Nyhedsartikel

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning.

I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at øge investeringer i atomkraft.

Alligevel bliver de sidste tre atomkraftværker i Tyskland lukket i år.

Men er det i virkeligheden Tyskland, som har dummet sig i sin håndtering af atomkraft og den grønne omstilling, og vil det bare betyde, at Tyskland bliver afhængig af gas fra Ruslands Vladimir Putin?

Thomas Schumann tager hul på en ophedet debat om kernekraftens muligheder, ulemper og historie. For er atomkraft vejen frem for en verden i klimaforandringernes tegn?

Hør ugens udsendelse herunder:

Medvirkende i ugens udgave af ‘Genau’ er:
Rasmus Andresen (medlem af Europaparlamentet for De Grønne)
Siegfried Matlok (politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger)
Jörg Wolff (talsmand, Bürgerinitiative Einlagerung Stopp Harrislee)
Hans Otto Uldall Fynbo (professor i kernefysik på Aarhus Universitet )
Brian Vad Mathiesen (professor i grøn omstilling, Aalborg Universitet)

Bliv klogere på Tyskland! Find flere udsendelser fra Thomas Schumann og ‘Genau’ her. 

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet