Nyhedsartikel

Tidligst på tirsdag lukker Tivoli Friheden dørene op igen

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus genåbner tidligst tirsdag.

Det siger administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdag, hvor en 14-årig pige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobraen. Og inden parken kan slå dørene op for gæster igen, er det ifølge direktøren afgørende, at de ansatte får bearbejdet den tragiske oplevelse.

“Vi arbejder stadig på at sikre, at vi har trygge medarbejdere, som kan varetage opgaverne på betryggende vis og yde den rigtige service til gæsterne, når vi åbner igen. Det er en proces, der pågår, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår det er” siger han.


Af forlystelsesparkens hjemmeside har det tidligere fremgået, at den ville genåbne mandag. Men det er rykket til tidligst tirsdag, oplyser den administrerende direktør. Planen er, at når Tivoli Friheden åbner igen, bliver det en blød genåbning.

“Her regner vi med at have cirka tre timer, hvor parken er åben for publikum. Man kan bare gå ind. Man skal ikke betale entré. Der vil ikke være forlystelser, der kører, ingen musik og ingen boder åbne” siger Henrik Ragborg Olesen.

Dagen efter vil Tivoli Friheden efter planen være tilbage ved normal drift.

Selv om parken genåbner, bliver det ikke muligt at få en tur i Cobraen. Den er lukket permanent efter dødsulykken. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder. Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet