Nyhedsartikel

Sikkerhed i top til Copenhagen Pride

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Trygheden og sikkerheden er vigtig når tusindvis af mennesker i dag er med i den kilometerlange Pride-fejring i København. Et skyderi tidligere på sommeren i forbindelse med Oslo Pride, har fået Københavns Politi til at gå sikkerhedsplanerne grundigt efter inden afviklingen af Copenhagen Pride, fortæller chef for beredskabet i Københavns Politi Peter Dahl.

– Når sådan noget som det i Norge sker, er det klart, at vi genbesøger vores planlægning, men det har ikke givet anledning til ekstraordinære tiltag, fordi grundberedskabet i forvejen er højt, siger han.

Skyderiet i den norske hovedstad skete aftenen før et planlagt Pride-optog i juni. Her skød en gerningsmand ved en bar, der er kendt for at have mange homoseksuelle gæster. To døde og 21 blev såret, og det betød, at arrangørerne efter politiets vejledning aflyste Oslo Pride. Ifølge en rapport fra PET er der en alvorlig terrortrussel ved større begivenheder med mange mennesker. Derfor har Købehavns Politi stort fokus på sikkerheden og er synlige med men mobil politistation ved Rådhuspladsen.

– Den mobile politistation gør, at man nemt kan få fat på os, hvis man står i en situation, hvor man har brug for det, siger Peter Dahl blandt andet i vores nyheder på Radio 4. Lyt med her:

Arrangørerne af Copenhagen Pride er i tæt samarbejde med politiet, fortæller politisk talsperson Lars Henriksen.

– Det er vigtigt for os at skabe en tryg begivenhed. Det gør vi bedst, når vi samarbejder med dem, der ved mest om den slags, og det er jo politiet og beredskabet, siger han.

For at vise solidaritet med skyderiet i Oslo har arrangørerne bag Copenhagen Pride i år valgt at lade Oslo Pride gå forrest i det kilometerlange optog.

– Skyderiet var en voldsom oplevelse, og den påvirkede hele organisationen bag Oslo Pride. Derfor er vi glade for, at de har taget imod vores invitation, så de har chancen for at komme på gaden i år, siger han.

Lars Henriksen anslår, at omkring 50.000 mennesker lørdag vil være en del af paradeoptoget, mens omkring 250.000 vil overvære festlighederne. Ruten starter på Frederiksberg Rådhus og slutter ved Rådhuspladsen i København.

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet