Nyhedsartikel

Tidligere økonomiminister: Ellemann får tid til at være partiformand

Sarah Birch Bekker
sabib@radio4.dk

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der var økonomiminister for Liberal Alliance 2016 til 2019, siger Jacob Ellemann-Jensens skifte til økonomiminister er en klog beslutning.

Da Jakob Ellemann Jensen på et pressemøde annoncerede, at han og Troels Lund Poulsen bytter ministertitler, sagde han, at ”Forsvaret har brug for en minister, som har 100 procent fokus på opgaven”.

Og det er, ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der var økonomiminister fra 2016 til 2019 for Liberal Alliance, en genial ministerpost, Venstres formand har fået nu i Økonomiministeriet.

Det siger han i programmet Eksperimentet på Midten på Radio4:

“Han får tid til at være partiformand. Det er et genialt ministerium. Han kan blande sig i alt, han får naturlig viden om alt, hvad regeringsledelsen skal træffe beslutninger om. Hvis der er noget, han er utilfreds med, så har han regnekraft, han kan sætte til at regne efter,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Lyt til ‘Eksperimentet på midten’ her:

Ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille er det er en fordel, at der ikke er ”konkret sager og bunker af samråd” i Økonomiministeriet.

“Du kan vælge de sager, du vil blande dig i a la carte,” siger han til Radio4.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen (V) overtager økonomiministeriet efter ni måneder som forsvarsminister og et forår med en stresssygemelding, som han netop er vendt tilbage fra.

Og rollen som økonomiminister er ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille noget, som Jakob Ellemann-Jensen skulle have haft fra SVM-regeringens første dag.

“Det var en fejl, at han ville være forsvarsminister. Der er en grund til, at der aldrig har været andre partiledere, der har været leder af et koalitionsparti, der har siddet på den post,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Radio4

“Jeg synes, det var den post, han skulle have valgt fra begyndelsen.”

Jakob Ellemann-Jensen (V) og Troels Lund Poulsen (V) bytter ministerium.

Det betyder, at Ellemann fortsætter som vicestatsminister, men bliver økonomiminister, mens Troels Lund Poulsen overtager pladsen som forsvarsminister.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet