Nyhedsartikel

SF kræver politisk handling og undersøgelse af krænkende adfærd i Forsvaret

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er behov for politisk handling, hvis problemer med krænkelser i Forsvaret skal løses, mener SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen.

– Jeg har stor tillid til Forsvarets ledelse. De er rigtigt dygtige. Men det er bare rigtig tydeligt, at seksuelle krænkelser og overgreb i Forsvaret sker i stort omfang, og de bliver ikke håndteret, som de skal, siger hun. Det siger hun, efter at TV2 i en dokumentar har afdækket krænkende seksuel adfærd. Her står 11 kvinder frem og fortæller om deres oplevelser med krænkende adfærd i Forsvaret, og hvordan de er håndteret.

SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen peger på, at det er forgået i flere år, uden at der er sket noget i Forsvaret. Derfor kræver SF en handleplan om ligestilling i Forsvaret, som skal være en del af det nye forsvarsforlig, der snart skal forhandles.

– Det bliver nødvendigt at lave en handleplan, der kommer til at indeholde – hvis det står til SF – alt lige fra opgør med seksuelle krænkelser og overgreb og værktøjer til det, men også bredere ligestilling i Forsvaret, siger Anne Valentina Berthelsen der også mener, at der er behov for en uafhængig undersøgelse af omfanget af seksuelle krænkelser i Forsvaret.

Arbejdsmarkedsordfører i Venstre, Anne Honoré Østergaard, bakker en undersøgelse op og mener også der skal ske noget politisk.

– Når vi ikke kender problemets omfang, så er det svært at løse det, siger hun og sammenligner det med Norge, hvor de lavede en omfattende undersøgelse af krænkende adfærd i Norges forsvar.

Hør blandt andet vores nyheder klokken 14.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet