Nyhedsartikel

Sort arbejde tilbydes i facebookgruppe: ”Det er jo åbenlyst ulovligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På Facebook kan man finde en gruppe, hvor tusindvis af mennesker udbyder og efterlyser sort arbejde. Professor i medieret, Sten Schaumburg-Müller, kalder ydelsen åbenlys ulovlig.

På Facebook kan man finde gruppen ’Sort arbejde tilbydes og søges’. Gruppen indeholder opslag fra personer som tilbyder at arbejde sort, eller opslag som efterlyser arbejdskraft som vil blive betalt sort. Det er typisk opgaver som træfældning eller vinduespudsning som efterlyses.

Gruppen har mere end 42.000 medlemmer, og på en tilfældig dag i denne uge var der 63 opslag i gruppen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sten Schaumburg-Müller er professor i medieret på SDU og mener, at gruppens formål er åbenlys ulovlig.

”Det er klart, at hvis man tilbyder sin arbejdskraft uden skat, så er det en ulovlig ydelse. Man kunne forestille sig, at gruppen ville blive lukket og at flere personer ville modtage en bøde – særligt opslag fra erhvervsdrivende.”

Det er markedsføringsloven som Sten Schaumburg-Müller henviser til, og derfor vil det være en sag for Forbrugerombudsmanden, siger han.

Du kan høre hele interviewet med Sten Schaumburg-Müller her:

Risikoen for forbud og bødestraf er ifølge Sten Schaumburg-Müller størst for de personer som er erhvervsdrivende og de som tilbyder sort arbejdskraft. Også administratorerne af gruppen kan risikere at blive straffet.

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra en af de to administratorer af gruppen, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet