Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Der er en plads til mig i dansk politik

”Jeg har ikke mistet lysten til politik, og jeg er ikke holdt op med at mene noget.”

Sådan siger forhenværende minister og folketingsmedlem Inger Støjberg til Radio4.

Selv om hun har været på forsiderne af alle aviser og været på alle nyhedsflader det sidste halve år, så har der været meget få udmeldinger fra hende selv. Men i dag stiller Inger Støjberg op til det første længere interview, efter hun modtog sin dom i Rigsretten. Det gør hun i ‘Mandat’ med Pernille Rudbæk og politisk redaktør Thomas Larsen.

Inger Støjberg har været en ombejlet kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti. Igennem flere måneder førte partiets daværende formand, Kristian Thulesen Dahl, en målrettet kampagne for at få Inger Støjberg til at indtræde som ny formand for partiet.

Følte du, at du svigtede Kristian Thulesen Dahl?

“Jeg har i hvert fald snakket meget med ham om det. Det var jo enormt flot med den opbakning, jeg fik fra Dansk Folkeparti, og det er noget af det, der har holdt mig oppe under det her. Men det er bare et eller andet helt forkert ved at komme udefra og tage en formandspost i et parti, som du ikke har været en del af.”

Siden Inger Støjberg, der var næstformand i Venstre, trådte ud af partiet, er der blevet spekuleret i, om hun var på vej til at danne et nyt part. Men Støjberg afviser, at hun har truffet en beslutning om, at det vil ske. Hun fastholder dog stadig, at hun ser en fremtid for sig selv i dansk politik.

Hvornår melder du dig på banen som politiker igen?

“Nu må vi se. Jeg har det jo lidt som en hækkeløber, der skulle løbe en OL-finale, og så lige pludselig var der en hæk ekstra, som jeg ikke havde set, og derfor snublede jeg over den. Men dermed ikke sagt, at jeg er færdig. Jeg står da stadig og kigger ind på atletikstadion og tænker: Det er godt nok spændende derinde. Men det er også spændende at betragte det udefra.”

Hvor ser du, at der er plads til potentielt et nyt parti? 

“Det er jo alt for tidligt at sige. Du har jo næsten selv ræsonneret dig frem til, at der kommer et nyt parti, det har jeg ikke selv. Men det er da klart, at når jeg ikke er færdig med at mene noget, og stadig har lyst til det, og hvis jeg stadig har det sådan om et stykke tid, så kan det godt være, jeg vender tilbage.”

Tror du, der er plads til dig i dansk politik? 

“Det tror jeg helt bestemt.”

Hør desuden Inger Støjberg fortælle, hvordan det var at modtage dommen, og hvordan hun håber at afsone sin dom:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet