Nyhedsartikel

Sikkerhedspolitik stjal fokus 1. maj

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Sikkerhedspolitik fyldte mere end normalt i 1.maj-talerne i dag.

Ruslands invasion af Ukraine stod højt på dagsordenen hos blandt andre SF’s politiske ordfører, Signe Munk.

Hun siger, krigen gør, at vi må skrue ned for vores forventninger. Både til økonomisk fremgang og til velfærdsstaten.

“Det er helt afgørende, at vi er ærlige med hinanden og siger, at der kommer ikke til at være den økonomiske udvikling, vi har forventet, fordi inflationen stiger. Vi kan også risikere, at arbejdsløsheden kommer til at stige, selvom vi lige nu har mange i beskæftigelse,” siger Signe Munk til Radio4.

Signe Munk siger, at det betyder svære politiske beslutninger.

“Når pengene ikke bare er uendelige, og vi skal til at skære til, så bliver der også en hård prioritering af, hvor skal der gives, og hvor vi lige nu ikke kan levere,” siger hun.

Du kan høre historien her: 

Regeringspartiet Socialdemokratiet bruger Arbejdernes Internationale Kampdag til at tale for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ved en tale i Ballerup sagde statsminister Mette Frederiksen, at “Danmark er for lille til at stå alene som det eneste land med et forsvarsforbehold.”

Det var et budskab, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gentog ved et 1. maj-arrangement i Middelfart.

“Vi skal træffe et grundlæggende valg. Er vi med i fællesskabet eller ej? Den stærke modstand, der er mod Putin, er bedst, hvis vi står skulder ved skulder,” siger Dan Jørgensen til Radio4.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet