Nyhedsartikel

Søren Gade går imod partilinjen og vil forbyde spilreklamer

Camilla Wilhardt Boesen, Mikkel Juul

Selvom det er ikke stemmer overens med Venstres holdning, vil Søren Gade gøre, hvad han kan for at få forbudt spilreklamer, hvis han kommer i Folketinget igen.

Søren Gade stiller igen op til Folketinget for Venstre. Til det kommende valg er han kandidat i Vestjyllands Storkreds.

Allerede inden valgkampen er skudt i gang, trækker Gade en gammel politisk mærkesag frem: Han vil forbyde spilreklamer, og han forstår ikke, at vi ikke har fået et forbud i Danmark for længe siden.

– Jeg vil ikke forbyde nogen at spille, men vi behøver ikke at drive folk ud i ludomani ved at have et fuldstændig overdrevet tryk af spilreklamer i radio, fjernsyn og alle steder, unge mennesker kommer, siger Søren Gade til Radio4.

Et forbud mod reklamer for spil er ikke en del af Venstres officielle politik, men Søren Gades holdning skræmmer dog ikke politisk ordfører, Sophie Løhde.

– Det er velkendt at Søren Gade har en markant holdning til bettingreklamer. Venstre går ikke ind for et forbud, men vi går ind for en strammere regulering. Jeg mener sagtens, vi kan bygge bro mellem de to, siger hun til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Gade fra Radio4s fodboldmagasin 4 på Foden, hvor han blandt andet erklærede sig helt enig med SF når det gælder et forbud mod bettingreklamer:

Men Søren Gade er klar til at kæmpe for at Venstre ændrer holdning, nu hvor han vil tilbage i Folketinget.

– Jeg kan love dig for, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vi ændrer holdning til lige præcis det her spørgsmål, fordi det må ende der. Fornuften må sejre til sidst. Det må den gøre i alle partier på Christiansborg, siger han.

Der er opbakning til Søren Gade fra Venstres folketingskandidat i Odense, Araz Khan. Han stod tidligere på året bag et forslag om, at bettingreklamer skal forbydes i den offentlige transport i Odense Kommune. Nu vil han – sammen med Gade – forsøge at ændre partiets holdning til bettingreklamerne.

– Jeg håber, Søren Gade og jeg kan skabe en udvikling i Venstre på det her område, siger han til Radio4.

Hør her, hvorfor Venstres folketingskandidat i Odense, Araz Khan, også står klar til at kæmpe mod spilreklamer: 

Politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, kalder det usædvanligt, at en så stor profil går imod partilinjen.

– Det er et udtryk for, at de er på kollisionskurs, for det lyder til at Søren Gade vil gå langt videre end Venstre har tænkt sig at gøre, siger Thomas Larsen.

Du kan høre hele Thomas Larsen analyse af uenigheden i Venstre her:

En rapport, som Skatteministeriet udgav i foråret, viste, at hver tiende dansker, svarende til knap 480.000 personer i alderen 18 til 79 år, i 2021 havde problemer med pengespil. Det er en fordobling i forhold til 2016.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet