Nyhedsartikel

Trump-retssag vil blive livetransmitteret på YouTube

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Den historiske amerikanske retssag mod ekspræsidenten Donald Trump vil blive livetransmitteret på YouTube, så hele verden kan se med.

Det skriver flere internationale medier heriblandt CNBC og The Guardian. Ifølge The Guardian vil retssagen blive sendt live på YouTube.

Og det er ret spektakulært – sådan lyder det fra Mads Dalgaard Madsen, som er tidligere indenrigspolitisk rådgiver ved den danske ambassade i Washington.

“Det bliver nok den mest sete retssag nogensinde i amerikansk historie”. 

Lyt til hele interviewet med Mads Dalgaard Madsen her: 

Donald Trump står overfor alvorlige anklager. Heriblandt en anklage for organiseret kriminalitet og for at presse højtstående administratorer i staten Georgia til at omgøre resultatet fra præsidentvalget i 2020. Donald Trump er endvidere anklaget for at ville udpege falske valgmænd, der skulle få det til at se ud som om, at han havde vundet i staten Georgia.

Og det at retssagen bliver livetransmitteret kan komme til at have en politisk betydning.

“Det kommer til at være altdominerende i medierne, og derved kommer det til at suge alt oxygen ud af den valgkamp, som kommer til at foregå”, siger Mads Dalgaard Madsen med henvisning til, at retssagen enten bliver ved primærvalget i starten af 2024 eller ved præsidentvalget i slutningen af 2024.

Det gode spørgsmål er så, om det er en fordel eller en ulempe for Donald Trump, at retssagen bliver livetransmitteret. Det er svært at spå om, men Donald Trump kommer til at kæmpe for at vinde folkestemningen under retssagen, fortæller Mads Dalgaard Madsen.

“Donald Trump kommer til at spille til kameraet. Han kommer til at være fuldstændig klar over, hvordan han ser ud, og hvilket ansigtsudtryk han skal have, fordi han udmærket er klar over, at én ting er, hvad der foregår i retssagen, men en anden ting er, at overvinde de vælgere som sidder og kigger på retssagen. Det kommer til at være Donald Trumps store fokus”. 

Foto: Chandan Khanna/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet