Nyhedsartikel

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning.

I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at øge investeringer i atomkraft.

Alligevel bliver de sidste tre atomkraftværker i Tyskland lukket i år.

Men er det i virkeligheden Tyskland, som har dummet sig i sin håndtering af atomkraft og den grønne omstilling, og vil det bare betyde, at Tyskland bliver afhængig af gas fra Ruslands Vladimir Putin?

Thomas Schumann tager hul på en ophedet debat om kernekraftens muligheder, ulemper og historie. For er atomkraft vejen frem for en verden i klimaforandringernes tegn?

Hør ugens udsendelse herunder:

Medvirkende i ugens udgave af ‘Genau’ er:
Rasmus Andresen (medlem af Europaparlamentet for De Grønne)
Siegfried Matlok (politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger)
Jörg Wolff (talsmand, Bürgerinitiative Einlagerung Stopp Harrislee)
Hans Otto Uldall Fynbo (professor i kernefysik på Aarhus Universitet )
Brian Vad Mathiesen (professor i grøn omstilling, Aalborg Universitet)

Bliv klogere på Tyskland! Find flere udsendelser fra Thomas Schumann og ‘Genau’ her. 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet