Nyhedsartikel

Telefoner har været rødglødende hos Børns Vilkår og Røde Kors efter skudepisode i Field’s

Camilla Wilhardt Boesen

Både personer, der var til stede i shoppingcenteret Field’s, og pårørende har haft brug for krisehjælp efter skudepisode i Field’s søndag aften.

Børns Vilkår og Røde Kors har haft ekstraordinært travlt ved telefonerne, siden skudepisoden i Field’s søndag aften, hvor tre blev dræbt og fire såret af skud.

”Vi har haft virkelig, virkelig mange opkald i går aftes og også i nat. Der har været rigtig travlt,” siger chef for Børnetelefonen, Marianne Rasmussen.

Det er børn og unge, der har hørt og set skud og døde personer, der henvender sig til Børns Vilkårs børnetelefon.

”Børn og unge har oplevet noget, som ikke er for børn, og det skal vi hjælpe dem med og støtte dem i,” siger Marianne Rasmussen.

Børnetelefonen har derfor haft ekstra rådgivere på arbejde natten til mandag.

Også Offerrådgivningen hos Røde Kors har modtaget flere end 100 opkald. Det er primært personer, der har haft en flugtoplevelse eller en anden voldsom oplevelse i og omkring Field’s, som ringer til Offerrådgivningen.

”Folk henvender sig, efter de har haft en svær oplevelse i Field’s og derude omkring. Det er svære lange samtaler, som vores personale har,” siger Mikkel Wendelboe Toft, beredskabschef hos Røde Kors.

Samtalerne varer 30 til 45 minutter, så tingene kan blive talt godt igennem, fortæller Mikkel Wendelboe Toft.

Hør interviews med Marianne Rasmussen og Mikkel Wendelboe Toft i Radio4 Morgen her:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet