Nyhedsartikel

Støjberg og Vanopslagh retter hård kritik mod Jakob Ellemann-Jensen

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

I Det blå hjørne blev Alex Vanopslagh (LA) og Inger Støjberg (DD) enige om, at Jakob Ellemann-Jensen skulle have ugens “blå mærke” for sit angreb på Søren Pape Poulsen.

Onsdag blev det tydeligt, at blå blok har to kandidater til statsministerposten. På forsiden af Politiken gik Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i frontalangreb på Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti.

Her kaldte Ellemann sin konservative modkandidats politiske udspil om besparelser på den offentlige velfærd for potentielt “ødelæggende” for den borgerlige bloks muligheder for en valgsejr.

Hvis ikke Pape uddyber, hvor besparelserne skal hentes fra, mente Ellemann, at blå blok risikerer at tabe borgerlige vælgere til rød blok.

Men i formiddag fik Søren Pape opbakning fra to andre formænd i blå blok – nemlig Alex Vanopslagh og Inger Støjberg. De retter nemlig skarp kritik af Ellemanns frembrusende adfærd i Politiken.

Det kom frem i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne på Radio4, da værten Casper Dall bad gæsterne uddele de ugentlige “blå mærker”:

Vi skal have uddelt nogle blå mærker. Hvem skal have det i denne uge, Alex Vanopslagh?

“Det skal Jakob Ellemann, for sin manglende tro på, at vi kan spare nogle få promiller i det offentlige udgifter. Og for at bekræfte venstrefløjens spin om, at der ikke kan spares så meget som en krone i det offentlige.”

Og for at sige det højt i Politiken?

“Man må jo gerne mene skøre ting, man skal bare ikke sige til vælgerne, at man har ret.”

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jakob Ellemann for sine udtalelser i Politiken.”

Hvad er din begrundelse?

“Jamen, vi løber alle sammen rundt ude på banen i røde og blå trøjer, og så sidder han derinde i omklædningsrummet og råber op om, at vi i øvrigt lige skal have en anden spillestil. Det duer ikke.”

Har du mod på mere politik, så hør vores ugentlige politiske magasin Mandat her.

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet