Nyhedsartikel

Transportminister: Det er misforstået omsorg, når forældre kører deres børn i skole

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

På trods af, at 2022 er udråbt som cyklens år af politikerne på Christiansborg, viser flere undersøgelser, at færre danskere tager cyklen.

Det gælder ikke mindst børn, som i stigende grad bliver kørt til skole fremfor selv at cykle.

Ifølge Sundhedsstyrelsen faldt andelen af mindre børn, der cykler til og fra skole, med næsten 30 procent i perioden 1993 – 2000.

Ifølge Cyklistforbundet er der intet, der tyder på, at den udvikling er rullet tilbage.

Og et særtræk af den årlige transportvaneundersøgelse, som Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har lavet for Radio4, viser, at flere forældre kører deres børn til skole end tidligere.

Og ansvaret for, at færre børn tager cyklen, ligger i høj grad hos forældrene, lyder det fra transportminister Trine Bramsen.

Ifølge hende er det misforstået omsorg, når forældrene kører deres børn i skole.

“Vi går som forældre og bilder os ind, at nu er vi meget omsorgsfulde overfor vores børn og nu passer vi på dem, men der sker sådan set det modsatte. Vi er årsag til, at deres indlæring og sundhed bliver dårligere,” siger transportminister Trine Bramsen til Radio4.

Hør interviewet med Transportminister Trine Bramsen og Hjalmar Christiansen, specialkonsulent DTU her:

Men det er Rasmus Edelberg, formand i foreningen Skole og Forældre, ikke enig i.

“Det er høj grad udtryk for rigtig god omsorg, hvis der ikke er nogen cykelstier. Vi ved, mange børn er bange for at cykle i skole, når der er trafik, og det er forældrene opmærksomme på,” siger Rasmus Edelberg.

Hør interviewet med Rasmus Edelberg,formand i foreningen Skole og Forældre her:

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet