Nyhedsartikel

Transportminister: Det er misforstået omsorg, når forældre kører deres børn i skole

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

På trods af, at 2022 er udråbt som cyklens år af politikerne på Christiansborg, viser flere undersøgelser, at færre danskere tager cyklen.

Det gælder ikke mindst børn, som i stigende grad bliver kørt til skole fremfor selv at cykle.

Ifølge Sundhedsstyrelsen faldt andelen af mindre børn, der cykler til og fra skole, med næsten 30 procent i perioden 1993 – 2000.

Ifølge Cyklistforbundet er der intet, der tyder på, at den udvikling er rullet tilbage.

Og et særtræk af den årlige transportvaneundersøgelse, som Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har lavet for Radio4, viser, at flere forældre kører deres børn til skole end tidligere.

Og ansvaret for, at færre børn tager cyklen, ligger i høj grad hos forældrene, lyder det fra transportminister Trine Bramsen.

Ifølge hende er det misforstået omsorg, når forældrene kører deres børn i skole.

“Vi går som forældre og bilder os ind, at nu er vi meget omsorgsfulde overfor vores børn og nu passer vi på dem, men der sker sådan set det modsatte. Vi er årsag til, at deres indlæring og sundhed bliver dårligere,” siger transportminister Trine Bramsen til Radio4.

Hør interviewet med Transportminister Trine Bramsen og Hjalmar Christiansen, specialkonsulent DTU her:

Men det er Rasmus Edelberg, formand i foreningen Skole og Forældre, ikke enig i.

“Det er høj grad udtryk for rigtig god omsorg, hvis der ikke er nogen cykelstier. Vi ved, mange børn er bange for at cykle i skole, når der er trafik, og det er forældrene opmærksomme på,” siger Rasmus Edelberg.

Hør interviewet med Rasmus Edelberg,formand i foreningen Skole og Forældre her:

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet