Nyhedsartikel

Store strejker i England kan muligvis udløse et nyt valg

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er omfattende strejker i Storbritannien med over 100.000 sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet, fordi de vil have mere i løn. Strejkerne fortsætter i dag.

Der bliver strejket i mange forskellige sektorer som transport- og flybranchen og i postvæsenet. Strejkerne i sundhedsvæsenet og postvæsenet er de mest omfattende i Storbritannien nogensinde.

De strejkende vil have mere i løn og står fast på deres krav i en tid, hvor inflationen er tårnhøj og giver helt konkrete problemer med at få råd til at varme sit hjem op og købe dyre fødevarer. Den britiske regering har tilbudt nogle faggrupper en højere løn, men de tilbud er ifølge fagforeningerne ikke gode nok.

Der er stor opbakning i den britiske befolkning til de strejkende, fordi de selv mærker de forværrede leveomkostninger. Konsekvenserne af strejkerne kan blive store for de konservative og landets premierminister Rishi Sunak og kan måske udløse et valg i Storbritannien, mener Morten Rønnelund, der er journalist og følger situationen i landet for Radio4.

Hør hans vurderinger af de massive strejker og hvilke politiske konsekvenser, de måske kan udløse:

 

 

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet