Nyhedsartikel

Tivoli Friheden skrotter rutsjebane efter dødsulykke

Ritzau

Rutsjebanen Cobraen i Tivoli Friheden har været årsag til to ulykker, og nu bliver den permanent lukket.

Tivoli Friheden skrotter rutsjebanen Cobraen efter dødsulykken torsdag, der kostede en 14-årig pige livet. Det oplyser Tivoli Friheden i en meddelelse.

“Efter ulykken i 2008 – og nu i 2022 – er der ikke længere tillid til, at forlystelsen kan blive sikker nok til at være en del af Tivoli Frihedens fremtid,” siger tivolidirektør Henrik Ragborg Olesen.

Cobraen var også i 2008 årsag til en ulykke i Tivoli Friheden, hvor fire personer kom til skade. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Foreløbig har Tivoli Friheden meddelt, at forlystelsesparken også lørdag vil være lukket for publikum.

Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet, fremgår det af meddelelsen. Beslutningen om at skrotte forlystelsen er truffet fredag morgen, oplyses det.

Ved ulykken torsdag pådrog også en 13-årig dreng sig skader på den ene hånd.

Henrik Ragborg Olsen siger til tv2.dk, at han fortsat er rystet over den tragiske ulykke.

“Man er lige så berørt i dag (fredag, red.) som i går. Det er måske kommet lidt på afstand, men følelsen er den samme. Knuden i maven over det, der skete herinde i går. Det er dybt tragisk.”

Før Tivoli Friheden kan genåbne, skal man ifølge direktøren være sikker på, at alle medarbejdere er parate til at arbejde. Han oplyser ifølge tv-stationen, at Tivoli Friheden har holdt krisemøde med personalet, og at alle ansatte har fået tilbudt psykologhjælp.

Derudover har man oprettet en hotline til personer, der har opholdt sig i parken, da ulykken fandt sted.

Politiet gik torsdag i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

Man har indtil videre talt med 50 vidner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fredag til TV 2 Østjylland.

/ritzau/

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet