Nyhedsartikel

Turistchef: Danskerne er alt for dårlige til tysk

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Tyskerne strømmer stadigvæk over grænsen til Danmark for at holde ferie.

Mere end 15 millioner overnatninger i danske feriehuse stod nabolandet mod syd for i perioden januar til november 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Derfor mener stifter og direktør af Feriepartner i Nordjylland, Jan Brusgaard, at danskerne burde være langt bedre til det tyske sprog.

“Tidligere havde vi et tysk-krav når vi ansatte folk, men det har vi droppet igen. Ellers kunne vi simpelthen ikke finde arbejdskraft.”

Det understøttes af de seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. I den seneste rapport fra 2022 ligger karaktergennemsnittet i tysk langt under det generelle karaktergennemsnit i både folkeskolen og i gymnasierne.

Du kan høre mere om, hvorfor, Jan Brusgaard mener, at vi skal være bedre til at tale tysk her:

Tyskerne står for 60 procent af alle udenlandske overnatninger i Danmark. Særligt på den jyske vestkyst booker tyskerne mange overnatninger. Her er tallet 75 procent.

Men det er ikke kun på grund af turismeindustrien, at danskere burde lære tysk. Jan Brusgaard henviser også til, at Danmark ofte handler med Tyskland.

Sidste år var det tyske marked det næststørste eksportmarked for Danmark efter USA. Danmark eksporterede for 215 milliarder kroner til Tyskland, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet