Nyhedsartikel

Transportminister: Det er misforstået omsorg, når forældre kører deres børn i skole

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

På trods af, at 2022 er udråbt som cyklens år af politikerne på Christiansborg, viser flere undersøgelser, at færre danskere tager cyklen.

Det gælder ikke mindst børn, som i stigende grad bliver kørt til skole fremfor selv at cykle.

Ifølge Sundhedsstyrelsen faldt andelen af mindre børn, der cykler til og fra skole, med næsten 30 procent i perioden 1993 – 2000.

Ifølge Cyklistforbundet er der intet, der tyder på, at den udvikling er rullet tilbage.

Og et særtræk af den årlige transportvaneundersøgelse, som Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har lavet for Radio4, viser, at flere forældre kører deres børn til skole end tidligere.

Og ansvaret for, at færre børn tager cyklen, ligger i høj grad hos forældrene, lyder det fra transportminister Trine Bramsen.

Ifølge hende er det misforstået omsorg, når forældrene kører deres børn i skole.

“Vi går som forældre og bilder os ind, at nu er vi meget omsorgsfulde overfor vores børn og nu passer vi på dem, men der sker sådan set det modsatte. Vi er årsag til, at deres indlæring og sundhed bliver dårligere,” siger transportminister Trine Bramsen til Radio4.

Hør interviewet med Transportminister Trine Bramsen og Hjalmar Christiansen, specialkonsulent DTU her:

Men det er Rasmus Edelberg, formand i foreningen Skole og Forældre, ikke enig i.

“Det er høj grad udtryk for rigtig god omsorg, hvis der ikke er nogen cykelstier. Vi ved, mange børn er bange for at cykle i skole, når der er trafik, og det er forældrene opmærksomme på,” siger Rasmus Edelberg.

Hør interviewet med Rasmus Edelberg,formand i foreningen Skole og Forældre her:

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet