Nyhedsartikel

Sundhedsstyrelsen forventer snart at justere vaccinestrategi mod abekopper

Emil Mortensen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Smitten med abekopper i Danmark fortsætter med at stige. Ifølge Statens Serum Institut er antal smittede nu oppe på 101 danskere.

I lande som Storbritannien er man begyndt at tilbyde vaccinen til homoseksuelle mænd. Det samme gælder i staten New York. Men som det ser ud lige nu, bliver vaccinen ikke tilbudt til homoseksuelle i Danmark – endnu.

“Vi laver en grundig, faglig vurdering – den er vi i gang med. Jeg forventer, at vi i den kommende uge kan komme med en udmelding i forhold til, hvordan vi vil justere vores vaccinationsstrategi,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst. Hun vil imidlertid hverken be- eller afkræfte, hvorvidt det betyder, at danskere vil blive tilbudt en vaccine mod abekopper.

Hør hele interviewet med vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, her:

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 98 procent af de smittede på globalt plan homoseksuelle. Det har blandt andet fået AIDS-Fondet og LGBT+ Danmark til at efterlyse en vaccinestrategi fra de danske sundhedsmyndigheder.

38-årige Mikael Habekost, der til daglig er kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse, er én af de homoseksuelle mænd, der gerne ser, at man i Danmark får tilbudt en vaccine mod abekopper.

“Det er et emne, der fylder hos mange. Folk er optagede af, hvad det er for noget, og hvad det kan have af konsekvenser. Der er også en stigende frustration over, at vi ikke rigtig føler, at der bliver gjort nok, og at der ikke er nogle handlemuligheder i forhold til at beskytte sig mod abekopper,” siger Mikael Habekost.

Hør hele interviewet med Mikael Habekost her:

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet