Nyhedsartikel

Telefoner har været rødglødende hos Børns Vilkår og Røde Kors efter skudepisode i Field’s

Camilla Wilhardt Boesen

Både personer, der var til stede i shoppingcenteret Field’s, og pårørende har haft brug for krisehjælp efter skudepisode i Field’s søndag aften.

Børns Vilkår og Røde Kors har haft ekstraordinært travlt ved telefonerne, siden skudepisoden i Field’s søndag aften, hvor tre blev dræbt og fire såret af skud.

”Vi har haft virkelig, virkelig mange opkald i går aftes og også i nat. Der har været rigtig travlt,” siger chef for Børnetelefonen, Marianne Rasmussen.

Det er børn og unge, der har hørt og set skud og døde personer, der henvender sig til Børns Vilkårs børnetelefon.

”Børn og unge har oplevet noget, som ikke er for børn, og det skal vi hjælpe dem med og støtte dem i,” siger Marianne Rasmussen.

Børnetelefonen har derfor haft ekstra rådgivere på arbejde natten til mandag.

Også Offerrådgivningen hos Røde Kors har modtaget flere end 100 opkald. Det er primært personer, der har haft en flugtoplevelse eller en anden voldsom oplevelse i og omkring Field’s, som ringer til Offerrådgivningen.

”Folk henvender sig, efter de har haft en svær oplevelse i Field’s og derude omkring. Det er svære lange samtaler, som vores personale har,” siger Mikkel Wendelboe Toft, beredskabschef hos Røde Kors.

Samtalerne varer 30 til 45 minutter, så tingene kan blive talt godt igennem, fortæller Mikkel Wendelboe Toft.

Hør interviews med Marianne Rasmussen og Mikkel Wendelboe Toft i Radio4 Morgen her:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet