Nyhedsartikel

Søren Pape til Sverige: Hop ikke i Paludan-fælden

Steffan Axelsen & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Voldsomme gadekampe og optøjer har de seneste dage præget flere svenske byer.

Fælles for disse byer har været, at Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan har været forbi for at demonstrere og afbrænde koranen. Men man skal ikke ”hoppe i Paludans fælde”, lyder opfordringen fra Søren Pape Poulsen.

Hør interviewet med Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti, i Radio4 Morgen her:

Søndag delte formanden for Det Konservative Folkeparti sine erfaringer om, hvordan man undgår at opildne konflikten omkring Paludan, i et opslag på sin Facebookprofil.

”Paludan lever af det, som Sverige nu giver ham. Opmærksomhed,” skrev Søren Pape Poulsen blandt andet i sit opslag til svenskerne.

I 2019 var der lignende demonstrationer ved Paludans koranafbrændinger i Danmark, hvor Søren Pape Poulsen var justitsminister. Står det til ham, så gør man klogt i at ignorere Rasmus Paludans provokationer.

”Man skal bare lade ham (Rasmus Paludan, red.) stå. Man skal ignorere ham. Så skal politiet ikke bruge en eneste time på ham. Så har vi ikke alt det der ballade. Problemet er jo, at vi har en masse, der kommer rendende til og sætter gaderne i brand og kaster sten efter ham. Så udvikler det sig til kampe mod politiet. Det skulle man simpelthen lade være med. Lad ham stå,” siger Søren Pape Poulsen i Radio4 Morgen.

Det svenske politi er blevet angrebet med både brosten, fyrværkeri og molotovcocktails, og over 200 deltagere har ifølge politiet været voldelige i optøjerne. Det har resulteret i, at 26 politibetjente og 14 civile er kommet til skade i de seneste dages uro i Sverige, oplyser svensk politi ifølge Ritzau.

Det svenske politi mistænker, at deltagerne i uroen har tilknytning til kriminelle grupperinger. Det fortalte rigspolitichef, Anders Thornberg, mandag på et pressemøde. Han mener derudover, at de indblandede havde fokuseret på at skade politiet.

Du kan se Søren Pape Poulsen opslag fra Facebook herunder:

Foto: Kicki Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet