Nyhedsartikel

Historisk fodboldsejr: ”Endelig vandt Senegal”

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Senegal har for første gang vundet titlen som afrikansk mester i fodbold. Sejren betyder meget for en af Radio4’s faste lyttere, der har fejret det med familien.

”Endelig vandt Senegal mesterskabet for første gang i historien.”

Sådan lød en sms fra en af Radio4’s kernelyttere Marieme, som hun havde sendt ind til programmet ’Radio4 Morgen’ her mandag morgen.

Søndag aften blev der nemlig skrevet historie, da Senegal for første gang blev afrikansk mester i fodbold. Her scorede Liverpool-stjernen Sadio Mané på det afgørende forsøg i en straffesparkskonkurrence mod Egypten om titlen i African Cup of Nations.

Her dagen derpå er Marieme noget præget af den tætte finale, men også meget glad. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Jeg så kampen hjemme sammen med mine tre børn. Det var nervepirrende at kigge på. Det er simpelthen så surrealistisk. Jeg kan stadigvæk ikke forstå, at vi har vundet mesterskabet,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

Marieme er født og opvokset i Senegal og har boet i Danmark i 21 år. Hun arbejder til daglig som buschauffør på Sjælland, men mandag har hun fået fri til at fejre Senegals sejr i African Cup of Nations.

Og for hende betyder sejren ufatteligt meget.

”Det betyder utroligt meget, fordi vi har jagtet det i rigtig mange år, selvom vi har et stærkt hold og plejer at være favoritter. Så sker det endelig. Og det er kæmpestort. Så jeg har ikke rigtig sovet så meget,” siger hun og fortsætter:

“Jeg ville ønske, at jeg var i mit hjemland og fejre det med min familie og de andre.”

Finalen var Senegals tredje gennem tiderne efter skuffelser i både 2002 og 2019. De tabende finalister fra Egypten har vundet African Cup of Nations syv gange tidligere.

Foto: Shaun Roy/PA Images/Ritzau Scanpix

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet