Nyhedsartikel

Telefoner har været rødglødende hos Børns Vilkår og Røde Kors efter skudepisode i Field’s

Camilla Wilhardt Boesen

Både personer, der var til stede i shoppingcenteret Field’s, og pårørende har haft brug for krisehjælp efter skudepisode i Field’s søndag aften.

Børns Vilkår og Røde Kors har haft ekstraordinært travlt ved telefonerne, siden skudepisoden i Field’s søndag aften, hvor tre blev dræbt og fire såret af skud.

”Vi har haft virkelig, virkelig mange opkald i går aftes og også i nat. Der har været rigtig travlt,” siger chef for Børnetelefonen, Marianne Rasmussen.

Det er børn og unge, der har hørt og set skud og døde personer, der henvender sig til Børns Vilkårs børnetelefon.

”Børn og unge har oplevet noget, som ikke er for børn, og det skal vi hjælpe dem med og støtte dem i,” siger Marianne Rasmussen.

Børnetelefonen har derfor haft ekstra rådgivere på arbejde natten til mandag.

Også Offerrådgivningen hos Røde Kors har modtaget flere end 100 opkald. Det er primært personer, der har haft en flugtoplevelse eller en anden voldsom oplevelse i og omkring Field’s, som ringer til Offerrådgivningen.

”Folk henvender sig, efter de har haft en svær oplevelse i Field’s og derude omkring. Det er svære lange samtaler, som vores personale har,” siger Mikkel Wendelboe Toft, beredskabschef hos Røde Kors.

Samtalerne varer 30 til 45 minutter, så tingene kan blive talt godt igennem, fortæller Mikkel Wendelboe Toft.

Hør interviews med Marianne Rasmussen og Mikkel Wendelboe Toft i Radio4 Morgen her:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet