Nyhedsartikel

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning.

I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at øge investeringer i atomkraft.

Alligevel bliver de sidste tre atomkraftværker i Tyskland lukket i år.

Men er det i virkeligheden Tyskland, som har dummet sig i sin håndtering af atomkraft og den grønne omstilling, og vil det bare betyde, at Tyskland bliver afhængig af gas fra Ruslands Vladimir Putin?

Thomas Schumann tager hul på en ophedet debat om kernekraftens muligheder, ulemper og historie. For er atomkraft vejen frem for en verden i klimaforandringernes tegn?

Hør ugens udsendelse herunder:

Medvirkende i ugens udgave af ‘Genau’ er:
Rasmus Andresen (medlem af Europaparlamentet for De Grønne)
Siegfried Matlok (politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger)
Jörg Wolff (talsmand, Bürgerinitiative Einlagerung Stopp Harrislee)
Hans Otto Uldall Fynbo (professor i kernefysik på Aarhus Universitet )
Brian Vad Mathiesen (professor i grøn omstilling, Aalborg Universitet)

Bliv klogere på Tyskland! Find flere udsendelser fra Thomas Schumann og ‘Genau’ her. 

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet