Nyhedsartikel

Tivoli Friheden lukker resten af dagen efter ulykke i rutsjebane

Ritzau

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus lukker resten af dagen efter en hændelse i en af parkens forlystelser.

Østjyllands Brandvæsen oplyser til Ritzau, at en af vognene i rutsjebanen Cobraen har revet sig løs, og at tre personer blev klemt fast.

Ifølge operationschef for Østjyllands Brandvæsen Anders Brix Christensen er der er tale om en alvorlig ulykke. Han oplyser, at de tre personer er blevet kørt på hospitalet.

Operationschefen bekræfter, at Østjyllands Brandvæsen har været på stedet, og at alle er hjulpet ud af den forulykkede forlystelse.

Politi og ambulancer er til stede i parken.

Torsdag eftermiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at en 14-årig pige fra København er afgået ved døden efter ulykken i Tivoli Friheden i Aarhus.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er i gang med at blive undersøgt, oplyser politiet. Det skal blandt andet ske ved hjælp af tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på ulykkesstedet.

Som følge af ulykken holder Tivoli Friheden lukket resten af dagen torsdag, og gæsterne er blevet bedt om at forlade parken.

Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen, siger til DR, at parken vil tilbyde psykologhjælp til de gæster og ansatte, som var i nærheden af eller på forlystelsen.

“Når sådan noget sker, vælger vi at lukke alle forlystelser og få folk ud. Det foregik stille og roligt med hjælp fra al personalet,” siger han til mediet.

Forlystelsen er 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen.

Det er ikke første gang, at der er sket en ulykke i Cobra. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade i forlystelsen.

Dengang var forlystelsen parkens nyeste. Ulykken betød, at Cobra var lukket i flere måneder, imens forlystelsen blev undersøgt.

/ritzau/

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet