Nyhedsartikel

SF positive over for lov om 1,5 meters afstand mellem bil og cykel

sks@radio4.dk

De to store cykelorganisationer i Danmark, Danmarks Cykle Union og Cyklistforbundet, vil have indført en ændring af færdselsloven, der skal gøre det ulovligt for biler at køre tættere end 1,5 meter på cykler.

Det ønske er SF positive over for at kigge nærmere på.

“Tilstrækkelig afstand er jo en ret vag formulering. Det gør det op til bilisterne selv at vurdere, hvad tilstrækkelig afstand er. Det er utryghedsskabende og gør, at cyklisterne ikke er trygge ved at cykle steder, hvor der ikke er cykelsti. Vi bliver nødt til at forholde os til det problem,” siger transportordfører for SF, Anne Valentina Berthelsen.

Hør hele interviewet med Anne Valentina Berthelsen, transportordfører for SF, her:

Lige nu lyder lovkravet, at der skal holdes “tilstrækkelig afstand” mellem bil og cykel. Et krav, der tager udgangspunkt i et specifikt metermål, ønsker hverken bilejernes organisation FDM, Venstre eller Dansk Folkeparti dog bliver til noget.

I et mailsvar skriver Dansk Folkepartis færdselsordfører, Dennis Flydtkjær, at han dog langt fra føler sig sikker på, at sådan en lov vil løse et problem.

“Det giver sig selv man skal overhale med tilstrækkelig afstand, så det foregår sikkert. Jeg er dog i tvivl om et lovkrav om 1,5 meter vil gøre det. Forestil dig bykørsel i f.eks. København, hvor man så ikke vi kunne passere en cyklist uden at komme over i modsatte vejbane. Hvis bilerne konstant skal skifte vejbane under bykørsel, så er spørgsmålet om det ikke vil gøre trafikken mere usikker og derved få en modsat rettet effekt. Tror ikke en meget fastlåst afstand i loven er løsningen,” skriver han.

Derudover peges der fra kritikerne på, at en lov om 1,5 meters afstand mellem bil og cykel i trafikken vil være svær at håndhæve og kontrollere.

Læs også

05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere
05.10.22

Hver tiende S-vælger er under 30 år: “Det er for dårligt”

Forud for Folketingsvalget er regeringspartiet et af de partier, som har færreste unge vælgere. Kun 10 procent af de socialdemokratiske vælgere er under 30 år gamle. Det skriver Mandag Morgen. Og det er ikke godt nok, det mener folketingskandidat for Socialdemokratiet, 20-årige Nikoline Prehn. ”Jeg er ret ærgerlig over sådan en måling. Der er to…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet