Nyhedsartikel

Sygemeldt Ellemann-Jensen vender tilbage til august

Ritzau

Venstres formand sygemeldte sig 6. februar med stress. Han vender retur som formand og forsvarsminister.

Jakob Ellemann-Jensen vender tilbage som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister 1. august.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Ellemann-Jensen har været sygemeldt med stress siden 6. februar. Ugen inden havde han fået et ildebefindende. 9. marts skrev han i et opslag på Facebook, at det gik fremad, og han forventede at vende tilbage på Christiansborg.

Hør, hvad politisk redaktør på Avisen Danmark, Casper Dall, tænker om Ellemanns comeback i Radio4 Morgen her:

Torsdag morgen bekræfter han så, at han kommer tilbage. Og at det bliver i alle sine roller.

“Jeg ved, at mange efterlyser et svar på, hvornår jeg er tilbage, og det forstår jeg godt. Det er vigtigt at vide for Venstres medlemmer, organisationsfolk og folketingsgruppe og for mine kolleger i regeringen.”

“Jeg kan fortælle jer, at jeg er fast besluttet på at vende tilbage som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister. Og efter samråd med de læger og psykologer, jeg taler med, har jeg besluttet at komme tilbage 1. august, når den nye politiske sæson begynder,” skriver Ellemann-Jensen på Facebook.

Venstre oplyser i en pressemeddelelse, at Ellemann-Jensens comeback i august betyder, at Troels Lund Poulsen (V) til den tid stopper som fungerende forsvarsminister og vender tilbage i rollen som økonomiminister.

Det betyder også, at Venstres næstformand, Stephanie Lose, takker af som fungerende økonomiminister og vender retur i rollen som regionsformand i Region Syddanmark.

Tilbage i oktober sidste år var Jakob Ellemann-Jensen gæst i ‘Det sidste måltid’. Du kan høre hele programmet her, når han får skrevet sin nekrolog sammen med vært Lærke Kløvedal:

Havde håbet på tidligere comeback

Ellemann-Jensen skriver, at han havde håbet at være tilbage tidligere end august.

“Det går støt fremad med mig. Jeg har det meget bedre, og derfor havde jeg håbet, at jeg ville vende tilbage tidligere, men jeg lytter meget grundigt til de dygtige sundhedsfaglige eksperter, jeg ses med hver uge.”

“Deres anbefaling er, at jeg fortsætter med at forberede min tilbagevenden ved at trappe op for møder med mine kolleger, at jeg deltager i sociale sammenhænge igen, og at jeg generelt kommer mere uden for matriklen herhjemme og deltager i samfundslivet igen.”

“Men altså også at jeg venter til efter sommer med at vende tilbage. For i politik kan man ikke være med på nedsat tid – enten er jeg der, eller også er jeg der ikke. Så jeg skal vente, til jeg er klar,” skriver Ellemann-Jensen.

Comebacket 1. august betyder, at Ellemann-Jensen ikke bliver en del af de forhandlinger om et nyt forsvarsforlig, som regeringen gerne ser afsluttet inden sommerferien.

Ellemann-Jensen er tryg ved, at Lund Poulsen klarer den opgave.

“Troels har sammen med Stephanie Lose løftet en stor opgave. Det har givet mig ro i sindet, og det er jeg meget taknemmelig for. De er et fantastisk hold at have i ryggen.”

“Stephanie og Troels fortsætter med at stå i spidsen for partiet sammen, og de har min fulde opbakning til at træffe de nødvendige beslutninger, indtil jeg er tilbage igen,” skriver han.

Ellemann-Jensen tilføjer, at han har talt med statsminister Mette Frederiksen (S) om sit forestående comeback.

/ritzau/

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet