Nyhedsartikel

Tidligst på tirsdag lukker Tivoli Friheden dørene op igen

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus genåbner tidligst tirsdag.

Det siger administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdag, hvor en 14-årig pige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobraen. Og inden parken kan slå dørene op for gæster igen, er det ifølge direktøren afgørende, at de ansatte får bearbejdet den tragiske oplevelse.

“Vi arbejder stadig på at sikre, at vi har trygge medarbejdere, som kan varetage opgaverne på betryggende vis og yde den rigtige service til gæsterne, når vi åbner igen. Det er en proces, der pågår, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår det er” siger han.


Af forlystelsesparkens hjemmeside har det tidligere fremgået, at den ville genåbne mandag. Men det er rykket til tidligst tirsdag, oplyser den administrerende direktør. Planen er, at når Tivoli Friheden åbner igen, bliver det en blød genåbning.

“Her regner vi med at have cirka tre timer, hvor parken er åben for publikum. Man kan bare gå ind. Man skal ikke betale entré. Der vil ikke være forlystelser, der kører, ingen musik og ingen boder åbne” siger Henrik Ragborg Olesen.

Dagen efter vil Tivoli Friheden efter planen være tilbage ved normal drift.

Selv om parken genåbner, bliver det ikke muligt at få en tur i Cobraen. Den er lukket permanent efter dødsulykken. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder. Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet