Nyhedsartikel

Støjberg vil gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner

Ritzau Camilla Wilhardt Boesen

Det skal være billigere at køre i bil til og fra arbejde i yderkommunerne, mener Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for yderkommuner med 50 procent.

Det oplyser formand for partiet Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Formålet er at gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner.

“Det skal være nemmere at bosætte sig i yderområderne, men det skal også være mere attraktivt at have sin virksomhed der,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

I dag gælder det forhøjede fradrag kun for dem, der bor i kommunerne, men partiet vil altså også have kørselsfradraget til at gælde den anden vej.

“Det skal også kunne lade sig gøre at drive virksomhed i yderområderne. Hvis man for eksempel bor i Aarhus, skal man også have forhøjet kørselsfradrag, hvis man arbejder i Vesthimmerland, så det er for at styrke områderne,” siger Inger Støjberg.

Forslaget anslås ifølge partiet at koste 800 millioner kroner, som skal findes ved at spare på kulturlivet.

“Generelt skal der tages fra kulturområdet, for der er altså noget fedt at skære af,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

Hun overvejer blandt andet, om der kan spares på livslange hædersydelser fra Statens Kunstfond.

Danmarksdemokraterne vil ifølge Inger Støjberg komme med flere forslag, som skal finansieres ved besparelser i kulturlivet. To områder vil partiet dog ikke røre ved:

“Vi ønsker ikke at røre egnsdelsteatrene og landsdelsorkestre, fordi vi mener, det er vigtigt med kulturtilbud i yderområderne,” siger Inger Støjberg.

Du kan høre hele interview med Inger Støjberg her:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet