Nyhedsartikel

Sikkerhedspolitik stjal fokus 1. maj

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Sikkerhedspolitik fyldte mere end normalt i 1.maj-talerne i dag.

Ruslands invasion af Ukraine stod højt på dagsordenen hos blandt andre SF’s politiske ordfører, Signe Munk.

Hun siger, krigen gør, at vi må skrue ned for vores forventninger. Både til økonomisk fremgang og til velfærdsstaten.

“Det er helt afgørende, at vi er ærlige med hinanden og siger, at der kommer ikke til at være den økonomiske udvikling, vi har forventet, fordi inflationen stiger. Vi kan også risikere, at arbejdsløsheden kommer til at stige, selvom vi lige nu har mange i beskæftigelse,” siger Signe Munk til Radio4.

Signe Munk siger, at det betyder svære politiske beslutninger.

“Når pengene ikke bare er uendelige, og vi skal til at skære til, så bliver der også en hård prioritering af, hvor skal der gives, og hvor vi lige nu ikke kan levere,” siger hun.

Du kan høre historien her: 

Regeringspartiet Socialdemokratiet bruger Arbejdernes Internationale Kampdag til at tale for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ved en tale i Ballerup sagde statsminister Mette Frederiksen, at “Danmark er for lille til at stå alene som det eneste land med et forsvarsforbehold.”

Det var et budskab, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gentog ved et 1. maj-arrangement i Middelfart.

“Vi skal træffe et grundlæggende valg. Er vi med i fællesskabet eller ej? Den stærke modstand, der er mod Putin, er bedst, hvis vi står skulder ved skulder,” siger Dan Jørgensen til Radio4.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet