Nyhedsartikel

Tyverisæson begyndt: Ekspert frygter mange indbrud

Gustav Pors Olesen

Efter to år med coronanedlukninger og rejserestriktioner kan danskerne nu igen rejse på ferie. Men det er ikke uden risiko at forlade sit hjem i længere tid.

”Det har været svært at være tyv under corona, hvor folk har været hjemme i ferierne. Men de rekognoscerer og holder øje så de ved godt, at mange huse står tomme i øjeblikket.”

Det siger Allan Ulskov Nielsen, pensioneret politimand og ekspert i indbrud hos Bo Trygt, som er en kampagne skabt TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd med formålet at reducere antallet af indbrud.

Du kan høre hele interviewet med Allan Ulskov Nielsen her:

Ifølge Bo Trygt er der omkring 30.000-35.000 indbrud om året, og de fleste af dem sker i huse og villaer.

Det er cirka tre gange flere indbrud end i vores nabolande i forhold til indbyggertal.

Allan Ulskov Nielsen peger på, at der ikke er nogen hurtig og nem måde at undgå indbrud på. Man kan dog gøre indbruddet mere besværligt for tyven.

”Man skal tale med sine naboer, og spørge om de vil holde øje mens man er væk. Derudover kan man opsætte alarmer og dobbeltsikrede låse på alle døre.”

Hvis man har noget af særlig værdi, så skal man ikke lade det ligge i et forladt hus. Heller ikke selvom man gemmer det godt, det siger Allan Ulskov Nielsen.

”Tyven skal nok finde dit Rolex ur hvis du har gemt det i en sammenrullet sok. Det skal i en bankboks, eller placeres hjemme hos familie eller venner som er hjemme i perioden, hvor du selv er væk.”

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet