Nyhedsartikel

Tivoli Friheden lukker resten af dagen efter ulykke i rutsjebane

Ritzau

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus lukker resten af dagen efter en hændelse i en af parkens forlystelser.

Østjyllands Brandvæsen oplyser til Ritzau, at en af vognene i rutsjebanen Cobraen har revet sig løs, og at tre personer blev klemt fast.

Ifølge operationschef for Østjyllands Brandvæsen Anders Brix Christensen er der er tale om en alvorlig ulykke. Han oplyser, at de tre personer er blevet kørt på hospitalet.

Operationschefen bekræfter, at Østjyllands Brandvæsen har været på stedet, og at alle er hjulpet ud af den forulykkede forlystelse.

Politi og ambulancer er til stede i parken.

Torsdag eftermiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at en 14-årig pige fra København er afgået ved døden efter ulykken i Tivoli Friheden i Aarhus.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er i gang med at blive undersøgt, oplyser politiet. Det skal blandt andet ske ved hjælp af tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på ulykkesstedet.

Som følge af ulykken holder Tivoli Friheden lukket resten af dagen torsdag, og gæsterne er blevet bedt om at forlade parken.

Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen, siger til DR, at parken vil tilbyde psykologhjælp til de gæster og ansatte, som var i nærheden af eller på forlystelsen.

“Når sådan noget sker, vælger vi at lukke alle forlystelser og få folk ud. Det foregik stille og roligt med hjælp fra al personalet,” siger han til mediet.

Forlystelsen er 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen.

Det er ikke første gang, at der er sket en ulykke i Cobra. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade i forlystelsen.

Dengang var forlystelsen parkens nyeste. Ulykken betød, at Cobra var lukket i flere måneder, imens forlystelsen blev undersøgt.

/ritzau/

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet