Nyhedsartikel

Tidligere chef om Vingegaard: Han kunne noget helt særligt

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France som den kun anden dansker nogensinde.

Tilbage i 2016 startede Jonas Vingegaards cykelkarriere for alvor, da han skrev kontrakt med det danske kontinentalhold Team ColoQuick-Cult, og her var det sportsdirektør Christian Andersen, der opdagede ham.

“Vi så ham i nogle cykelløb, hvor han viste, at han havde noget X-factor, og derfor var der ingen tvivl om, at vi skulle have ham på holdet,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Christian Andersen her: 

Men selvom Jonas Vingegaard var et særligt talent, tænkte Christian Andersen ikke, at det var en kommende Tour de France-vinder, han havde fået på holdet.

“Jonas har udviklet sig stille og roligt år for år lige siden, men udviklingen har været ret jævn.”

Men på trods af den jævne udvikling husker Christian Andersen tydeligt, hvornår han tænkte, at Jonas Vingegaard ikke bare var et særlig talent, men måske en kommende Tour-vinder.

“I efteråret 2016 kører vi Tour of China, hvor han bliver nummer 2 sammenlagt og viser virkelig gode takter, og i foråret 2017 kørte han fantastisk på vores træningslejr i Calpe. Der kunne jeg begynde at se, hvilken vej det gik,” siger Christian Andersen.

Christian Andersen tror ikke, det er den sidste store sejr, vi har set fra Jonas Vingegaard.

“Jeg tror, han kommer til at kæmpe om Tour de France-sejren de næste mange år. Det er klart, det kan ikke lykkes hver gang, for der kan jo være uheld, men han kommer til at kæmpe med.”

 

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet