Nyhedsartikel

Sort arbejde tilbydes i facebookgruppe: ”Det er jo åbenlyst ulovligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På Facebook kan man finde en gruppe, hvor tusindvis af mennesker udbyder og efterlyser sort arbejde. Professor i medieret, Sten Schaumburg-Müller, kalder ydelsen åbenlys ulovlig.

På Facebook kan man finde gruppen ’Sort arbejde tilbydes og søges’. Gruppen indeholder opslag fra personer som tilbyder at arbejde sort, eller opslag som efterlyser arbejdskraft som vil blive betalt sort. Det er typisk opgaver som træfældning eller vinduespudsning som efterlyses.

Gruppen har mere end 42.000 medlemmer, og på en tilfældig dag i denne uge var der 63 opslag i gruppen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sten Schaumburg-Müller er professor i medieret på SDU og mener, at gruppens formål er åbenlys ulovlig.

”Det er klart, at hvis man tilbyder sin arbejdskraft uden skat, så er det en ulovlig ydelse. Man kunne forestille sig, at gruppen ville blive lukket og at flere personer ville modtage en bøde – særligt opslag fra erhvervsdrivende.”

Det er markedsføringsloven som Sten Schaumburg-Müller henviser til, og derfor vil det være en sag for Forbrugerombudsmanden, siger han.

Du kan høre hele interviewet med Sten Schaumburg-Müller her:

Risikoen for forbud og bødestraf er ifølge Sten Schaumburg-Müller størst for de personer som er erhvervsdrivende og de som tilbyder sort arbejdskraft. Også administratorerne af gruppen kan risikere at blive straffet.

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra en af de to administratorer af gruppen, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet