Nyhedsartikel

Tidligere chef om Vingegaard: Han kunne noget helt særligt

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France som den kun anden dansker nogensinde.

Tilbage i 2016 startede Jonas Vingegaards cykelkarriere for alvor, da han skrev kontrakt med det danske kontinentalhold Team ColoQuick-Cult, og her var det sportsdirektør Christian Andersen, der opdagede ham.

“Vi så ham i nogle cykelløb, hvor han viste, at han havde noget X-factor, og derfor var der ingen tvivl om, at vi skulle have ham på holdet,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Christian Andersen her: 

Men selvom Jonas Vingegaard var et særligt talent, tænkte Christian Andersen ikke, at det var en kommende Tour de France-vinder, han havde fået på holdet.

“Jonas har udviklet sig stille og roligt år for år lige siden, men udviklingen har været ret jævn.”

Men på trods af den jævne udvikling husker Christian Andersen tydeligt, hvornår han tænkte, at Jonas Vingegaard ikke bare var et særlig talent, men måske en kommende Tour-vinder.

“I efteråret 2016 kører vi Tour of China, hvor han bliver nummer 2 sammenlagt og viser virkelig gode takter, og i foråret 2017 kørte han fantastisk på vores træningslejr i Calpe. Der kunne jeg begynde at se, hvilken vej det gik,” siger Christian Andersen.

Christian Andersen tror ikke, det er den sidste store sejr, vi har set fra Jonas Vingegaard.

“Jeg tror, han kommer til at kæmpe om Tour de France-sejren de næste mange år. Det er klart, det kan ikke lykkes hver gang, for der kan jo være uheld, men han kommer til at kæmpe med.”

 

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet