Nyhedsartikel

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær, som har valgt at forlade partiet.

“I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder, interne skænderier og udhængning af partikolleger i pressen. Det har fjernet fokus fra de politiske budskaber og arbejde. Oven i det har jeg oplevet en dårlig organiseret hverdag på Christiansborg, hvor ressourcerne bruges på de få, mens andre har måttet klare sig selv” lyder det blandt andet fra Dennis Flydtkjær.

Og det er ret overraskende, at netop Dennis Flydtkjær forlader Dansk Folkeparti. Det fortæller Casper Dall, som er poltisk redaktør på Avisen Danmark og vært på Radio4-programmet “Det Blå Hjørne”.
“Når Dennis Flydtkjær stempler ud, så er det virkelig fundamentet bag Morten Messerschmidt, der begynder at krakelere” siger Casper Dall.

Hør seneste udgave af “Det Blå Hjørne” her:

I morges var det Søren Espersen, som meldte sig ud af Dansk Folkeparti. Han har været i partiet i 27 år. Det skrev han på Twitter tidligere i dag.

I går forlod også Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl Dansk Folkeparti, og i følge Morten Messerschmidt, så er der tale om et planlagt politisk angreb. Det fortæller han i en video på Facebook.
“Det er tydeligt, at det der sker i øjeblikket for Dansk Folkeparti er noget, som nogen har planlagt igennem lang tid. Man har gået og ventet på, at Inger Støjbergs parti skulle komme på banen.”

Der er nu seks folketingsmedlemmer tilbage i Dansk Folkepartis folketingsgruppe, og det er stor opgave, som Morten Messerschmidt nu har foran sig, hvis Dansk Folkeparti skal rejse sig igen, siger Casper Dall.
“Det handler i første omgang om at se, om Morten Messerschmidt kan sætte en prop i hullet og standse afgangen, for ellers kan det ende med, at han og Pia Kjærsgaard er de eneste, der er tilbage inden udgangen af juli.”

Hør historien her i nyhederne fra Radio4:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet