Thisted kommune åbner delvist op trods incidenstal over bekymringsgrænsen

Et vejskilt markerer grænsen til Thisted Kommune i Region Nordjylland, d. 24/7 2019.

Skrevet af

1. marts 2021

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

I dag vender efterskoleelever og afgangselever tilbage i klasserne i Nord- og Vestjylland. Det gælder blandt andet Thisted Kommune – også selvom de har et incidenstal på 87,6.

Og Thisted Kommunes borgmester, Ulla Vestergaard (A), mener stadig, at de kan åbne op trods det høje smittetryk:

“Det kan vi, og det kan vi fordi, vi ved noget om, hvor smitten er henne, og der bliver hele tiden arbejdet på at holde smitten inddæmmet. Når vi så kigger ift. skoler og detailhandel, så har vi jo et års erfaring med, hvordan vi skal håndtere det med afstand og at spritte af”, siger hun til Radio4 Morgen.

– Men sådan er det også i andre kommuner, der ikke har fået lov til at åbne. Skal de andre kommuner også åbne på landsplan?

“Det er heldigvis ikke noget, jeg skal tage stilling til. Det sidder de i regeringen med en hel masse eksperter og vurderer. Selvom jeg også gerne havde set, at det kunne være hele landet – for jeg tror, vi alle havde sammen har brug for, at vi når derhen – så kan jeg kun glæde mig over, at vi nu har fået mulighed for at åbne på både detail og børn og unge”, siger hun.

Hør interviewet med Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune for Socialdemokratiet, her:

Smitten befinder sig lige nu forskellige steder i Thisted kommune.

“Det er spredt lidt over det hele”, siger hun.

Men Ulla Vestergaard holder fast i troen på, at det er forsvarligt at åbne op.

“Når der bliver åbnet op for nogle ting, vil der også opstå mere smitte, og hvis smitten måske bliver større, så skal vi have lukket ned. Vi har rigtig godt styr på det; vi har det her års erfaring og alle er dybt ansvarlige i forhold til at passe på. Vi ved, at hvis vi ikke passer på, så er risikoen også, at smitten spreder sig”, siger hun til Radio4 Morgen.

22 kommuner har et incidenstal højere end det i Thisted Kommune. Alle disse kommuner ligger ikke i Nord- eller Vestjylland, og derfor åbner de heller ikke for elever i denne omgang.

Afspiller nu

KRIMILAND

13:05
14:00