Nyhedsartikel

Sikkerhedspolitik stjal fokus 1. maj

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Sikkerhedspolitik fyldte mere end normalt i 1.maj-talerne i dag.

Ruslands invasion af Ukraine stod højt på dagsordenen hos blandt andre SF’s politiske ordfører, Signe Munk.

Hun siger, krigen gør, at vi må skrue ned for vores forventninger. Både til økonomisk fremgang og til velfærdsstaten.

“Det er helt afgørende, at vi er ærlige med hinanden og siger, at der kommer ikke til at være den økonomiske udvikling, vi har forventet, fordi inflationen stiger. Vi kan også risikere, at arbejdsløsheden kommer til at stige, selvom vi lige nu har mange i beskæftigelse,” siger Signe Munk til Radio4.

Signe Munk siger, at det betyder svære politiske beslutninger.

“Når pengene ikke bare er uendelige, og vi skal til at skære til, så bliver der også en hård prioritering af, hvor skal der gives, og hvor vi lige nu ikke kan levere,” siger hun.

Du kan høre historien her: 

Regeringspartiet Socialdemokratiet bruger Arbejdernes Internationale Kampdag til at tale for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ved en tale i Ballerup sagde statsminister Mette Frederiksen, at “Danmark er for lille til at stå alene som det eneste land med et forsvarsforbehold.”

Det var et budskab, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gentog ved et 1. maj-arrangement i Middelfart.

“Vi skal træffe et grundlæggende valg. Er vi med i fællesskabet eller ej? Den stærke modstand, der er mod Putin, er bedst, hvis vi står skulder ved skulder,” siger Dan Jørgensen til Radio4.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet