Nyhedsartikel

To ud af tre danskere aner ikke, hvem hun er. Nu langer hun ud efter medierne

Steffan Axelsen og Mikkel Juul
redaktionen@radio4.dk

De kendisbårne partier uden nogen reel politik fylder for meget i de danske medier. Det mener Marianne Karlsmose, der er landsformand for Kristendemokraterne.

“Der bliver givet rigtig meget opmærksomhed til de personbårne partier,” siger Marianne Karlsmose. “Jeg synes, vores folketingsvalg skal handle om politik, og hvad partierne gerne vil.”

Ved det forestående folketingsvalg stiller 15 partier op. Det er det højeste antal opstillingsberettigede partier siden valget i 1990, hvor 13 partier stillede op, og kun overgået af valget i 1987, hvor der var 16 opstillingsberettigede partier. Derfor bliver der også kamp om pladserne, når valgkampen går i gang. Den kamp har nu fået Marianne Karlsmose til at skrive et debatindlæg i Altinget, hvor hun langer ud efter medierne, fordi de mindre politiske partier ikke får nok plads.

“Især Danmarksdemokraterne og Moderaterne får rigtig, rigtig meget taletid. Og det bliver selvforstærkende. Mens mere værdibårne partier som Kristendemokraterne og Alternativet ikke rigtig kan komme til orde,” forklarer hun til Radio4 Morgen.

Ifølge Marianne Karlsmose skaber uligheden i taletid en skævhed i den demokratiske debat, hvor fordomme om allerede etablerede partier får lov at herske.

“Vi er oppe imod nogle magtstrukturer, der er meget styret af meningsmålinger og personfokus,” uddyber Karlsmose sin kritik af medierne.

En undersøgelse, som Epinion har foretaget for DR, viser, at Marianne Karlsmose er den anden mindst kendte af landets ministre eller partiledere. I undersøgelsen svarede det til, at 68 procent af danskerne ikke kender hende.

“Det er jo noget, jeg helst skal gøre noget ved. Nu går vi i gang med valgkampen, og så skulle det tal gerne blive lavere,” siger den nyligt udnævnte landsformand for Kristendemokraterne.

Selvom hun efterlyser fokus fra medierne, er Karlsmose selv i fuld gang med at brede sine politiske budskaber.

“Jeg sidder selv og kommenterer (på Facebook, red.), men har nu fået en kommunikationsmedhjælper 15 timer om ugen,” fortæller Karlsmose.

Hør mere om Marianne Karlsmose og hendes mærkesager i Radio4 Morgen:

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet