Nyhedsartikel

Tyverisæson begyndt: Ekspert frygter mange indbrud

Gustav Pors Olesen

Efter to år med coronanedlukninger og rejserestriktioner kan danskerne nu igen rejse på ferie. Men det er ikke uden risiko at forlade sit hjem i længere tid.

”Det har været svært at være tyv under corona, hvor folk har været hjemme i ferierne. Men de rekognoscerer og holder øje så de ved godt, at mange huse står tomme i øjeblikket.”

Det siger Allan Ulskov Nielsen, pensioneret politimand og ekspert i indbrud hos Bo Trygt, som er en kampagne skabt TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd med formålet at reducere antallet af indbrud.

Du kan høre hele interviewet med Allan Ulskov Nielsen her:

Ifølge Bo Trygt er der omkring 30.000-35.000 indbrud om året, og de fleste af dem sker i huse og villaer.

Det er cirka tre gange flere indbrud end i vores nabolande i forhold til indbyggertal.

Allan Ulskov Nielsen peger på, at der ikke er nogen hurtig og nem måde at undgå indbrud på. Man kan dog gøre indbruddet mere besværligt for tyven.

”Man skal tale med sine naboer, og spørge om de vil holde øje mens man er væk. Derudover kan man opsætte alarmer og dobbeltsikrede låse på alle døre.”

Hvis man har noget af særlig værdi, så skal man ikke lade det ligge i et forladt hus. Heller ikke selvom man gemmer det godt, det siger Allan Ulskov Nielsen.

”Tyven skal nok finde dit Rolex ur hvis du har gemt det i en sammenrullet sok. Det skal i en bankboks, eller placeres hjemme hos familie eller venner som er hjemme i perioden, hvor du selv er væk.”

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet