Nyhedsartikel

Sort arbejde tilbydes i facebookgruppe: ”Det er jo åbenlyst ulovligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På Facebook kan man finde en gruppe, hvor tusindvis af mennesker udbyder og efterlyser sort arbejde. Professor i medieret, Sten Schaumburg-Müller, kalder ydelsen åbenlys ulovlig.

På Facebook kan man finde gruppen ’Sort arbejde tilbydes og søges’. Gruppen indeholder opslag fra personer som tilbyder at arbejde sort, eller opslag som efterlyser arbejdskraft som vil blive betalt sort. Det er typisk opgaver som træfældning eller vinduespudsning som efterlyses.

Gruppen har mere end 42.000 medlemmer, og på en tilfældig dag i denne uge var der 63 opslag i gruppen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sten Schaumburg-Müller er professor i medieret på SDU og mener, at gruppens formål er åbenlys ulovlig.

”Det er klart, at hvis man tilbyder sin arbejdskraft uden skat, så er det en ulovlig ydelse. Man kunne forestille sig, at gruppen ville blive lukket og at flere personer ville modtage en bøde – særligt opslag fra erhvervsdrivende.”

Det er markedsføringsloven som Sten Schaumburg-Müller henviser til, og derfor vil det være en sag for Forbrugerombudsmanden, siger han.

Du kan høre hele interviewet med Sten Schaumburg-Müller her:

Risikoen for forbud og bødestraf er ifølge Sten Schaumburg-Müller størst for de personer som er erhvervsdrivende og de som tilbyder sort arbejdskraft. Også administratorerne af gruppen kan risikere at blive straffet.

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra en af de to administratorer af gruppen, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet