Nyhedsartikel

Søren Pape Poulsen vil være statsminister: “Jeg er klar”

Ritzau & Mikkel Juul

“Vi skal passe på Danmark, vores værdier og identitet. Det går jeg til valg på, og det gør jeg som statsministerkandidat.” Sådan siger Søren Pape Poulsen fra Konservative på et pressemøde, hvor han netop har meldt sit kandidatur til statsministerposten ved det forestående folketingsvalg.

Dermed har blå blok to statsministerkandidater til det kommende folketingsvalg. Foruden Pape er Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, den anden.

“Når jeg melder mig, er det fordi, at jeg mener, at jeg har det, der skal til, og at jeg er den bedste til det,” siger Søren Pape Poulsen.

På pressemødet kommer Pape med en direkte opfordring til blå blok om at arbejde sammen for at sikre et Danmark i en borgerlig retning.

“Vi skal få det til at fungere,” siger han henvendt til de øvrige partier i blå blok.

“Det vigtigste er at få en borgerlig regering og vælte Mette Frederiksen. Jeg tror godt, at vælgerne kan forholde sig til to kandidater. Jeg synes, det er helt fair, at der er to borgerlige kandidater.”

Selvom det vigtigste ifølge Pape er, at vælte Mette Frederiksen, så erklærer han sig ikke umiddelbart positiv over for at samle flertal henover midten.

“Vi skal have en borgerlig statsminister, og vi skal have det på borgerlige stemmer,” forklarer Pape.

På onsdag vil Søren Pape Poulsen og Konservative fremlægge en økonomisk plan.

Det næste folketingsvalg skal senest finde sted 4. juni 2023, men der spekuleres i dansk politik i disse dage på, om statsminister Mette Frederiksen (S) kan finde på at trykke på valgknappen inden alt for længe.

Måling: Venstre og Konservative er lige store

En ny måling fra Voxmeter viser, at Venstre og Konservative er lige store.

De Konservative står i målingen til 13,3 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen. Venstre står til 13,4 procent af stemmerne.

For Venstre er det langt fra resultatet ved folketingsvalget i 2019. Her fik partiet 23,4 procent af stemmerne. Til sammenligning fik De Konservative 6,6 procent af stemmerne ved 2019-valget.

De to partier har skiftevis ligget i foran hinanden i målingerne det seneste halvandet års tid.

Før det har Venstre ellers klart været det største parti i blå blok, men nu ligger de altså helt tæt.

/ritzau/

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet