Titusinder får brev fra Skattestyrelsen: I risiko for skattesmæk

Penge - mønter og pengesedler i danske kroner - ovenpå udskrift fra Skat, hvor der står årsopgørelse, forskudsopgørelse og penge tilbage i skat.

Skrevet af

18. juni 2020

56.000 danskere med kørselsfradrag har fået et brev fra Skattestyrelsen med en opfordring til at rette deres forskudsopgørelse. Hvis man har arbejdet hjemme under coronakrisen, gælder fradraget ikke.

I dag kan 56.000 danskere åbne et brev fra Skattestyrelsen i deres e-boks. I brevet opfordrer styrelsen til at få rettet forskudsopgørelsen og undgå et skattesmæk.

Tusindvis af pendlere, der får befordringsfradrag, risikerer nemlig at skulle betale penge tilbage i skat, hvis de har arbejdet hjemme under coronakrisen, hvor de almindeligvis tager bilen eller toget til arbejde. Kørselsfradraget gælder kun de dage, hvor man faktisk kører til arbejde.

Ifølge underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig, ser det ikke ud til, at danskerne har været opmærksomme på at få rettet i forskudsopgørelsen.

”Det, der bekymrer os, er, at vi ikke har set, at flere end normalt har rettet i deres forskudsopgørelser. Derfor sender vi et brev til de 56.000 borgere, der har det største kørselsfradrag og dermed er i risiko for det største skattesmæk, hvis de ikke har været på arbejde i perioden,” siger hun til Radio4.

Skattestyrelsen opfordrer dog alle danskere, der får kørselsfradrag, til at tjekke deres indberetninger.

”Det er en stor ting at sende et brev ud til alle, så vi har vurderet, at der hos de 56.000 er særlig grund til at være opmærksom. Men vi opfordrer alle til løbende at rette forskudsopgørelsen og tjekke den, så man ikke får et skattesmæk,” siger Karoline Klaksvig.

Det kan blive til mange penge

Ifølge Skattestyrelsen kan det blive til mange penge, der skal betales tilbage i skat, hvis man glemmer at fjerne kørselsfradraget for de dage, man har arbejdet hjemme.

”Man kan regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1.000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt. For dem med et årligt fradrag på 40.000 og derover bliver det altså til små 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til arbejde”, siger Karoline Klaksvig til Radio4.

Under coronakrisen blev mange medarbejdere sendt hjem at arbejde, for eksempel blev de offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendt hjem, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) den 11. marts annoncerede en nedlukning af det danske samfund på grund af coronavirus.

Hvis man har mere end 12 kilometer til arbejde og kører frem og tilbage hver dag, er man berettiget til kørselsfradrag. Ifølge Skattestyrelsen får cirka 1,2 millioner danskere kørselsfradrag.

Hør interviewet med Karoline Klaksvig i Radio4 Morgen her:

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

06:05
08:00