Nyhedsartikel

Selvom hun vælter Mette Frederiksen: Vi er stadig regeringens støtteparti

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det kan ske når som helst. Alle venter på, hvornår statsminister Mette Frederiksen udskriver folketingsvalg, efter Radikale Venstre har trukket stikket på den socialdemokratiske regering.

Men selvom Sofie Carsten Nielsen og hendes parti vil vælte den nuværende regering, så er Radikale Venstre stadig støtteparti.

“Ja, det er vi da. Og det er vi også i morgen – jeg regner med, at der bliver udskrevet valg i morgen,” siger partiets politiske leder.

Hør hele interviewet med Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, der stadig mener, at partiet er støtteparti til regeringen, her:

Radikale Venstre kan derfor også sagtens stadig støtte Mette Frederiksen som statsminister – bare ikke den nuværende regering.

“Det hænger sammen på den måde, at vi ikke mener, at et-parti regeringen kan fortsætte. Det er dens regeringsførelse og koncentration om sig selv, der bliver kritiseret. Omvendt har vi selvfølgelig brug for at samarbejde. Vi har brug for at samarbejde bredt og med flere partier. Det er også socialdemokraterne – dem kommer man ikke uden om. Men vi skal samarbejde bredere,” siger hun.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

30.11.22

SF lurer på at gå i regering – men ikke for enhver pris

SF-formand Pia Olsen Dyhr har skridt for skridt gjort SF klar til at komme i regering. Men prisen for at få adgang til ministerkontorerne kan blive for høj. Det går ganske godt for SF-formand Pia Olsen Dyhr i disse døgn. Hun er selvskreven som mødedeltager i de forhandlinger, der skal føre til en ny regering…

Læs mere
30.11.22

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer. Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg. Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer. ”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det…

Læs mere
29.11.22

Fysioterapeuter vil stoppe behandling af kronisk syge

Foreningen Danske Fysioterapeuter opfordrer alle sine medlemmer til ikke at behandle kronisk syge patienter i december. Det fremgår af et brev som er sendt til foreningens medlemmer, som Radio4 har set. Gruppen af kronisk syge patienter får typisk deres behandling hos fysioterapeuterne betalt af en pengepulje – og den er tom. Dermed får fysioterapeuterne ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet