Tyverisæson begyndt: Ekspert frygter mange indbrud

Indbrud i private hjem og virksomheder, videoovervågning, tyveri i hjemmet, tyverisikring i private hjem,

Skrevet af

12. juli 2022

Efter to år med coronanedlukninger og rejserestriktioner kan danskerne nu igen rejse på ferie. Men det er ikke uden risiko at forlade sit hjem i længere tid.

”Det har været svært at være tyv under corona, hvor folk har været hjemme i ferierne. Men de rekognoscerer og holder øje så de ved godt, at mange huse står tomme i øjeblikket.”

Det siger Allan Ulskov Nielsen, pensioneret politimand og ekspert i indbrud hos Bo Trygt, som er en kampagne skabt TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd med formålet at reducere antallet af indbrud.

Du kan høre hele interviewet med Allan Ulskov Nielsen her:

Ifølge Bo Trygt er der omkring 30.000-35.000 indbrud om året, og de fleste af dem sker i huse og villaer.

Det er cirka tre gange flere indbrud end i vores nabolande i forhold til indbyggertal.

Allan Ulskov Nielsen peger på, at der ikke er nogen hurtig og nem måde at undgå indbrud på. Man kan dog gøre indbruddet mere besværligt for tyven.

”Man skal tale med sine naboer, og spørge om de vil holde øje mens man er væk. Derudover kan man opsætte alarmer og dobbeltsikrede låse på alle døre.”

Hvis man har noget af særlig værdi, så skal man ikke lade det ligge i et forladt hus. Heller ikke selvom man gemmer det godt, det siger Allan Ulskov Nielsen.

”Tyven skal nok finde dit Rolex ur hvis du har gemt det i en sammenrullet sok. Det skal i en bankboks, eller placeres hjemme hos familie eller venner som er hjemme i perioden, hvor du selv er væk.”

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NATTEVAGTEN HIGHLIGHTS

01:10
02:10