Nyhedsartikel

Selvom hun vælter Mette Frederiksen: Vi er stadig regeringens støtteparti

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det kan ske når som helst. Alle venter på, hvornår statsminister Mette Frederiksen udskriver folketingsvalg, efter Radikale Venstre har trukket stikket på den socialdemokratiske regering.

Men selvom Sofie Carsten Nielsen og hendes parti vil vælte den nuværende regering, så er Radikale Venstre stadig støtteparti.

“Ja, det er vi da. Og det er vi også i morgen – jeg regner med, at der bliver udskrevet valg i morgen,” siger partiets politiske leder.

Hør hele interviewet med Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, der stadig mener, at partiet er støtteparti til regeringen, her:

Radikale Venstre kan derfor også sagtens stadig støtte Mette Frederiksen som statsminister – bare ikke den nuværende regering.

“Det hænger sammen på den måde, at vi ikke mener, at et-parti regeringen kan fortsætte. Det er dens regeringsførelse og koncentration om sig selv, der bliver kritiseret. Omvendt har vi selvfølgelig brug for at samarbejde. Vi har brug for at samarbejde bredt og med flere partier. Det er også socialdemokraterne – dem kommer man ikke uden om. Men vi skal samarbejde bredere,” siger hun.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet