Nyhedsartikel

Socialdemokratiet blev klart det største parti i nordjysk mink-højborg

Camilla Wilhardt Boesen

Socialdemokratiet blev klart det største parti i den nordjyske by Gjøl.

Og det overrasker flere indbyggere i byen, fordi Gjøl er det sted i landet, hvor allerflest arbejdede i minkerhvervet, før den socialdemokratiske regering lukkede det.

Her var hver tiende indbygger direkte eller indirekte beskæftiget med minkerhvervet.

Søren Petersen er en af dem, der er overraskede over valgresultatet i den nordjyske by. Han bor i Gjøl og har tidligere protesteret imod aflivninger af mink.

“Det skyldes måske, at der ikke har været så mange stærke alternativer at stemme på,” siger Søren Petersen til Radio4 Morgen.

30,9 procent af de 825, der stemte på Gjøl Kro, stemte på Socialdemokratiet ved folketingsvalget i tirsdags. Dermed var partiet markant større end det næststørste parti, Danmarksdemokraterne med 19,6 procent. Venstre var det tredje største parti.

“Jeg tror da ikke, at der er nogen minkfarmere, der har stemt på dem. Normalt er Gjøl jo en Venstre-by med alt det landbrug,” siger Søren Petersen.

Hør hele interviewet med Søren Petersen, indbygger i Gjøl, i Radio4 Morgen her:

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet