Nyhedsartikel

Historisk fodboldsejr: ”Endelig vandt Senegal”

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Senegal har for første gang vundet titlen som afrikansk mester i fodbold. Sejren betyder meget for en af Radio4’s faste lyttere, der har fejret det med familien.

”Endelig vandt Senegal mesterskabet for første gang i historien.”

Sådan lød en sms fra en af Radio4’s kernelyttere Marieme, som hun havde sendt ind til programmet ’Radio4 Morgen’ her mandag morgen.

Søndag aften blev der nemlig skrevet historie, da Senegal for første gang blev afrikansk mester i fodbold. Her scorede Liverpool-stjernen Sadio Mané på det afgørende forsøg i en straffesparkskonkurrence mod Egypten om titlen i African Cup of Nations.

Her dagen derpå er Marieme noget præget af den tætte finale, men også meget glad. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Jeg så kampen hjemme sammen med mine tre børn. Det var nervepirrende at kigge på. Det er simpelthen så surrealistisk. Jeg kan stadigvæk ikke forstå, at vi har vundet mesterskabet,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

Marieme er født og opvokset i Senegal og har boet i Danmark i 21 år. Hun arbejder til daglig som buschauffør på Sjælland, men mandag har hun fået fri til at fejre Senegals sejr i African Cup of Nations.

Og for hende betyder sejren ufatteligt meget.

”Det betyder utroligt meget, fordi vi har jagtet det i rigtig mange år, selvom vi har et stærkt hold og plejer at være favoritter. Så sker det endelig. Og det er kæmpestort. Så jeg har ikke rigtig sovet så meget,” siger hun og fortsætter:

“Jeg ville ønske, at jeg var i mit hjemland og fejre det med min familie og de andre.”

Finalen var Senegals tredje gennem tiderne efter skuffelser i både 2002 og 2019. De tabende finalister fra Egypten har vundet African Cup of Nations syv gange tidligere.

Foto: Shaun Roy/PA Images/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet