Nyhedsartikel

Selvom hun vælter Mette Frederiksen: Vi er stadig regeringens støtteparti

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det kan ske når som helst. Alle venter på, hvornår statsminister Mette Frederiksen udskriver folketingsvalg, efter Radikale Venstre har trukket stikket på den socialdemokratiske regering.

Men selvom Sofie Carsten Nielsen og hendes parti vil vælte den nuværende regering, så er Radikale Venstre stadig støtteparti.

“Ja, det er vi da. Og det er vi også i morgen – jeg regner med, at der bliver udskrevet valg i morgen,” siger partiets politiske leder.

Hør hele interviewet med Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, der stadig mener, at partiet er støtteparti til regeringen, her:

Radikale Venstre kan derfor også sagtens stadig støtte Mette Frederiksen som statsminister – bare ikke den nuværende regering.

“Det hænger sammen på den måde, at vi ikke mener, at et-parti regeringen kan fortsætte. Det er dens regeringsførelse og koncentration om sig selv, der bliver kritiseret. Omvendt har vi selvfølgelig brug for at samarbejde. Vi har brug for at samarbejde bredt og med flere partier. Det er også socialdemokraterne – dem kommer man ikke uden om. Men vi skal samarbejde bredere,” siger hun.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet