Nyhedsartikel

Stolen ryster under Lizette Risgaard og opbakningen smuldrer

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Indtil videre har seks forbund trukket deres støtte til Lizette Risgaard, de har ikke længere tillid til hende som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) efter anklager om krænkende adfærd.

I formiddag har Dansk Socialrådgiverforening og Farmakonomforeningen trukket deres støtte, ligesom fire andre fagforbund: Teknisk Landsforbund, Danmarks Lærerforening, Kost- og Ernæringsforbundet og HK Danmark.

– Farmakonom-foreningen ser dybt alvorligt på sagen i FH. Med de ting, der er kommet frem i løbet af de sidste døgn, kan vi ikke se for os, at Lizette Risgaard på troværdig vis fremover kan stå i spidsen for de store politiske opgaver i FH. Vi opfordrer derfor Lizette Risgaard til at trække sig som formand, skriver formand Ann-Mari Grønbæk i en mail til DR.

Vi har på Radio4 forsøgt at få en kommentar til situationen fra fungerende formand i FH, Morten Skov Christiansen og næstformand Nanna Højlund, men de er indtil videre ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Men HK formand Anja C. Jensen siger, at en selvbetalt orlov, som Lizette Risgaard er på, ikke er er nok til, at de støtter hende på formandsposten. Under orloven bliver der lavet en ekstern advokatundersøgelse af sagen. Lizette Risgaard har beklaget, hvis nogen har følt sig krænket.

Hør mere i vores nyheder – vi følger sagen løbende.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet