Nyhedsartikel

Historisk fodboldsejr: ”Endelig vandt Senegal”

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Senegal har for første gang vundet titlen som afrikansk mester i fodbold. Sejren betyder meget for en af Radio4’s faste lyttere, der har fejret det med familien.

”Endelig vandt Senegal mesterskabet for første gang i historien.”

Sådan lød en sms fra en af Radio4’s kernelyttere Marieme, som hun havde sendt ind til programmet ’Radio4 Morgen’ her mandag morgen.

Søndag aften blev der nemlig skrevet historie, da Senegal for første gang blev afrikansk mester i fodbold. Her scorede Liverpool-stjernen Sadio Mané på det afgørende forsøg i en straffesparkskonkurrence mod Egypten om titlen i African Cup of Nations.

Her dagen derpå er Marieme noget præget af den tætte finale, men også meget glad. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Jeg så kampen hjemme sammen med mine tre børn. Det var nervepirrende at kigge på. Det er simpelthen så surrealistisk. Jeg kan stadigvæk ikke forstå, at vi har vundet mesterskabet,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

Marieme er født og opvokset i Senegal og har boet i Danmark i 21 år. Hun arbejder til daglig som buschauffør på Sjælland, men mandag har hun fået fri til at fejre Senegals sejr i African Cup of Nations.

Og for hende betyder sejren ufatteligt meget.

”Det betyder utroligt meget, fordi vi har jagtet det i rigtig mange år, selvom vi har et stærkt hold og plejer at være favoritter. Så sker det endelig. Og det er kæmpestort. Så jeg har ikke rigtig sovet så meget,” siger hun og fortsætter:

“Jeg ville ønske, at jeg var i mit hjemland og fejre det med min familie og de andre.”

Finalen var Senegals tredje gennem tiderne efter skuffelser i både 2002 og 2019. De tabende finalister fra Egypten har vundet African Cup of Nations syv gange tidligere.

Foto: Shaun Roy/PA Images/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet