Trump-tilhænger efter optøjer: Han får ikke min stemme igen

Pro-Trump protesters storm into the U.S. Capitol during clashes with police, during a rally to contest the certification of the 2020 U.S. presidential election results by the U.S. Congress, in Washington, U.S, January 6, 2021. REUTERS/Shannon Stapleton

Skrevet af

7. januar 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Det var rystende billeder, da tilhængere af den siddende præsident, Donald Trump, trængte ind i Kongressen i Washington D.C. i nat.

Det mener Steen Mørup-Olsen, der bor i Atlanta, Georgia i USA.

Han stemte på Donald Trump både ved præsidentvalget i 2016 og igen i 2020. Men det vil han ikke gøre igen:

“Det er frygteligt kedeligt at se, at sådan noget som det sker i USA. Det forventer man jo ikke. Det var meget skuffende. Jeg var til møde i eftermiddag og kom ud til masser af beskeder på min telefon. Jeg kiggede så på nyhederne. Det var rimeligt rystende og meget skuffende,” siger Steen Mørup-Olsen til Radio4 Morgen.

Urolighederne skete, imens medlemmer af Senatet og Repræsentanternes Hus formelt skulle bekræfte Demokraternes Joe Biden som vinder af præsidentvalget.

Flere personer blev såret under urolighederne, og mindst tre personer mistede livet.

Donald Trump reagerede blandt andet på urolighederne ved at dele en video, hvor han bad demonstranterne om at gå hjem, og samtidig gentog sine påstande om, at der er foregået valgsvindel.

Men snakken om valgsvindel er ude af proportioner, mener Steen Mørup-Olsen:

“I første omgang må jeg tilstå, at der har været nogle ting, der ser mærkelige ud. Alle de der brevstemmer og så videre. Selvfølgelig er man i sin fulde ret til at kritisere, hvad der foregår. Men måden, han har gjort det på, er fuldstændigt urimelig. Hans opførsel og mange af de beskyldninger, han kommer med, er så langt ude, at det ikke er til at tage alvorligt længere,” siger Steen Mørup-Olsen, der anerkender valgresultatet:

“Joe Biden er vores kommende præsident, og det må vi alle sammen acceptere,” siger han til Radio4 Morgen.

Steen Mørup-Olsen mener, at Donald Trump i sidste ende har været til skade for sit parti:

“Trump skal bare ud af det hvide hus her den 20. Han har lavet meget skade på det republikanske parti,” siger han og fortsætter:

“Han får i hvert fald ikke min stemme igen.”

Lyt til interviewet med Steen Mørup-Olsen her:

Foto: REUTERS/Shannon Stapleton

Afspiller nu

NATTEVAGTEN HIGHLIGHTS

01:10
02:10