Nyhedsartikel

Tidligst på tirsdag lukker Tivoli Friheden dørene op igen

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus genåbner tidligst tirsdag.

Det siger administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdag, hvor en 14-årig pige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobraen. Og inden parken kan slå dørene op for gæster igen, er det ifølge direktøren afgørende, at de ansatte får bearbejdet den tragiske oplevelse.

“Vi arbejder stadig på at sikre, at vi har trygge medarbejdere, som kan varetage opgaverne på betryggende vis og yde den rigtige service til gæsterne, når vi åbner igen. Det er en proces, der pågår, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår det er” siger han.


Af forlystelsesparkens hjemmeside har det tidligere fremgået, at den ville genåbne mandag. Men det er rykket til tidligst tirsdag, oplyser den administrerende direktør. Planen er, at når Tivoli Friheden åbner igen, bliver det en blød genåbning.

“Her regner vi med at have cirka tre timer, hvor parken er åben for publikum. Man kan bare gå ind. Man skal ikke betale entré. Der vil ikke være forlystelser, der kører, ingen musik og ingen boder åbne” siger Henrik Ragborg Olesen.

Dagen efter vil Tivoli Friheden efter planen være tilbage ved normal drift.

Selv om parken genåbner, bliver det ikke muligt at få en tur i Cobraen. Den er lukket permanent efter dødsulykken. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder. Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet