Nyhedsartikel

Søren Gade går imod partilinjen og vil forbyde spilreklamer

Camilla Wilhardt Boesen, Mikkel Juul

Selvom det er ikke stemmer overens med Venstres holdning, vil Søren Gade gøre, hvad han kan for at få forbudt spilreklamer, hvis han kommer i Folketinget igen.

Søren Gade stiller igen op til Folketinget for Venstre. Til det kommende valg er han kandidat i Vestjyllands Storkreds.

Allerede inden valgkampen er skudt i gang, trækker Gade en gammel politisk mærkesag frem: Han vil forbyde spilreklamer, og han forstår ikke, at vi ikke har fået et forbud i Danmark for længe siden.

– Jeg vil ikke forbyde nogen at spille, men vi behøver ikke at drive folk ud i ludomani ved at have et fuldstændig overdrevet tryk af spilreklamer i radio, fjernsyn og alle steder, unge mennesker kommer, siger Søren Gade til Radio4.

Et forbud mod reklamer for spil er ikke en del af Venstres officielle politik, men Søren Gades holdning skræmmer dog ikke politisk ordfører, Sophie Løhde.

– Det er velkendt at Søren Gade har en markant holdning til bettingreklamer. Venstre går ikke ind for et forbud, men vi går ind for en strammere regulering. Jeg mener sagtens, vi kan bygge bro mellem de to, siger hun til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Gade fra Radio4s fodboldmagasin 4 på Foden, hvor han blandt andet erklærede sig helt enig med SF når det gælder et forbud mod bettingreklamer:

Men Søren Gade er klar til at kæmpe for at Venstre ændrer holdning, nu hvor han vil tilbage i Folketinget.

– Jeg kan love dig for, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vi ændrer holdning til lige præcis det her spørgsmål, fordi det må ende der. Fornuften må sejre til sidst. Det må den gøre i alle partier på Christiansborg, siger han.

Der er opbakning til Søren Gade fra Venstres folketingskandidat i Odense, Araz Khan. Han stod tidligere på året bag et forslag om, at bettingreklamer skal forbydes i den offentlige transport i Odense Kommune. Nu vil han – sammen med Gade – forsøge at ændre partiets holdning til bettingreklamerne.

– Jeg håber, Søren Gade og jeg kan skabe en udvikling i Venstre på det her område, siger han til Radio4.

Hør her, hvorfor Venstres folketingskandidat i Odense, Araz Khan, også står klar til at kæmpe mod spilreklamer: 

Politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, kalder det usædvanligt, at en så stor profil går imod partilinjen.

– Det er et udtryk for, at de er på kollisionskurs, for det lyder til at Søren Gade vil gå langt videre end Venstre har tænkt sig at gøre, siger Thomas Larsen.

Du kan høre hele Thomas Larsen analyse af uenigheden i Venstre her:

En rapport, som Skatteministeriet udgav i foråret, viste, at hver tiende dansker, svarende til knap 480.000 personer i alderen 18 til 79 år, i 2021 havde problemer med pengespil. Det er en fordobling i forhold til 2016.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet