Nyhedsartikel

Småbyer køber krudt i fællesskab: Det løser alle problemer

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Nytår er lig med fyrværkeri. Men bliver fyrværkeriet ikke håndteret korrekt, kan det resultere i personskader eller være til gene for andre.

I flere mindre danske byer har de dog fundet en løsning på problematikken. De samler i fællesskab ind til en fyrværker, som kommer og laver et fyrværkerishow.

Det holder folk fra at købe deres eget krudt og øger også sikkerheden, når batterierne og raketterne skydes mod himlen.

I Sørvad ved Holstebro bor Helene Knudsen, og hun er glad for at byen er gået sammen om at købe ind til et fyrværkerishow.

“Fulde mennesker og fyrværkeri hænger bare ikke sammen. Der hvor jeg boede før, frygtede vi for at blive ramt af raketter og byen så forfærdelig ud dagen efter. I Sørvad er sikkerheden på plads, det ser bedre ud, og der er pænt og rent dagen efter. Det er en virkelig god idé”

Du kan høre hele interviewet med Helene Knudsen her:

Danske familier køber nytårskrudt for 300 millioner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Og 10.000 kroner af dem kommer fra Øster Assels på Mors. Her samler den lokale brugs ind til, at de kan betale en fyrværker for at komme og lave et fyrværkerishow.

Det er Gunnar Mogensen, som er bestyrelsesformand i Øster Assels Brugsforening som står indsamlingen.

“Vi har samlet ind de sidste 3 år, og det fungerer glimrende. Det er sikkert, og det er hyggeligt. Vi har en aftale med en lokal fyrværker som hedder krudt-Keld, og han skal bruge 10.000 kroner., og dem fik vi samlet ind igen i år.”

Hele interviewet med Gunnar Mogensen, det kan du høre her:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet