Nyhedsartikel

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær, som har valgt at forlade partiet.

“I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder, interne skænderier og udhængning af partikolleger i pressen. Det har fjernet fokus fra de politiske budskaber og arbejde. Oven i det har jeg oplevet en dårlig organiseret hverdag på Christiansborg, hvor ressourcerne bruges på de få, mens andre har måttet klare sig selv” lyder det blandt andet fra Dennis Flydtkjær.

Og det er ret overraskende, at netop Dennis Flydtkjær forlader Dansk Folkeparti. Det fortæller Casper Dall, som er poltisk redaktør på Avisen Danmark og vært på Radio4-programmet “Det Blå Hjørne”.
“Når Dennis Flydtkjær stempler ud, så er det virkelig fundamentet bag Morten Messerschmidt, der begynder at krakelere” siger Casper Dall.

Hør seneste udgave af “Det Blå Hjørne” her:

I morges var det Søren Espersen, som meldte sig ud af Dansk Folkeparti. Han har været i partiet i 27 år. Det skrev han på Twitter tidligere i dag.

I går forlod også Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl Dansk Folkeparti, og i følge Morten Messerschmidt, så er der tale om et planlagt politisk angreb. Det fortæller han i en video på Facebook.
“Det er tydeligt, at det der sker i øjeblikket for Dansk Folkeparti er noget, som nogen har planlagt igennem lang tid. Man har gået og ventet på, at Inger Støjbergs parti skulle komme på banen.”

Der er nu seks folketingsmedlemmer tilbage i Dansk Folkepartis folketingsgruppe, og det er stor opgave, som Morten Messerschmidt nu har foran sig, hvis Dansk Folkeparti skal rejse sig igen, siger Casper Dall.
“Det handler i første omgang om at se, om Morten Messerschmidt kan sætte en prop i hullet og standse afgangen, for ellers kan det ende med, at han og Pia Kjærsgaard er de eneste, der er tilbage inden udgangen af juli.”

Hør historien her i nyhederne fra Radio4:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet