Nyhedsartikel

Historisk fodboldsejr: ”Endelig vandt Senegal”

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Senegal har for første gang vundet titlen som afrikansk mester i fodbold. Sejren betyder meget for en af Radio4’s faste lyttere, der har fejret det med familien.

”Endelig vandt Senegal mesterskabet for første gang i historien.”

Sådan lød en sms fra en af Radio4’s kernelyttere Marieme, som hun havde sendt ind til programmet ’Radio4 Morgen’ her mandag morgen.

Søndag aften blev der nemlig skrevet historie, da Senegal for første gang blev afrikansk mester i fodbold. Her scorede Liverpool-stjernen Sadio Mané på det afgørende forsøg i en straffesparkskonkurrence mod Egypten om titlen i African Cup of Nations.

Her dagen derpå er Marieme noget præget af den tætte finale, men også meget glad. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Jeg så kampen hjemme sammen med mine tre børn. Det var nervepirrende at kigge på. Det er simpelthen så surrealistisk. Jeg kan stadigvæk ikke forstå, at vi har vundet mesterskabet,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

Marieme er født og opvokset i Senegal og har boet i Danmark i 21 år. Hun arbejder til daglig som buschauffør på Sjælland, men mandag har hun fået fri til at fejre Senegals sejr i African Cup of Nations.

Og for hende betyder sejren ufatteligt meget.

”Det betyder utroligt meget, fordi vi har jagtet det i rigtig mange år, selvom vi har et stærkt hold og plejer at være favoritter. Så sker det endelig. Og det er kæmpestort. Så jeg har ikke rigtig sovet så meget,” siger hun og fortsætter:

“Jeg ville ønske, at jeg var i mit hjemland og fejre det med min familie og de andre.”

Finalen var Senegals tredje gennem tiderne efter skuffelser i både 2002 og 2019. De tabende finalister fra Egypten har vundet African Cup of Nations syv gange tidligere.

Foto: Shaun Roy/PA Images/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet