Nyhedsartikel

Tivoli Friheden lukker resten af dagen efter ulykke i rutsjebane

Ritzau

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus lukker resten af dagen efter en hændelse i en af parkens forlystelser.

Østjyllands Brandvæsen oplyser til Ritzau, at en af vognene i rutsjebanen Cobraen har revet sig løs, og at tre personer blev klemt fast.

Ifølge operationschef for Østjyllands Brandvæsen Anders Brix Christensen er der er tale om en alvorlig ulykke. Han oplyser, at de tre personer er blevet kørt på hospitalet.

Operationschefen bekræfter, at Østjyllands Brandvæsen har været på stedet, og at alle er hjulpet ud af den forulykkede forlystelse.

Politi og ambulancer er til stede i parken.

Torsdag eftermiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at en 14-årig pige fra København er afgået ved døden efter ulykken i Tivoli Friheden i Aarhus.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er i gang med at blive undersøgt, oplyser politiet. Det skal blandt andet ske ved hjælp af tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på ulykkesstedet.

Som følge af ulykken holder Tivoli Friheden lukket resten af dagen torsdag, og gæsterne er blevet bedt om at forlade parken.

Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen, siger til DR, at parken vil tilbyde psykologhjælp til de gæster og ansatte, som var i nærheden af eller på forlystelsen.

“Når sådan noget sker, vælger vi at lukke alle forlystelser og få folk ud. Det foregik stille og roligt med hjælp fra al personalet,” siger han til mediet.

Forlystelsen er 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen.

Det er ikke første gang, at der er sket en ulykke i Cobra. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade i forlystelsen.

Dengang var forlystelsen parkens nyeste. Ulykken betød, at Cobra var lukket i flere måneder, imens forlystelsen blev undersøgt.

/ritzau/

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet