Nyhedsartikel

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2.

Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen.

Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i Harlev-Framlev ved Aarhus.

“Jeg blev utrolig ked af det, da jeg så det. Men jeg er faktisk ikke overrasket. Når man er socialdemokrat, så har man en meget fast idé om, hvilket velfærdssamfund man vil leve i. Men det er som om, at det velfærdssamfund slår sprækker, selvom vi som samfund bliver rigere og rigere. Det er – sammen med en række enkeltsager – årsagen til den manglende opbakning.”

Socialdemokratiet har tabt 8,5 procentpoint af vælgerne i forhold til valgresultatet i november sidste år.

Ifølge Vagn Juhl-Larsen er det da også regeringskonstellationen, som har størstedelen af skylden for, at partiet kan præstere de dårligste meningsmålinger siden 2014.

“Socialdemokratiet er et venstrefløjsparti. Og nu er vi gået sammen med to højrefløjspartier – eller i hvert fald to borgerlige partier. Det betyder, alle beslutningerne er kompromisser. Det lød jo meget tilforladeligt før valget, men nu viser det sig, at alt der kommer ud, er forringelser af velfærdssamfundet. Det synes jeg ikke, at vi som socialdemokrater kan være tilfredse med.”

Du kan høre hele interviewet med den socialdemokratiske lokalformand her:

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er Vagn Juhl-Larsen ikke den eneste socialdemokrat, som føler, at partiet er noget andet end de plejer.

Det viser meningsmålingen meget tydeligt, siger han.

“Der er mange socialdemokrater, som ikke kan spejle sig i, at man er gået sammen med den gamle borgerlige fjende, Venstre. Men så skal vi heller ikke glemme, at Mette Frederiksen tog et stort opgør med fagbevægelsen – og det socialdemokratiske bagland – da regeringen valgte at fjerne store bededag. Det har også været dyrt.”

Hele den politiske analyse af Socialdemokratiets dårlige meningsmåling kan du høre her:

Den seneste meningsmåling som lå under Megafons måling på 19 procent, skal man tilbage til 2014 for at finde. Det var under Helle Thorning-Schmidts ledelse.

Læs også

30.05.23

Atomkraft – en mulig investering?

Når snakken falder på atomkraft, som vi heldigvis er begyndt på – på ny – så oplever jeg ofte, at det bliver en diskussion mellem hjertet og hjernen. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvad der er frygt, og hvad der er fakta. Det synes jeg er ærgerligt. For hvad nu, hvis…

Læs mere
30.05.23

Styrelse giver kritik til lægehus efter otteårig piges død

Styrelsen for Patientklager kritiserer lægehus i Vojens for behandlingen af en otteårig syrisk pige, der døde af et hjertestop som følge af mangelfuld astmabehandling i august sidste år. Ekspert vurderer, at pigen kunne have overlevet, hvis behandlingen havde været bedre.   Der var flere fejl i behandlingen, som ledte op til, at 8-årige Aryam fik…

Læs mere
29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet