Nyhedsartikel

Store strejker i England kan muligvis udløse et nyt valg

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er omfattende strejker i Storbritannien med over 100.000 sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet, fordi de vil have mere i løn. Strejkerne fortsætter i dag.

Der bliver strejket i mange forskellige sektorer som transport- og flybranchen og i postvæsenet. Strejkerne i sundhedsvæsenet og postvæsenet er de mest omfattende i Storbritannien nogensinde.

De strejkende vil have mere i løn og står fast på deres krav i en tid, hvor inflationen er tårnhøj og giver helt konkrete problemer med at få råd til at varme sit hjem op og købe dyre fødevarer. Den britiske regering har tilbudt nogle faggrupper en højere løn, men de tilbud er ifølge fagforeningerne ikke gode nok.

Der er stor opbakning i den britiske befolkning til de strejkende, fordi de selv mærker de forværrede leveomkostninger. Konsekvenserne af strejkerne kan blive store for de konservative og landets premierminister Rishi Sunak og kan måske udløse et valg i Storbritannien, mener Morten Rønnelund, der er journalist og følger situationen i landet for Radio4.

Hør hans vurderinger af de massive strejker og hvilke politiske konsekvenser, de måske kan udløse:

 

 

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet