Nyhedsartikel

Stoklund om tilliden til politikere: “Det er ikke gået så godt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I regeringens forståelsespapir fra 2019, som de underskrev sammen med støttepartierne fra rød blok, står der, at regeringen skal føre en politik, “som bidrager til at øge tilliden til politikere og medier…”

Men ifølge Rasmus Stoklund, politisk ordfører i Socialdemokratiet, er det ikke lykkes.

”Jeg er bange for, at det ikke er gået så godt. Det er jeg ked af.”

Indrømmelsen fra Socialdemokratiet bakkes op af Jesper Claus Larsen, der er stifter af virksomheden Electica, der udarbejder vælgeranalyser. Han mener at Danmark står midt i en tillidskrise.

”Rigtig mange vælgere stiller spørgsmålstegn ved, om politikerne har de svar, vælgerne søger.”

Selvom Rasmus Stoklund anerkender problemet, vil han ikke tage det fulde ansvar for, at tilliden til politikerne er lav.

”Jeg ved ikke om man kan sige, at det kun er regeringens skyld. Men det politiske Danmark har selvfølgelig selv et stort ansvar. Derudover synes jeg også, at man fra tid til anden kan pege på mediernes medansvar.”

Du kan høre hele Rasmus Stoklunds forklaring på den manglende tillid til politikerne og regeringen her:

En af dem, som har mistet tilliden til politikerne, er social- og sundhedsassistent, Carina Nielsen. Ved det kommende folketingsvalg har hun tænkt sig, at stemme blankt.

”Jeg har en følelse af, at når de vifter med noget i højre hånd, er det venstre hånd jeg burde holde øje med.”

Du kan høre mere om hvorfor, at Carina Nielsen har mistet tilliden til politikerne her:

I de kommende uger frem mod folketingsvalget dykker Radio4 Morgen længere ned i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet og dets støttepartier underskrev efter valget i 2019.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet