Nyhedsartikel

SF kræver politisk handling og undersøgelse af krænkende adfærd i Forsvaret

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er behov for politisk handling, hvis problemer med krænkelser i Forsvaret skal løses, mener SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen.

– Jeg har stor tillid til Forsvarets ledelse. De er rigtigt dygtige. Men det er bare rigtig tydeligt, at seksuelle krænkelser og overgreb i Forsvaret sker i stort omfang, og de bliver ikke håndteret, som de skal, siger hun. Det siger hun, efter at TV2 i en dokumentar har afdækket krænkende seksuel adfærd. Her står 11 kvinder frem og fortæller om deres oplevelser med krænkende adfærd i Forsvaret, og hvordan de er håndteret.

SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen peger på, at det er forgået i flere år, uden at der er sket noget i Forsvaret. Derfor kræver SF en handleplan om ligestilling i Forsvaret, som skal være en del af det nye forsvarsforlig, der snart skal forhandles.

– Det bliver nødvendigt at lave en handleplan, der kommer til at indeholde – hvis det står til SF – alt lige fra opgør med seksuelle krænkelser og overgreb og værktøjer til det, men også bredere ligestilling i Forsvaret, siger Anne Valentina Berthelsen der også mener, at der er behov for en uafhængig undersøgelse af omfanget af seksuelle krænkelser i Forsvaret.

Arbejdsmarkedsordfører i Venstre, Anne Honoré Østergaard, bakker en undersøgelse op og mener også der skal ske noget politisk.

– Når vi ikke kender problemets omfang, så er det svært at løse det, siger hun og sammenligner det med Norge, hvor de lavede en omfattende undersøgelse af krænkende adfærd i Norges forsvar.

Hør blandt andet vores nyheder klokken 14.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet