Nyhedsartikel

Tidligere chef om Vingegaard: Han kunne noget helt særligt

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France som den kun anden dansker nogensinde.

Tilbage i 2016 startede Jonas Vingegaards cykelkarriere for alvor, da han skrev kontrakt med det danske kontinentalhold Team ColoQuick-Cult, og her var det sportsdirektør Christian Andersen, der opdagede ham.

“Vi så ham i nogle cykelløb, hvor han viste, at han havde noget X-factor, og derfor var der ingen tvivl om, at vi skulle have ham på holdet,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Christian Andersen her: 

Men selvom Jonas Vingegaard var et særligt talent, tænkte Christian Andersen ikke, at det var en kommende Tour de France-vinder, han havde fået på holdet.

“Jonas har udviklet sig stille og roligt år for år lige siden, men udviklingen har været ret jævn.”

Men på trods af den jævne udvikling husker Christian Andersen tydeligt, hvornår han tænkte, at Jonas Vingegaard ikke bare var et særlig talent, men måske en kommende Tour-vinder.

“I efteråret 2016 kører vi Tour of China, hvor han bliver nummer 2 sammenlagt og viser virkelig gode takter, og i foråret 2017 kørte han fantastisk på vores træningslejr i Calpe. Der kunne jeg begynde at se, hvilken vej det gik,” siger Christian Andersen.

Christian Andersen tror ikke, det er den sidste store sejr, vi har set fra Jonas Vingegaard.

“Jeg tror, han kommer til at kæmpe om Tour de France-sejren de næste mange år. Det er klart, det kan ikke lykkes hver gang, for der kan jo være uheld, men han kommer til at kæmpe med.”

 

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet