Nyhedsartikel

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning.

I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at øge investeringer i atomkraft.

Alligevel bliver de sidste tre atomkraftværker i Tyskland lukket i år.

Men er det i virkeligheden Tyskland, som har dummet sig i sin håndtering af atomkraft og den grønne omstilling, og vil det bare betyde, at Tyskland bliver afhængig af gas fra Ruslands Vladimir Putin?

Thomas Schumann tager hul på en ophedet debat om kernekraftens muligheder, ulemper og historie. For er atomkraft vejen frem for en verden i klimaforandringernes tegn?

Hør ugens udsendelse herunder:

Medvirkende i ugens udgave af ‘Genau’ er:
Rasmus Andresen (medlem af Europaparlamentet for De Grønne)
Siegfried Matlok (politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger)
Jörg Wolff (talsmand, Bürgerinitiative Einlagerung Stopp Harrislee)
Hans Otto Uldall Fynbo (professor i kernefysik på Aarhus Universitet )
Brian Vad Mathiesen (professor i grøn omstilling, Aalborg Universitet)

Bliv klogere på Tyskland! Find flere udsendelser fra Thomas Schumann og ‘Genau’ her. 

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet