det tredje. Der er man nødt til at sige, man starter på en frisk. Og det har de jo sagt, og det er klart, det giver nogle problemer i deres bagland. Men jeg har den opfattelse, at hvis det ellers er et omfattende regeringsgrundlag, og det kører godt, så er der nok ikke ret mange, der snakker om det om et års tid,” siger han.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet