Nyhedsartikel

Sundhedsstyrelsen forventer snart at justere vaccinestrategi mod abekopper

Emil Mortensen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Smitten med abekopper i Danmark fortsætter med at stige. Ifølge Statens Serum Institut er antal smittede nu oppe på 101 danskere.

I lande som Storbritannien er man begyndt at tilbyde vaccinen til homoseksuelle mænd. Det samme gælder i staten New York. Men som det ser ud lige nu, bliver vaccinen ikke tilbudt til homoseksuelle i Danmark – endnu.

“Vi laver en grundig, faglig vurdering – den er vi i gang med. Jeg forventer, at vi i den kommende uge kan komme med en udmelding i forhold til, hvordan vi vil justere vores vaccinationsstrategi,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst. Hun vil imidlertid hverken be- eller afkræfte, hvorvidt det betyder, at danskere vil blive tilbudt en vaccine mod abekopper.

Hør hele interviewet med vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, her:

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 98 procent af de smittede på globalt plan homoseksuelle. Det har blandt andet fået AIDS-Fondet og LGBT+ Danmark til at efterlyse en vaccinestrategi fra de danske sundhedsmyndigheder.

38-årige Mikael Habekost, der til daglig er kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse, er én af de homoseksuelle mænd, der gerne ser, at man i Danmark får tilbudt en vaccine mod abekopper.

“Det er et emne, der fylder hos mange. Folk er optagede af, hvad det er for noget, og hvad det kan have af konsekvenser. Der er også en stigende frustration over, at vi ikke rigtig føler, at der bliver gjort nok, og at der ikke er nogle handlemuligheder i forhold til at beskytte sig mod abekopper,” siger Mikael Habekost.

Hør hele interviewet med Mikael Habekost her:

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet