Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Der er en plads til mig i dansk politik

”Jeg har ikke mistet lysten til politik, og jeg er ikke holdt op med at mene noget.”

Sådan siger forhenværende minister og folketingsmedlem Inger Støjberg til Radio4.

Selv om hun har været på forsiderne af alle aviser og været på alle nyhedsflader det sidste halve år, så har der været meget få udmeldinger fra hende selv. Men i dag stiller Inger Støjberg op til det første længere interview, efter hun modtog sin dom i Rigsretten. Det gør hun i ‘Mandat’ med Pernille Rudbæk og politisk redaktør Thomas Larsen.

Inger Støjberg har været en ombejlet kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti. Igennem flere måneder førte partiets daværende formand, Kristian Thulesen Dahl, en målrettet kampagne for at få Inger Støjberg til at indtræde som ny formand for partiet.

Følte du, at du svigtede Kristian Thulesen Dahl?

“Jeg har i hvert fald snakket meget med ham om det. Det var jo enormt flot med den opbakning, jeg fik fra Dansk Folkeparti, og det er noget af det, der har holdt mig oppe under det her. Men det er bare et eller andet helt forkert ved at komme udefra og tage en formandspost i et parti, som du ikke har været en del af.”

Siden Inger Støjberg, der var næstformand i Venstre, trådte ud af partiet, er der blevet spekuleret i, om hun var på vej til at danne et nyt part. Men Støjberg afviser, at hun har truffet en beslutning om, at det vil ske. Hun fastholder dog stadig, at hun ser en fremtid for sig selv i dansk politik.

Hvornår melder du dig på banen som politiker igen?

“Nu må vi se. Jeg har det jo lidt som en hækkeløber, der skulle løbe en OL-finale, og så lige pludselig var der en hæk ekstra, som jeg ikke havde set, og derfor snublede jeg over den. Men dermed ikke sagt, at jeg er færdig. Jeg står da stadig og kigger ind på atletikstadion og tænker: Det er godt nok spændende derinde. Men det er også spændende at betragte det udefra.”

Hvor ser du, at der er plads til potentielt et nyt parti? 

“Det er jo alt for tidligt at sige. Du har jo næsten selv ræsonneret dig frem til, at der kommer et nyt parti, det har jeg ikke selv. Men det er da klart, at når jeg ikke er færdig med at mene noget, og stadig har lyst til det, og hvis jeg stadig har det sådan om et stykke tid, så kan det godt være, jeg vender tilbage.”

Tror du, der er plads til dig i dansk politik? 

“Det tror jeg helt bestemt.”

Hør desuden Inger Støjberg fortælle, hvordan det var at modtage dommen, og hvordan hun håber at afsone sin dom:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet