Nyhedsartikel

Trods udmeldelser og uro: Støtten til Pape er stor forud for landsråd

Andreas Kloster & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

En rundringning, Radio4 har lavet til Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse og lokalformænd, viser, at mindst syv ud af ti medlemmer støtter Søren Pape Poulsen forud for weekendens landsråd.

Når der til landsrådet i weekenden skal stemmes om Søren Pape Poulsens formandskab for Det Konservative Folkeparti, kommer partiformanden til at stå med langt størstedelen af medlemmernes opbakning på trods af den uro, der har omgivet partiet i den seneste tid.

En rundringning, som Radio4 har lavet til 100 hovedbestyrelsesmedlemmer og lokalformænd, viser nemlig, at 71 støtter Søren Pape Poulsens formandskab. 22 af de adspurgte ville ikke udtale sig om det. Syv af medlemmerne støtter ikke formanden. Ingen af disse har dog ønsket at medvirke.

“Han er den rigtige formand, og han står for nogle gode værdier. Vi så op mod sidste kommunalvalg, at han skabte en stor popularitet omkring partiet. Det tror jeg på, at han kan gøre igen,” siger Knud Schøler, lokalformand i Favrskov.

Søren Pape Poulsen og Det Konservative Folkeparti har ellers været ramt af en stribe negative historier i løbet af de seneste måneder.

Tidligere profiler som forhenværende sundhedsminister Jacob Axel Nielsen har kritiseret Pape Poulsens retning for partiet. Flere medlemmer – f.eks. tidligere formand Lars Barfoed og en række byrådsmedlemmer –  har meldt sig ud. Derudover har hele sagen om EU-parlamentariker Pernille Weiss og partiledelsens ønske om, at hun dropper sit kandidatur, også lavet ridser i den mørkegrønne lak.

Spørger man Torben Møller Jørgensen, lokalformand i Fredericia, så er uroen, der har præget mediebilledet, imidlertid slet ikke retvisende for stemningen i partiet.

”Det er ikke en uro, jeg kan genkende i hverken partiet eller baglandet. Tværtimod så oplever jeg en stor støtte til ikke blot formanden, men også hele den politiske ledelse,” siger han.

Samme toner lyder fra Det Konservative Folkepartis top.

“Jeg har bestemt ikke haft en oplevelse af, at mediebilledet har været retvisende i forhold til vores bagland. Jeg forventer et helt stille og roligt landsråd, og så håber jeg, at der kan komme lidt mere ro på efter landsrådet, når det her store drama, som man har forsøgt at lægge op til, det udebliver. For det gør det,” siger politisk ordfører Mette Abildgaard.

Det er i weekenden, når partiets landsråd løber af stablen, at støtten til Søren Pape Poulsen som formand for Det Konservative Folkeparti, endegyldigt bliver afgjort.

Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet