SF savner klarere retningslinjer i de danske fængsler: Ministeren skal på banen

(ARKIV) Herstedvester fængsel i Albertslund, tirsdag den 20. oktober 2020.. Peter Madsen er onsdag blevet varetægtsfængslet. Minister varsler nye tiltag efter flugten, men tidligere inspektør mener, at lukkede fængsler er sikre nok. Det skriver Ritzau, onsdag den 21. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

9. november 2020

Der mangler retningslinjer på Danmarks bedst sikrede fængsel, Storstrøm Fængsel på Falster.

Det mener tillidsmand for fængselsbetjentene på Storstrøm Fængsel, Mads Holgersen.

”Vi skal først bruge værnemidler, i det øjeblik at der konstateret smitte. Hvor man fx i ældreplejen ikke kunne finde på at gå ind og have kontakt med en ældre borger uden værnemidler. Vi skal have smitte, før vi skal bruge værnemidler,” siger han.

Det er ikke den eneste kritik, Mads Holgersen, Tillidsmand i Storstrøm Fængsel udtrykker.  Udover for løse mundbindsregler for de indsatte og betjentene selv, nævner han, at der ingen corona-retningslinjer er i forhold til rengøring.

Og Karina Lorentzen, retsordfører for SF, støtter op om hans bekymring. Hun savner også klarere retningslinjer for fængslerne.

”Jeg synes, der er god basis for at ministeren får den her på bordet og tager stilling til det, så vi skaber både mere trygge for de ansatte, men også for de indsatte”, siger Karina Lorentzen, retsordfører for SF, til Radio4 morgen.

Det var i sidste weekend at Storstrøm Fængsel på Falster blev ramt af covid19. En ansat blev smittet, hvilket resulterede i, at 54 fanger måtte sendes i isolation, mens 14 ansatte blev sendt hjem.

De indsatte er nu ude af isolation igen – alle med negative tests.

Lyt til interviewet her:


 

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00