Nyhedsartikel

Støjberg og Vanopslagh retter hård kritik mod Jakob Ellemann-Jensen

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

I Det blå hjørne blev Alex Vanopslagh (LA) og Inger Støjberg (DD) enige om, at Jakob Ellemann-Jensen skulle have ugens “blå mærke” for sit angreb på Søren Pape Poulsen.

Onsdag blev det tydeligt, at blå blok har to kandidater til statsministerposten. På forsiden af Politiken gik Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i frontalangreb på Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti.

Her kaldte Ellemann sin konservative modkandidats politiske udspil om besparelser på den offentlige velfærd for potentielt “ødelæggende” for den borgerlige bloks muligheder for en valgsejr.

Hvis ikke Pape uddyber, hvor besparelserne skal hentes fra, mente Ellemann, at blå blok risikerer at tabe borgerlige vælgere til rød blok.

Men i formiddag fik Søren Pape opbakning fra to andre formænd i blå blok – nemlig Alex Vanopslagh og Inger Støjberg. De retter nemlig skarp kritik af Ellemanns frembrusende adfærd i Politiken.

Det kom frem i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne på Radio4, da værten Casper Dall bad gæsterne uddele de ugentlige “blå mærker”:

Vi skal have uddelt nogle blå mærker. Hvem skal have det i denne uge, Alex Vanopslagh?

“Det skal Jakob Ellemann, for sin manglende tro på, at vi kan spare nogle få promiller i det offentlige udgifter. Og for at bekræfte venstrefløjens spin om, at der ikke kan spares så meget som en krone i det offentlige.”

Og for at sige det højt i Politiken?

“Man må jo gerne mene skøre ting, man skal bare ikke sige til vælgerne, at man har ret.”

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jakob Ellemann for sine udtalelser i Politiken.”

Hvad er din begrundelse?

“Jamen, vi løber alle sammen rundt ude på banen i røde og blå trøjer, og så sidder han derinde i omklædningsrummet og råber op om, at vi i øvrigt lige skal have en anden spillestil. Det duer ikke.”

Har du mod på mere politik, så hør vores ugentlige politiske magasin Mandat her.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet