Nyhedsartikel

Tyverisæson begyndt: Ekspert frygter mange indbrud

Gustav Pors Olesen

Efter to år med coronanedlukninger og rejserestriktioner kan danskerne nu igen rejse på ferie. Men det er ikke uden risiko at forlade sit hjem i længere tid.

”Det har været svært at være tyv under corona, hvor folk har været hjemme i ferierne. Men de rekognoscerer og holder øje så de ved godt, at mange huse står tomme i øjeblikket.”

Det siger Allan Ulskov Nielsen, pensioneret politimand og ekspert i indbrud hos Bo Trygt, som er en kampagne skabt TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd med formålet at reducere antallet af indbrud.

Du kan høre hele interviewet med Allan Ulskov Nielsen her:

Ifølge Bo Trygt er der omkring 30.000-35.000 indbrud om året, og de fleste af dem sker i huse og villaer.

Det er cirka tre gange flere indbrud end i vores nabolande i forhold til indbyggertal.

Allan Ulskov Nielsen peger på, at der ikke er nogen hurtig og nem måde at undgå indbrud på. Man kan dog gøre indbruddet mere besværligt for tyven.

”Man skal tale med sine naboer, og spørge om de vil holde øje mens man er væk. Derudover kan man opsætte alarmer og dobbeltsikrede låse på alle døre.”

Hvis man har noget af særlig værdi, så skal man ikke lade det ligge i et forladt hus. Heller ikke selvom man gemmer det godt, det siger Allan Ulskov Nielsen.

”Tyven skal nok finde dit Rolex ur hvis du har gemt det i en sammenrullet sok. Det skal i en bankboks, eller placeres hjemme hos familie eller venner som er hjemme i perioden, hvor du selv er væk.”

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet