Nyhedsartikel

Socialdemokratiet blev klart det største parti i nordjysk mink-højborg

Camilla Wilhardt Boesen

Socialdemokratiet blev klart det største parti i den nordjyske by Gjøl.

Og det overrasker flere indbyggere i byen, fordi Gjøl er det sted i landet, hvor allerflest arbejdede i minkerhvervet, før den socialdemokratiske regering lukkede det.

Her var hver tiende indbygger direkte eller indirekte beskæftiget med minkerhvervet.

Søren Petersen er en af dem, der er overraskede over valgresultatet i den nordjyske by. Han bor i Gjøl og har tidligere protesteret imod aflivninger af mink.

“Det skyldes måske, at der ikke har været så mange stærke alternativer at stemme på,” siger Søren Petersen til Radio4 Morgen.

30,9 procent af de 825, der stemte på Gjøl Kro, stemte på Socialdemokratiet ved folketingsvalget i tirsdags. Dermed var partiet markant større end det næststørste parti, Danmarksdemokraterne med 19,6 procent. Venstre var det tredje største parti.

“Jeg tror da ikke, at der er nogen minkfarmere, der har stemt på dem. Normalt er Gjøl jo en Venstre-by med alt det landbrug,” siger Søren Petersen.

Hør hele interviewet med Søren Petersen, indbygger i Gjøl, i Radio4 Morgen her:

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet