Nyhedsartikel

Tidligere chef om Vingegaard: Han kunne noget helt særligt

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France som den kun anden dansker nogensinde.

Tilbage i 2016 startede Jonas Vingegaards cykelkarriere for alvor, da han skrev kontrakt med det danske kontinentalhold Team ColoQuick-Cult, og her var det sportsdirektør Christian Andersen, der opdagede ham.

“Vi så ham i nogle cykelløb, hvor han viste, at han havde noget X-factor, og derfor var der ingen tvivl om, at vi skulle have ham på holdet,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Christian Andersen her: 

Men selvom Jonas Vingegaard var et særligt talent, tænkte Christian Andersen ikke, at det var en kommende Tour de France-vinder, han havde fået på holdet.

“Jonas har udviklet sig stille og roligt år for år lige siden, men udviklingen har været ret jævn.”

Men på trods af den jævne udvikling husker Christian Andersen tydeligt, hvornår han tænkte, at Jonas Vingegaard ikke bare var et særlig talent, men måske en kommende Tour-vinder.

“I efteråret 2016 kører vi Tour of China, hvor han bliver nummer 2 sammenlagt og viser virkelig gode takter, og i foråret 2017 kørte han fantastisk på vores træningslejr i Calpe. Der kunne jeg begynde at se, hvilken vej det gik,” siger Christian Andersen.

Christian Andersen tror ikke, det er den sidste store sejr, vi har set fra Jonas Vingegaard.

“Jeg tror, han kommer til at kæmpe om Tour de France-sejren de næste mange år. Det er klart, det kan ikke lykkes hver gang, for der kan jo være uheld, men han kommer til at kæmpe med.”

 

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet