Nyhedsartikel

Turistchef: Danskerne er alt for dårlige til tysk

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Tyskerne strømmer stadigvæk over grænsen til Danmark for at holde ferie.

Mere end 15 millioner overnatninger i danske feriehuse stod nabolandet mod syd for i perioden januar til november 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Derfor mener stifter og direktør af Feriepartner i Nordjylland, Jan Brusgaard, at danskerne burde være langt bedre til det tyske sprog.

“Tidligere havde vi et tysk-krav når vi ansatte folk, men det har vi droppet igen. Ellers kunne vi simpelthen ikke finde arbejdskraft.”

Det understøttes af de seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. I den seneste rapport fra 2022 ligger karaktergennemsnittet i tysk langt under det generelle karaktergennemsnit i både folkeskolen og i gymnasierne.

Du kan høre mere om, hvorfor, Jan Brusgaard mener, at vi skal være bedre til at tale tysk her:

Tyskerne står for 60 procent af alle udenlandske overnatninger i Danmark. Særligt på den jyske vestkyst booker tyskerne mange overnatninger. Her er tallet 75 procent.

Men det er ikke kun på grund af turismeindustrien, at danskere burde lære tysk. Jan Brusgaard henviser også til, at Danmark ofte handler med Tyskland.

Sidste år var det tyske marked det næststørste eksportmarked for Danmark efter USA. Danmark eksporterede for 215 milliarder kroner til Tyskland, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet