Nyhedsartikel

Tivoli Friheden lukker resten af dagen efter ulykke i rutsjebane

Ritzau

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus lukker resten af dagen efter en hændelse i en af parkens forlystelser.

Østjyllands Brandvæsen oplyser til Ritzau, at en af vognene i rutsjebanen Cobraen har revet sig løs, og at tre personer blev klemt fast.

Ifølge operationschef for Østjyllands Brandvæsen Anders Brix Christensen er der er tale om en alvorlig ulykke. Han oplyser, at de tre personer er blevet kørt på hospitalet.

Operationschefen bekræfter, at Østjyllands Brandvæsen har været på stedet, og at alle er hjulpet ud af den forulykkede forlystelse.

Politi og ambulancer er til stede i parken.

Torsdag eftermiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at en 14-årig pige fra København er afgået ved døden efter ulykken i Tivoli Friheden i Aarhus.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er i gang med at blive undersøgt, oplyser politiet. Det skal blandt andet ske ved hjælp af tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på ulykkesstedet.

Som følge af ulykken holder Tivoli Friheden lukket resten af dagen torsdag, og gæsterne er blevet bedt om at forlade parken.

Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen, siger til DR, at parken vil tilbyde psykologhjælp til de gæster og ansatte, som var i nærheden af eller på forlystelsen.

“Når sådan noget sker, vælger vi at lukke alle forlystelser og få folk ud. Det foregik stille og roligt med hjælp fra al personalet,” siger han til mediet.

Forlystelsen er 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen.

Det er ikke første gang, at der er sket en ulykke i Cobra. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade i forlystelsen.

Dengang var forlystelsen parkens nyeste. Ulykken betød, at Cobra var lukket i flere måneder, imens forlystelsen blev undersøgt.

/ritzau/

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet