Nyhedsartikel

Sundhedsstyrelsen forventer snart at justere vaccinestrategi mod abekopper

Emil Mortensen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Smitten med abekopper i Danmark fortsætter med at stige. Ifølge Statens Serum Institut er antal smittede nu oppe på 101 danskere.

I lande som Storbritannien er man begyndt at tilbyde vaccinen til homoseksuelle mænd. Det samme gælder i staten New York. Men som det ser ud lige nu, bliver vaccinen ikke tilbudt til homoseksuelle i Danmark – endnu.

“Vi laver en grundig, faglig vurdering – den er vi i gang med. Jeg forventer, at vi i den kommende uge kan komme med en udmelding i forhold til, hvordan vi vil justere vores vaccinationsstrategi,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst. Hun vil imidlertid hverken be- eller afkræfte, hvorvidt det betyder, at danskere vil blive tilbudt en vaccine mod abekopper.

Hør hele interviewet med vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, her:

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 98 procent af de smittede på globalt plan homoseksuelle. Det har blandt andet fået AIDS-Fondet og LGBT+ Danmark til at efterlyse en vaccinestrategi fra de danske sundhedsmyndigheder.

38-årige Mikael Habekost, der til daglig er kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse, er én af de homoseksuelle mænd, der gerne ser, at man i Danmark får tilbudt en vaccine mod abekopper.

“Det er et emne, der fylder hos mange. Folk er optagede af, hvad det er for noget, og hvad det kan have af konsekvenser. Der er også en stigende frustration over, at vi ikke rigtig føler, at der bliver gjort nok, og at der ikke er nogle handlemuligheder i forhold til at beskytte sig mod abekopper,” siger Mikael Habekost.

Hør hele interviewet med Mikael Habekost her:

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet