Nyhedsartikel

Stoklund om tilliden til politikere: “Det er ikke gået så godt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I regeringens forståelsespapir fra 2019, som de underskrev sammen med støttepartierne fra rød blok, står der, at regeringen skal føre en politik, “som bidrager til at øge tilliden til politikere og medier…”

Men ifølge Rasmus Stoklund, politisk ordfører i Socialdemokratiet, er det ikke lykkes.

”Jeg er bange for, at det ikke er gået så godt. Det er jeg ked af.”

Indrømmelsen fra Socialdemokratiet bakkes op af Jesper Claus Larsen, der er stifter af virksomheden Electica, der udarbejder vælgeranalyser. Han mener at Danmark står midt i en tillidskrise.

”Rigtig mange vælgere stiller spørgsmålstegn ved, om politikerne har de svar, vælgerne søger.”

Selvom Rasmus Stoklund anerkender problemet, vil han ikke tage det fulde ansvar for, at tilliden til politikerne er lav.

”Jeg ved ikke om man kan sige, at det kun er regeringens skyld. Men det politiske Danmark har selvfølgelig selv et stort ansvar. Derudover synes jeg også, at man fra tid til anden kan pege på mediernes medansvar.”

Du kan høre hele Rasmus Stoklunds forklaring på den manglende tillid til politikerne og regeringen her:

En af dem, som har mistet tilliden til politikerne, er social- og sundhedsassistent, Carina Nielsen. Ved det kommende folketingsvalg har hun tænkt sig, at stemme blankt.

”Jeg har en følelse af, at når de vifter med noget i højre hånd, er det venstre hånd jeg burde holde øje med.”

Du kan høre mere om hvorfor, at Carina Nielsen har mistet tilliden til politikerne her:

I de kommende uger frem mod folketingsvalget dykker Radio4 Morgen længere ned i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet og dets støttepartier underskrev efter valget i 2019.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet