Nyhedsartikel

Tyverisæson begyndt: Ekspert frygter mange indbrud

Gustav Pors Olesen

Efter to år med coronanedlukninger og rejserestriktioner kan danskerne nu igen rejse på ferie. Men det er ikke uden risiko at forlade sit hjem i længere tid.

”Det har været svært at være tyv under corona, hvor folk har været hjemme i ferierne. Men de rekognoscerer og holder øje så de ved godt, at mange huse står tomme i øjeblikket.”

Det siger Allan Ulskov Nielsen, pensioneret politimand og ekspert i indbrud hos Bo Trygt, som er en kampagne skabt TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd med formålet at reducere antallet af indbrud.

Du kan høre hele interviewet med Allan Ulskov Nielsen her:

Ifølge Bo Trygt er der omkring 30.000-35.000 indbrud om året, og de fleste af dem sker i huse og villaer.

Det er cirka tre gange flere indbrud end i vores nabolande i forhold til indbyggertal.

Allan Ulskov Nielsen peger på, at der ikke er nogen hurtig og nem måde at undgå indbrud på. Man kan dog gøre indbruddet mere besværligt for tyven.

”Man skal tale med sine naboer, og spørge om de vil holde øje mens man er væk. Derudover kan man opsætte alarmer og dobbeltsikrede låse på alle døre.”

Hvis man har noget af særlig værdi, så skal man ikke lade det ligge i et forladt hus. Heller ikke selvom man gemmer det godt, det siger Allan Ulskov Nielsen.

”Tyven skal nok finde dit Rolex ur hvis du har gemt det i en sammenrullet sok. Det skal i en bankboks, eller placeres hjemme hos familie eller venner som er hjemme i perioden, hvor du selv er væk.”

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet