Nyhedsartikel

Søren Pape til Sverige: Hop ikke i Paludan-fælden

Steffan Axelsen & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Voldsomme gadekampe og optøjer har de seneste dage præget flere svenske byer.

Fælles for disse byer har været, at Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan har været forbi for at demonstrere og afbrænde koranen. Men man skal ikke ”hoppe i Paludans fælde”, lyder opfordringen fra Søren Pape Poulsen.

Hør interviewet med Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti, i Radio4 Morgen her:

Søndag delte formanden for Det Konservative Folkeparti sine erfaringer om, hvordan man undgår at opildne konflikten omkring Paludan, i et opslag på sin Facebookprofil.

”Paludan lever af det, som Sverige nu giver ham. Opmærksomhed,” skrev Søren Pape Poulsen blandt andet i sit opslag til svenskerne.

I 2019 var der lignende demonstrationer ved Paludans koranafbrændinger i Danmark, hvor Søren Pape Poulsen var justitsminister. Står det til ham, så gør man klogt i at ignorere Rasmus Paludans provokationer.

”Man skal bare lade ham (Rasmus Paludan, red.) stå. Man skal ignorere ham. Så skal politiet ikke bruge en eneste time på ham. Så har vi ikke alt det der ballade. Problemet er jo, at vi har en masse, der kommer rendende til og sætter gaderne i brand og kaster sten efter ham. Så udvikler det sig til kampe mod politiet. Det skulle man simpelthen lade være med. Lad ham stå,” siger Søren Pape Poulsen i Radio4 Morgen.

Det svenske politi er blevet angrebet med både brosten, fyrværkeri og molotovcocktails, og over 200 deltagere har ifølge politiet været voldelige i optøjerne. Det har resulteret i, at 26 politibetjente og 14 civile er kommet til skade i de seneste dages uro i Sverige, oplyser svensk politi ifølge Ritzau.

Det svenske politi mistænker, at deltagerne i uroen har tilknytning til kriminelle grupperinger. Det fortalte rigspolitichef, Anders Thornberg, mandag på et pressemøde. Han mener derudover, at de indblandede havde fokuseret på at skade politiet.

Du kan se Søren Pape Poulsen opslag fra Facebook herunder:

Foto: Kicki Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet