Nyhedsartikel

Sundhedsstyrelsen forventer snart at justere vaccinestrategi mod abekopper

Emil Mortensen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Smitten med abekopper i Danmark fortsætter med at stige. Ifølge Statens Serum Institut er antal smittede nu oppe på 101 danskere.

I lande som Storbritannien er man begyndt at tilbyde vaccinen til homoseksuelle mænd. Det samme gælder i staten New York. Men som det ser ud lige nu, bliver vaccinen ikke tilbudt til homoseksuelle i Danmark – endnu.

“Vi laver en grundig, faglig vurdering – den er vi i gang med. Jeg forventer, at vi i den kommende uge kan komme med en udmelding i forhold til, hvordan vi vil justere vores vaccinationsstrategi,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst. Hun vil imidlertid hverken be- eller afkræfte, hvorvidt det betyder, at danskere vil blive tilbudt en vaccine mod abekopper.

Hør hele interviewet med vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, her:

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 98 procent af de smittede på globalt plan homoseksuelle. Det har blandt andet fået AIDS-Fondet og LGBT+ Danmark til at efterlyse en vaccinestrategi fra de danske sundhedsmyndigheder.

38-årige Mikael Habekost, der til daglig er kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse, er én af de homoseksuelle mænd, der gerne ser, at man i Danmark får tilbudt en vaccine mod abekopper.

“Det er et emne, der fylder hos mange. Folk er optagede af, hvad det er for noget, og hvad det kan have af konsekvenser. Der er også en stigende frustration over, at vi ikke rigtig føler, at der bliver gjort nok, og at der ikke er nogle handlemuligheder i forhold til at beskytte sig mod abekopper,” siger Mikael Habekost.

Hør hele interviewet med Mikael Habekost her:

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet