Nyhedsartikel

Tidligst på tirsdag lukker Tivoli Friheden dørene op igen

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus genåbner tidligst tirsdag.

Det siger administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdag, hvor en 14-årig pige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobraen. Og inden parken kan slå dørene op for gæster igen, er det ifølge direktøren afgørende, at de ansatte får bearbejdet den tragiske oplevelse.

“Vi arbejder stadig på at sikre, at vi har trygge medarbejdere, som kan varetage opgaverne på betryggende vis og yde den rigtige service til gæsterne, når vi åbner igen. Det er en proces, der pågår, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår det er” siger han.


Af forlystelsesparkens hjemmeside har det tidligere fremgået, at den ville genåbne mandag. Men det er rykket til tidligst tirsdag, oplyser den administrerende direktør. Planen er, at når Tivoli Friheden åbner igen, bliver det en blød genåbning.

“Her regner vi med at have cirka tre timer, hvor parken er åben for publikum. Man kan bare gå ind. Man skal ikke betale entré. Der vil ikke være forlystelser, der kører, ingen musik og ingen boder åbne” siger Henrik Ragborg Olesen.

Dagen efter vil Tivoli Friheden efter planen være tilbage ved normal drift.

Selv om parken genåbner, bliver det ikke muligt at få en tur i Cobraen. Den er lukket permanent efter dødsulykken. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder. Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet