Nyhedsartikel

Svend Lings vil forsætte med at vejlede til selvmord

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

16 ud af de 17 medlemmer af Etisk Råd anbefaler, at aktiv dødshjælp bliver ved med at være forbudt i Danmark, men det er en fejlvurdering, mener tidligere læge Svend Lings.

– Jeg mener, at de seneste års offentlige diskussioner fuldstændig er gået hen over hovedet på medlemmerne. Man kommer med de samme argumenter om aktiv dødshjælp, som vi har hørt i årtier, siger han til Radio4 Morgen.

Svend Lings er uddannet læge, men han fik frataget sin autorisation, efter han i 2019 blev idømt 60 dages betinget fængsel i Højesteretten for medvirken til to selvmord og medvirken til et selvmordsforsøg.

Og han kommer til at fortsætte med at give råd til personer, som ikke vil leve mere.

– Folk kontakter mig og beder om råd og vejledning, og så diskuterer vi selvmordsvejledning, og hvordan vi skal komme videre derfra, siger Svend Lings til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Svend Lings her: 

Det Etiske Råd har tidligere udtalt sig om dødshjælp i 1996, 2003 og 2012. Alle gange har det været med overvældende flertal til imod-siden.

Diskussionen om aktiv dødshjælp er dukket op igen, efter at Mette Frederiksen sagde på folkemødet, at hun er for aktiv dødshjælp.

Folketinget skal førstebehandle et borgerforslag om at legalisere aktiv dødshjælp d. 10. november i år.

Hvis du har tanker om selvmord og har brug for at tale med kan du kontakte Livslinien på tlf. nr.: 70 201 201

Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet