Stolen ryster under Lizette Risgaard og opbakningen smuldrer

The chairman of the main organization of the trade union movement, Lizette Risgaard talks to media in front of the organisation's head office at Islands Brygge in Copenhagen, Denmark, Friday April 28, 2023. Several men have come forward with accusations that Lizette Risgaard has behaved inappropriately in several situations. (Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

29. april 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Indtil videre har seks forbund trukket deres støtte til Lizette Risgaard, de har ikke længere tillid til hende som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) efter anklager om krænkende adfærd.

I formiddag har Dansk Socialrådgiverforening og Farmakonomforeningen trukket deres støtte, ligesom fire andre fagforbund: Teknisk Landsforbund, Danmarks Lærerforening, Kost- og Ernæringsforbundet og HK Danmark.

– Farmakonom-foreningen ser dybt alvorligt på sagen i FH. Med de ting, der er kommet frem i løbet af de sidste døgn, kan vi ikke se for os, at Lizette Risgaard på troværdig vis fremover kan stå i spidsen for de store politiske opgaver i FH. Vi opfordrer derfor Lizette Risgaard til at trække sig som formand, skriver formand Ann-Mari Grønbæk i en mail til DR.

Vi har på Radio4 forsøgt at få en kommentar til situationen fra fungerende formand i FH, Morten Skov Christiansen og næstformand Nanna Højlund, men de er indtil videre ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Men HK formand Anja C. Jensen siger, at en selvbetalt orlov, som Lizette Risgaard er på, ikke er er nok til, at de støtter hende på formandsposten. Under orloven bliver der lavet en ekstern advokatundersøgelse af sagen. Lizette Risgaard har beklaget, hvis nogen har følt sig krænket.

Hør mere i vores nyheder – vi følger sagen løbende.

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

13:05
15:00