Nyhedsartikel

Søren Pape Poulsen vil være statsminister: “Jeg er klar”

Ritzau & Mikkel Juul

“Vi skal passe på Danmark, vores værdier og identitet. Det går jeg til valg på, og det gør jeg som statsministerkandidat.” Sådan siger Søren Pape Poulsen fra Konservative på et pressemøde, hvor han netop har meldt sit kandidatur til statsministerposten ved det forestående folketingsvalg.

Dermed har blå blok to statsministerkandidater til det kommende folketingsvalg. Foruden Pape er Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, den anden.

“Når jeg melder mig, er det fordi, at jeg mener, at jeg har det, der skal til, og at jeg er den bedste til det,” siger Søren Pape Poulsen.

På pressemødet kommer Pape med en direkte opfordring til blå blok om at arbejde sammen for at sikre et Danmark i en borgerlig retning.

“Vi skal få det til at fungere,” siger han henvendt til de øvrige partier i blå blok.

“Det vigtigste er at få en borgerlig regering og vælte Mette Frederiksen. Jeg tror godt, at vælgerne kan forholde sig til to kandidater. Jeg synes, det er helt fair, at der er to borgerlige kandidater.”

Selvom det vigtigste ifølge Pape er, at vælte Mette Frederiksen, så erklærer han sig ikke umiddelbart positiv over for at samle flertal henover midten.

“Vi skal have en borgerlig statsminister, og vi skal have det på borgerlige stemmer,” forklarer Pape.

På onsdag vil Søren Pape Poulsen og Konservative fremlægge en økonomisk plan.

Det næste folketingsvalg skal senest finde sted 4. juni 2023, men der spekuleres i dansk politik i disse dage på, om statsminister Mette Frederiksen (S) kan finde på at trykke på valgknappen inden alt for længe.

Måling: Venstre og Konservative er lige store

En ny måling fra Voxmeter viser, at Venstre og Konservative er lige store.

De Konservative står i målingen til 13,3 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen. Venstre står til 13,4 procent af stemmerne.

For Venstre er det langt fra resultatet ved folketingsvalget i 2019. Her fik partiet 23,4 procent af stemmerne. Til sammenligning fik De Konservative 6,6 procent af stemmerne ved 2019-valget.

De to partier har skiftevis ligget i foran hinanden i målingerne det seneste halvandet års tid.

Før det har Venstre ellers klart været det største parti i blå blok, men nu ligger de altså helt tæt.

/ritzau/

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet