Nyhedsartikel

SF positive over for lov om 1,5 meters afstand mellem bil og cykel

sks@radio4.dk

De to store cykelorganisationer i Danmark, Danmarks Cykle Union og Cyklistforbundet, vil have indført en ændring af færdselsloven, der skal gøre det ulovligt for biler at køre tættere end 1,5 meter på cykler.

Det ønske er SF positive over for at kigge nærmere på.

“Tilstrækkelig afstand er jo en ret vag formulering. Det gør det op til bilisterne selv at vurdere, hvad tilstrækkelig afstand er. Det er utryghedsskabende og gør, at cyklisterne ikke er trygge ved at cykle steder, hvor der ikke er cykelsti. Vi bliver nødt til at forholde os til det problem,” siger transportordfører for SF, Anne Valentina Berthelsen.

Hør hele interviewet med Anne Valentina Berthelsen, transportordfører for SF, her:

Lige nu lyder lovkravet, at der skal holdes “tilstrækkelig afstand” mellem bil og cykel. Et krav, der tager udgangspunkt i et specifikt metermål, ønsker hverken bilejernes organisation FDM, Venstre eller Dansk Folkeparti dog bliver til noget.

I et mailsvar skriver Dansk Folkepartis færdselsordfører, Dennis Flydtkjær, at han dog langt fra føler sig sikker på, at sådan en lov vil løse et problem.

“Det giver sig selv man skal overhale med tilstrækkelig afstand, så det foregår sikkert. Jeg er dog i tvivl om et lovkrav om 1,5 meter vil gøre det. Forestil dig bykørsel i f.eks. København, hvor man så ikke vi kunne passere en cyklist uden at komme over i modsatte vejbane. Hvis bilerne konstant skal skifte vejbane under bykørsel, så er spørgsmålet om det ikke vil gøre trafikken mere usikker og derved få en modsat rettet effekt. Tror ikke en meget fastlåst afstand i loven er løsningen,” skriver han.

Derudover peges der fra kritikerne på, at en lov om 1,5 meters afstand mellem bil og cykel i trafikken vil være svær at håndhæve og kontrollere.

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet