Nyhedsartikel

Støjberg og Vanopslagh retter hård kritik mod Jakob Ellemann-Jensen

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

I Det blå hjørne blev Alex Vanopslagh (LA) og Inger Støjberg (DD) enige om, at Jakob Ellemann-Jensen skulle have ugens “blå mærke” for sit angreb på Søren Pape Poulsen.

Onsdag blev det tydeligt, at blå blok har to kandidater til statsministerposten. På forsiden af Politiken gik Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i frontalangreb på Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti.

Her kaldte Ellemann sin konservative modkandidats politiske udspil om besparelser på den offentlige velfærd for potentielt “ødelæggende” for den borgerlige bloks muligheder for en valgsejr.

Hvis ikke Pape uddyber, hvor besparelserne skal hentes fra, mente Ellemann, at blå blok risikerer at tabe borgerlige vælgere til rød blok.

Men i formiddag fik Søren Pape opbakning fra to andre formænd i blå blok – nemlig Alex Vanopslagh og Inger Støjberg. De retter nemlig skarp kritik af Ellemanns frembrusende adfærd i Politiken.

Det kom frem i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne på Radio4, da værten Casper Dall bad gæsterne uddele de ugentlige “blå mærker”:

Vi skal have uddelt nogle blå mærker. Hvem skal have det i denne uge, Alex Vanopslagh?

“Det skal Jakob Ellemann, for sin manglende tro på, at vi kan spare nogle få promiller i det offentlige udgifter. Og for at bekræfte venstrefløjens spin om, at der ikke kan spares så meget som en krone i det offentlige.”

Og for at sige det højt i Politiken?

“Man må jo gerne mene skøre ting, man skal bare ikke sige til vælgerne, at man har ret.”

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jakob Ellemann for sine udtalelser i Politiken.”

Hvad er din begrundelse?

“Jamen, vi løber alle sammen rundt ude på banen i røde og blå trøjer, og så sidder han derinde i omklædningsrummet og råber op om, at vi i øvrigt lige skal have en anden spillestil. Det duer ikke.”

Har du mod på mere politik, så hør vores ugentlige politiske magasin Mandat her.

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet