Nyhedsartikel

Skolerne om undervisning i Muhammedkrisen: Politikerne skal ikke detailstyre os

Anne Sofie Feld & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De danske folketingspolitikere skal lade være med at blande sig i og detailstyre undervisningen i skolerne.

Sådan lyder det fra Skolelederforeningen, efter det er kommet frem, at et flertal bestående af en samlet blå blok og SF ønsker, at alle børn skal stifte bekendtskab med Muhammedkrisen. Derfor skal det være obligatorisk at undervise i krisen i folkeskolen.

“Det er et udtryk for mistillid. Selvfølgelig underviser vi i Muhammedkrisen i folkeskolen. Det er en væsentlig del af vores historie- og samfundsfortælling. Når de vil lave lovgivning på det, så går det fuldstændig mod det arbejde, vi laver i Undervisningsministeriet, hvor vi snakker om mere ansvar og mindre styring. Nu går de ind og detailstyrer meget voldsomt i folkeskolen. Det er nogle mærkelige signaler, de sender,” siger formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Hør hele interviewet med formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, der mener, at politikerne skal blande sig udenom, her:

I beslutningsforslaget fra blå blok, som SF er klar til at stemme for, står der, at Folketinget skal udarbejde undervisningsmateriale om Muhammedkrisen, som kan bruges i folkeskolen.

Derudover vil de gøre det obligatorisk at undervise i Muhammedkrisen ved at gøre det til en del af historiekanonen. Det er emner, som historielærerne skal undervise i.

Hvis det bliver vedtaget at gøre undervisningen obligatorisk, bliver det dog ikke gjort obligatorisk at vise Muhammedtegningerne.

Ligesom Skolederforeningen får forslaget også en hård medfart fra folkeskolelærer Kristian Lundsgaard. Han mener, at det vil gribe alt for meget ind i lærernes ret til selv at bestemme over undervisningen:

Du kan også høre interviewet med Karin Liltorp, der er har en datter, der går i 8. klasse. Hun mener – modsat Skolelederforeningen og læreren – at det er helt på sin plads at gøre undervisning i Muhammedkrisen obligatorisk i den danske folkeskole:

Den 16. september mødes partierne til et forhandlingsmøde om ytringsfrihed og selvcensur i Justitsministeriet. Hvis justitsminister Mattias Tesfaye ikke her fremlægger en færdig pakke, der matcher beslutningsforslaget fra de blå partier og SF, så er partierne klar til at bringe regeringen i mindretal.

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet