Nyhedsartikel

Socialdemokratiet blev klart det største parti i nordjysk mink-højborg

Camilla Wilhardt Boesen

Socialdemokratiet blev klart det største parti i den nordjyske by Gjøl.

Og det overrasker flere indbyggere i byen, fordi Gjøl er det sted i landet, hvor allerflest arbejdede i minkerhvervet, før den socialdemokratiske regering lukkede det.

Her var hver tiende indbygger direkte eller indirekte beskæftiget med minkerhvervet.

Søren Petersen er en af dem, der er overraskede over valgresultatet i den nordjyske by. Han bor i Gjøl og har tidligere protesteret imod aflivninger af mink.

“Det skyldes måske, at der ikke har været så mange stærke alternativer at stemme på,” siger Søren Petersen til Radio4 Morgen.

30,9 procent af de 825, der stemte på Gjøl Kro, stemte på Socialdemokratiet ved folketingsvalget i tirsdags. Dermed var partiet markant større end det næststørste parti, Danmarksdemokraterne med 19,6 procent. Venstre var det tredje største parti.

“Jeg tror da ikke, at der er nogen minkfarmere, der har stemt på dem. Normalt er Gjøl jo en Venstre-by med alt det landbrug,” siger Søren Petersen.

Hør hele interviewet med Søren Petersen, indbygger i Gjøl, i Radio4 Morgen her:

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet