Nyhedsartikel

Stoklund om tilliden til politikere: “Det er ikke gået så godt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I regeringens forståelsespapir fra 2019, som de underskrev sammen med støttepartierne fra rød blok, står der, at regeringen skal føre en politik, “som bidrager til at øge tilliden til politikere og medier…”

Men ifølge Rasmus Stoklund, politisk ordfører i Socialdemokratiet, er det ikke lykkes.

”Jeg er bange for, at det ikke er gået så godt. Det er jeg ked af.”

Indrømmelsen fra Socialdemokratiet bakkes op af Jesper Claus Larsen, der er stifter af virksomheden Electica, der udarbejder vælgeranalyser. Han mener at Danmark står midt i en tillidskrise.

”Rigtig mange vælgere stiller spørgsmålstegn ved, om politikerne har de svar, vælgerne søger.”

Selvom Rasmus Stoklund anerkender problemet, vil han ikke tage det fulde ansvar for, at tilliden til politikerne er lav.

”Jeg ved ikke om man kan sige, at det kun er regeringens skyld. Men det politiske Danmark har selvfølgelig selv et stort ansvar. Derudover synes jeg også, at man fra tid til anden kan pege på mediernes medansvar.”

Du kan høre hele Rasmus Stoklunds forklaring på den manglende tillid til politikerne og regeringen her:

En af dem, som har mistet tilliden til politikerne, er social- og sundhedsassistent, Carina Nielsen. Ved det kommende folketingsvalg har hun tænkt sig, at stemme blankt.

”Jeg har en følelse af, at når de vifter med noget i højre hånd, er det venstre hånd jeg burde holde øje med.”

Du kan høre mere om hvorfor, at Carina Nielsen har mistet tilliden til politikerne her:

I de kommende uger frem mod folketingsvalget dykker Radio4 Morgen længere ned i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet og dets støttepartier underskrev efter valget i 2019.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet