Nyhedsartikel

Sikkerhedspolitik stjal fokus 1. maj

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Sikkerhedspolitik fyldte mere end normalt i 1.maj-talerne i dag.

Ruslands invasion af Ukraine stod højt på dagsordenen hos blandt andre SF’s politiske ordfører, Signe Munk.

Hun siger, krigen gør, at vi må skrue ned for vores forventninger. Både til økonomisk fremgang og til velfærdsstaten.

“Det er helt afgørende, at vi er ærlige med hinanden og siger, at der kommer ikke til at være den økonomiske udvikling, vi har forventet, fordi inflationen stiger. Vi kan også risikere, at arbejdsløsheden kommer til at stige, selvom vi lige nu har mange i beskæftigelse,” siger Signe Munk til Radio4.

Signe Munk siger, at det betyder svære politiske beslutninger.

“Når pengene ikke bare er uendelige, og vi skal til at skære til, så bliver der også en hård prioritering af, hvor skal der gives, og hvor vi lige nu ikke kan levere,” siger hun.

Du kan høre historien her: 

Regeringspartiet Socialdemokratiet bruger Arbejdernes Internationale Kampdag til at tale for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ved en tale i Ballerup sagde statsminister Mette Frederiksen, at “Danmark er for lille til at stå alene som det eneste land med et forsvarsforbehold.”

Det var et budskab, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gentog ved et 1. maj-arrangement i Middelfart.

“Vi skal træffe et grundlæggende valg. Er vi med i fællesskabet eller ej? Den stærke modstand, der er mod Putin, er bedst, hvis vi står skulder ved skulder,” siger Dan Jørgensen til Radio4.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet