Nyhedsartikel

Tivoli Friheden skrotter rutsjebane efter dødsulykke

Ritzau

Rutsjebanen Cobraen i Tivoli Friheden har været årsag til to ulykker, og nu bliver den permanent lukket.

Tivoli Friheden skrotter rutsjebanen Cobraen efter dødsulykken torsdag, der kostede en 14-årig pige livet. Det oplyser Tivoli Friheden i en meddelelse.

“Efter ulykken i 2008 – og nu i 2022 – er der ikke længere tillid til, at forlystelsen kan blive sikker nok til at være en del af Tivoli Frihedens fremtid,” siger tivolidirektør Henrik Ragborg Olesen.

Cobraen var også i 2008 årsag til en ulykke i Tivoli Friheden, hvor fire personer kom til skade. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Foreløbig har Tivoli Friheden meddelt, at forlystelsesparken også lørdag vil være lukket for publikum.

Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet, fremgår det af meddelelsen. Beslutningen om at skrotte forlystelsen er truffet fredag morgen, oplyses det.

Ved ulykken torsdag pådrog også en 13-årig dreng sig skader på den ene hånd.

Henrik Ragborg Olsen siger til tv2.dk, at han fortsat er rystet over den tragiske ulykke.

“Man er lige så berørt i dag (fredag, red.) som i går. Det er måske kommet lidt på afstand, men følelsen er den samme. Knuden i maven over det, der skete herinde i går. Det er dybt tragisk.”

Før Tivoli Friheden kan genåbne, skal man ifølge direktøren være sikker på, at alle medarbejdere er parate til at arbejde. Han oplyser ifølge tv-stationen, at Tivoli Friheden har holdt krisemøde med personalet, og at alle ansatte har fået tilbudt psykologhjælp.

Derudover har man oprettet en hotline til personer, der har opholdt sig i parken, da ulykken fandt sted.

Politiet gik torsdag i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

Man har indtil videre talt med 50 vidner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fredag til TV 2 Østjylland.

/ritzau/

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet